Parlatır: 'Yeniden keşif ihtimali var' 

Amasra maden faciasında şehit madenci yakınlarıyla görüşen Bartın Barosu Başkanı Ferhat Parlatır, görüşme sonrasında  yaptığı basın açıklamasında, devam eden soruşturmanın akibetiyle ilgili bilgi verdi. 

Parlatır: 'Yeniden keşif ihtimali var' 

14 Ekim tarihinde Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen maden faciasında 41 maden işçisi hayatını kaybetti. 

Patlamaya ilişkin soruşturma devam ederken, Bartın Barosundan açıklama geldi. 

Bartın Adalet Sarayında, maden faciasında hayatını kaybeden ve yaralı olarak kurtulan maden işçilerinin yakınları ile uzun bir görüşme yapan Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, görüşme sonrası basın açıklamasında bulundu. 

"Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz”

Parlatır açıklamalarında hukusal mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ederek; "Maden faciasına ilişkin soruşturma devam etmekte. Bugün itibariyle mağdur aileler ile bir toplantı gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz toplantıda son derece bilgi akışı anlamında faydalı bir toplantıyı gerçekleştirdik. Hukusal mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğimizi ailelerimize ilettik. Bu kapsamdaki soruşturma dosyasındaki hukuksal mücadelemiz devam etmektedir. Geçtiğimiz hafta Baromuzca 20 Komisyon Üyesi arkadaşımız maden faciasına ilişkin soruşturma dosyasında göreve başlamıştır. 8 Yönetim Kurulu Üyemiz ile birlikte Türkiye Barolar Birliğince olusturulan komisyon ve 81 ilimizin baroların temsilcileri ile birlikte, faciaya ilişkin ihmalin sorumlularının yargı önünde hesap vermesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz." 

"Ön rapor yakın bir zamanda gelecek" 

Parlatır konuşmasının devamında ise bilirkişilerin Amasra Müessesesinde tekrar keşif yapma olasılığının bulunduğuna dikkat çekerek; "Dün itibariyle kamuoyunda görülen rapor oluşturulduğu ve paylaşıldığı şeklinde her ne kadar bilgi dolaşsa da soruşturma dosyasında bugün itibariyle ön rapor bulunmamaktadır. Ancak yakın bir zaman içerisinde bilirkişilerden rapor geleceği konusundaki bilgi sahibiyiz. Ayrıca büyük bir ihtimalle yarın Amasra Müessesesinde yeniden bir keşif icrası olma ihtimali bulunmaktadır. Bilirkişiler beklemektedir. Gözaltında olan şüpheliler bulunmaktadır. Muhtemelen de gözaltıları süresi içerisinde yargı mercilerinin önüne çıkarılmaları beklenilmektedir." Dedi.