Polatlı cehenneminde Bartın'ın fişini kim çekti?

Bartınspor maçı öncesi antrenmandan yayın açarak 'Bartınspor'a cehennemi yaşatacağız' mesajı paylaşan Polatlı, dediğini yaptı. Bartınspor'a cehennemi yaşattı. Kaptan Şükrü başta olmak üzere oyuncularımız yumruklandı. Stat hoparlöründen küfürlü 'Bilmem ne Bartın şampiyon olamazsın' sloganı atıldı. Maçı protokolde izlemek yerine yağmur altında taraftarıyla izleyen Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan ise oldukça dikkat çekici ve üzerinde düşünülmesi gereken bir iddiada bulundu. Yurtaçan maçtan önce 'Bartın'ın fişini çektiler' laflarının konuşulduğunu söyledi. Yurtaçan'ın bu iddiası 'Bartın'ın fişini kim çekti?' 'Neden çekti?' Çekildiyse 'Çekilmesine kim göz yumdu?' sorularını doğurdu.

Polatlı cehenneminde Bartın'ın fişini kim çekti?

Kritik Bartınspor-Polatlı Belediyespor maçı öncesi Polatlı antrenmanından yapılan yayın, Bartın’da gündeme damga vurdu. Grupta hiçbir iddiası olmayan Polatlı’nın yayınında “Bartınspor’a cehennemi yaşatacağız. Onları şampiyonluktan etmek istiyoruz” sözleri sarf edildi. Ayrıca Kulüp Başkanının “Kazanın gerekeni yapacağız” diyerek ekstra pirim vaat ettiği konuşmalara yansıdı.

Polatlı, Bartın’daki olayları bahane etti, yayına izin vermedi

Bunun yanı sıra Polatlı Kulüp Yönetimi, binlerce Bartınspor taraftarının merakla beklediği ve bir anlamda şampiyonu belirleyen maçın canlı yayınlanmasına izin vermedi. Bir gün önce maçı yayınlamak için görüşen Bartın’daki sosyal medya siteleri, yönetimden yayına onay alırken ertesi gün “Maç yayınına izin vermiyoruz” denildi. Gerekçe olarak da sezonun ilk yarısında Bartın Atatürk Stadyumunda oynanan maçta çıkan olaylar söylendi. Olayların maç boyunca saha içinde maçı ve tribünleri provake eden Polatlılı oyuncu Haci Ahmet Kerküş Albayrak’tan kaynaklandığı gerçeği ise göz ardı edildi.

Dediklerini yaptılar, Bartınspor’a cehennemi yaşattılar

1-1 berabere biten maçın sözde sahada kazanı olmadı. Ama arka planda gülen taraf Polatlı oldu. Maç öncesi yayınıyla “Bartınspor’a cehennemi yaşatacağız” naraları atan Polatlı, dediğini yaptı. Sahasında cehennemi yaşattı. Bartınspor yönetimine destek olmak için Polatlı’ya gitmek yerine Bartın’da kalmayı tercih eden ilin idarecileri de maç yayınlanamadığı için ilin takımına yaşatılan cehennemi izleyemedi.

Yurtaçan: “7 aylık emek boşa gitti”

Şampiyonluk umutlarının tükendiği maç sonrası açtığı canlı yayında gazeteci Halil Tekin’e konuşan Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan oldukça üzgündü. “7 aydan beri ne için uğraşıyoruz? 7 aylık emek boşa gitti” sözleriyle üzüntüsünü dile getiren Yurtaçan, maç esnasında sahada yaşananlara da bir o kadar sinirliydi.

 Verilmeyen penaltılar Martı’yı yaktı

“ Canlı yayın yaptırmadılar” diyerek orada yaşanacakların gözler önüne serilmesine bir anlamda ket vurulduğunu ifade etmek isteyen Kulüp Başkanı “Abartısız söylüyorum ilk yarı verilmeyen 3 net penaltımız var. Bugün (Çarşamba) buradan puan almak için elinden geleni yaptılar. Hakeme genelde saldırmak kolay ama verilmeyen 3 net penaltımız var. Ama bunu kimse görmüyor” cümleleriyle de sahadaki haksızlıkları anlatmaya çalıştı.

Stat hoparlöründen Bartın’a küfür

Serkan Yurtaçan, devre arasına girerken ve maç sonu Polatlı stadında Bartınspor’a ve Bartın’a yapılan çirkinlikleri anlatırken de bir o kadar öfkeliydi. “Öyle şeyler oldu ki hangi birisini anlatayım. Devre arasına girilirken başta Kaptanımız Şükrü Topal olmak üzere birkaç oyuncumuz yumruklandı. Takım, 5 dakika geç sokuldu. Maç bitiminde stat hoparlöründen “Bilmem ne Bartın şampiyon olamazsın” sloganı atıldı. Bakın bu taraftar hoparlöründen değil, stadın resmi hoparlöründen yapıldı” diyen Zonguldaklı Başkanın özellikle stat hoparlöründen Bartın’a edilen küfrü hazmedemediği belliydi.

“Bizi dünden beri hiç kimse aramadı”

Maç günü (Çarşamba) değil de bir gün öncesinden (Salı) beri Polatlı’da olduğunu vurgulayan Yurtaçan, Bartınspor’un ve yönetimin ilin idarecileri ve siyasileri tarafından yalnız bırakılışına da kırgındı. Yurtaçan kırgınlığın beraberinde getirdiği üzüntüyü “Dünden (Salı)  beri buradayız. Benim tek üzüldüğüm konu bu işin böyle olacağı belliydi. Maalesef de dünden beri beni bir kişi arayıp da bana “Ne yaptınız?” diye sormadı. Benim tek üzüldüğüm bu oldu” diyerek dile getirebildi. Başkanın yalnız bırakılışlarına sitemi ise tek cümle oldu: “Biz dünden beri buradayız ve neyin davasını savunduk?

“Bartın’ın fişini çektiler. Boşuna uğraşmayın”

Zaman zaman konuşmakta güçlük çekse de kırgınlığını, üzüntüsünü, öfkesini bu sözlerle anlatmaya çalışan Serkan Yurtaçan’dan oldukça dikkat çekici ve üzerinde düşünülmesi gereken bir iddiada geldi. Maçtan önce “Bartın’ın fişini çektiler. Boşuna uğraşmayın” konuşmalarının olduğunu söyleyen Yurtaçan, bu sözler karşısında düştüğü hayreti sadece “Ne kadar manidar bir cümle” diyerek anlattı.

“Bartın’ın fişini kim çekti?

Bartınspor Başkanının “Ne kadar manidar bir cümle” diyerek aslında daha bitmemiş bir ligin sonucunun ne olacağına dair ipuçlarının verildiği “Bartın’ın fişini çektiler” cümlesi,  “Bartın’ın fişini kim çekti?” “Neden çekti?” Çekildiyse “Çekilmesine kim göz yumdu?” sorularını doğurdu.