Sakarya'daki zincirleme kazayla ilgili 3 savcı görevlendirildi

Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kuzey Marmara Otoyolu'nda 7 aracın karıştığı ve 57 kişinin yaralanarak 11 kişinin de hayatını kaybettiği kazayla ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da kazada hayatını kaybedenler için baş sağlığı mesajı yayınlayarak yaralılar için de acil şifalar diledi.

Sakarya'daki zincirleme kazayla ilgili 3 savcı görevlendirildi

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde zincirleme kaza meydana geldi. Otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkiinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç yoğun sis nedeniyle zincirleme kaza yaptı. Kazada 11 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı. Kazanın yoğun sis nedeniyle olduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. Ulaşıma kapanan otoyolun İstanbul istikameti, araçların yoldan kaldırılması ve temizlik çalışmalarının ardından yeniden araç trafiğine açıldı.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaralıların 10 farklı hastanede tedavi altına alındığını söyledi. Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Kazanın oluş şekliyle ilgili olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının devam ettiğini ifade eden  Karadeniz, "Bir otomobilin tıra çarpması şeklinde başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra diğer araçların çarptığı şeklinde. Yine ilk tespitlere göre vefat edenlerin bir kısmının, araçlardan inen yayalara arkadan gelen bir başka aracın çarpması şeklinde olabileceği tahmin ediliyor. Bunlar şu anda ilk tespit, önemli olan belirleyici olacak olan şey; olay yeri inceleme ekiplerinin ve cumhuriyet savcılarımızın burada yapacağı tespitler olacak" dedi.

Tunç, 3 savcının görevlendirildiğini açıkladı

Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da  kazayla ilgili bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Bakan Tunç sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde 11 vatandaşımızın vefat ettiği 7’si ağır 57 vatandaşımızın yaralandığı aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Aldatmaz’dan baş sağlığı mesajı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da kazada hayatını kaybedenler için baş sağlığı mesajı yayınlayarak yaralılar için de acil şifalar diledi. Milletvekili Aldatmaz mesajında “Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde 11 vatandaşımızın vefat ettiği, 7’si ağır 57 vatandaşımızın yaralandığı aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.