Muhtemel iş birliği alanları konuşuldu

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak ve beraberindekiler Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'u ziyaret etti.

Muhtemel iş birliği alanları konuşuldu

BARÜ ile TÜSİAV arasında yapılabilecek iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, TÜSİAV Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Sedefoğlu, Celalettin Solmaz ve Kutlu Tamay ile TÜSİAV Batı Karadeniz Koordinatörü, İş İnsanı Mehmet Kemik ve Yardımcısı Avukat Melda Yanbalak yer aldı.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesinin bölgesinden başlayarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaya yönelik hedefleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda tüm bileşenlerimizle iş birliği ve güç birliği içerisinde yarınlarımıza değer katmayı hedefliyoruz. Hepimizin birbirimize karşı sorumlu olduğumuzun ve ancak birlikte başarabileceğimizin farkındayız. Bu doğrultuda yakın ilgileri ve geleceğe olan yürüyüşümüzde bizleri motive eden düşünceleri için TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Veli Sarıtoprak’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Misafirperverliğinden dolayı Rektörü Uzun’a teşekkür eden Başkan Sarıtoprak ise BARÜ’yü ilgiyle takip ettiklerini ifade etti.

Başkan Sarıtoprak, “Bartın Üniversitesini yakından takip ediyor, yapılan çalışmalardan ve elde edilen başarılardan mutluluk duyuyoruz. Bu noktada Bartın Üniversitesi ile TÜSİAV arasında geliştirilebilecek muhtemel iş birliklerinden mutluluk duyacağız” diye konuştu.

BARÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyaretin ardından Rektör Uzun, Başkan Sarıtoprak ve beraberindekiler Kutlubey Yerleşkesine geçti. Burada 100 bine ulaşan basılı kitap, 8 milyondan fazla elektronik yayın ile her ay binlerce kişinin çalışmaları için kullandığı bölgenin en büyük kütüphanesi ve 5. Ar-Ge Proje Pazarı etkinlik alanı ziyaret edildi.

TÜSİAV tarafından 2021 yılında bölgesel odaklı çalışmalarla ülkemizin gelişimine sunduğu katkılar dolayısıyla BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a “Üstün Hizmet ve Başarı Beratı” verilmişti.