Özel İdarede akla kara ortaya çıkacak

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında Ocak ayı gündemini görüşmeye devam eden Meclis Üyeleri, 2023'ü denetleyecek Denetim Komisyonu Üyelerini seçti. Gizli yapılan oylama sonucunda komisyona Atnen Aydoğan, Ali Eyüpustaoğlu, Ayhan Özçelik, Uğur Yılmaz ve Bahattin Kazguç seçildi. Komisyon, Şubat ayının son gününe kadar bir önceki yılın gelir ve giderlerini inceleyecek. Komisyonun hazırlayacağı rapor ise 15 Mart'a kadar Meclis Başkanlığına ulaştırılacak. Rapor, Nisan gündemi toplantılarında Mecliste ele alınacak.

Özel İdarede akla kara ortaya çıkacak

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında Ocak ayı gündemini görüşmeye devam eden Meclis Üyeleri, 2023’ü denetleyecek Denetim Komisyonu Üyelerini seçti.  Gizli yapılan oylama öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Dursun “5302 sayılı Özel İdare Kanunun 17. Maddesi gereğince ‘İl Genel Meclisi her yıl ocak ayında yapılacak olan toplantısında İl Özel İdaresinin bir önceki yıla ilişkin gelir ve giderleri ile ilgili hesap ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla üye sayısı 3’ten az 5’ten fazla olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur.’ hükmü gereğince 5 kişilik Denetim Komisyonunun mecliste yapılan gizli oylaması sonucu seçimlerin tamamlanacak” dedi.

“Şubat sonuna kadar çalışacak”

İl Özel İdaresinin bir önceki yılın gelir ve giderlerinin inceleneceğini kaydeden Dursun, “Komisyon marifetiyle bir önceki yılın gelir ve giderleri incelenecek. Komisyonun çalışma süresi ise Ocak ayı meclis toplantılarının bitimiyle başlayıp  Şubat ayının son gününe kadar sürecek. Bu süre içerisinde yapılan denetim sonucunda konusu suç teşkil eden hususlarla ilgili olarak Meclis Başkanlığı tarafından yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulması yasal bir sorumluluk.  Hazırlanacak olan rapor da 15 Mart tarihine kadar Meclis Başkanlığına ulaştırılacak. Komisyonca hazırlanan rapor  Nisan ayı  toplantılarında meclise bilgi olarak ta aktarılacak. O nedenle sorumluluğu yüksek olan Denetim Komisyonuna  seçilen meclis üyelerine şimdiden kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

İhtisas komisyonları da belli olacak

Meclis toplantılarının tamamlanmasının ardından komisyon çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini de söyleyen Kenan Dursun “Bu ay, diğer aylardan farklı olarak meclis üyelerinin hem ihtisas komisyonlarında hem de seçilen üyelerin denetim komisyonlarında görev alacak olmalarından dolayı görevlerinin ve sorumlulukları bir kat daha artıyor. Bu vesileyle de ocak ayı toplantılarına önemli ölçüde katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyor ve alınan tüm kararların Bartın'ımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Kenan Dursun’un açıklamalarının ardından Mecliste yapılan gizli oylama sonucunda ise Denetim Komisyonuna Atnen Aydoğan, Ali Eyüpustaoğlu, Ayhan Özçelik, Uğur Yılmaz ve Bahattin Kazguç seçildi.