Sağlıkçılardan bulaşıcı hastalık bilgilendirmesi

Bartın'da şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen sel, su baskını ve taşkınlar sonrası temizlik çalışmasına başlanırken Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerince sel sonrası oluşabilecek bulaşıcı hastalıklara karşı vatandaşları bilgilendirdi.

Sağlıkçılardan bulaşıcı hastalık bilgilendirmesi

Bartın’da geçtiğimiz günlerde şiddetli yağışlar nedeniyle birçok noktada sel, su baskını ve taşkınlar meydana geldi. Suların çekilmesiyle birlikte temizlik çalışmalarına başlandı. Bartın İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri de vatandaşı bilgilendirmek üzere sahaya indi.

Ekipler sel sonrası meydana gelebilecek bulaşıcı hastalıklar ve korunma yolları hakkında vatandaşı bilgilendirdi. Yapılan saha çalışması kapsamında vatandaşlara bulaşıcı hastalıklara karşı rehber niteliğinde broşürler dağıtılarak kişisel hijyenin önemine vurgu yapıldı.

Öte yandan Bartın Valiliği sel afeti sonrası içme suyundan bulaşabilecek hastalıklara karşı bilgilendirmelerde bulundu.

Valilikten yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“İl merkezi ve ilçelerimizde yoğun yağışın sebep olduğu sel dolayısıyla içme ve kullanma sularında ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı aşağıdaki hususlarda vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ederiz. İçme suyunuzda bulanıklık ve koku gibi değişiklikler varsa suyu diş fırçalama, bulaşık yıkama, yemek yapma ve buz olarak kullanmayınız. Zorunlu hallerde bu suları en az 10 dakika kaynatarak kullanınız. Çocukların sel su birikintisi ve çamurları ile oynamasına izin vermeyiniz. Temizlik yaparken sel suları ya da çamuru ile derinizin direkt temas etmesinden kaçınınız, çizme, eldiven ve maske kullanınız. Herhangi bir ateşli hastalık veya ishal ortaya çıktığı zaman en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.”