Bankoğlu, Londra temaslarını anlattı

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, üç gün süren Londra temasları hakkında bilgi vererek 'Geleceğimizi bilgi ve teknoloji ile aydınlatacağız' dedi.

Bankoğlu, Londra temaslarını anlattı

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Londra’ya giden heyetteydi. Bankoğlu, Londra temaslarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

 "Bizim, yurtdışı temasları noktasında, iktidardan farkımız bankalarla, borç verenlerle değil bilim ve teknolojiyi destekleyen, geliştiren ve bu konuda planlamalar yapan kuruluşların kurucuları ile görüşmek. Ülkemiz şu anda kaynağı belirsiz paralar yüzünden, dünyada kara para aklama ve terör finansmanıyla mücadele konusunda yeterince çaba göstermediği için gözlem altında olan 23 gri liste ülkelerinden biri. OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü’nün her yıl raporladığı veriler bunlar. Bu itibar kaybı yüzünden yabancı yatırımcı çekme şansını büyük ölçüde kaybeden ülkemize; temiz para ile teknoloji yatırımı yapılması için yaptığımız ziyaretlerde, özellikle genç işsizliğinin önüne geçebilecek projelere odaklandık.

Genel Başkanımız ve partimizin görevli milletvekilleri ilk olarak Amerika’da temaslarda bulunmuştu. Bizler de İzmir Milletvekili ve partimiz Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Tekirdağ Milletvekilimiz ve Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Yunus Emre, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ve Gençlik Kolları Genel Başkan Danışmanı Gamze Kaya ile İngiltere heyeti olarak üç gün süren görüşmelerde hazır bulunduk.

“Türkiye'i akıl almaz büyüklükte borç altına sokmuş bir parti var”

İngiltere'nin başkenti Londra’da alanında dünya çapında önemli başarılara sahip, girişimcilere destek veren yatırımcı şirketlerle görüşmeler yapıldı. CHP’nin Türkiye’ye ilişkin gelecek planları; fikirlere, bilgiye ve çalışmaya yatırım yapan, üretimlerini bu yolla ulusal ve uluslararası alanda değere çeviren bir rotada olacak.

Genç işsizliği ve beyin göçü, enflasyon ve yolsuzluk kadar büyük ve önemli sorunlar. Bu sebeple özellikle eğitimli gençlerin yurtdışına beyin göçü olarak gitmelerinin önüne geçmek, gidenlerinse ülkeye dönmesini sağlamak için Türkiye’nin gelecek kaygısı ve iş bulma başlıklı sorunları çok hızlı çözmesi gerekiyor. Ülkemizin öz kaynaklarını 20 yıldır sonuna kadar sömürüp, Türkiye'yi akıl almaz büyüklükte borç altına sokmuş bir parti var. Torunlarımızı dahi borçlandıran felaket anlaşmalar yapan, özel şirketleri ve şahısları zenginleştirme derdindeki bu hükümetin bıraktığı enkazı en kısa sürede onarmak gibi zorlu bir hedefimiz var. İşte bu noktada, Türkiy’’i hızla kalkındıracak yatırımları bulmak için ilk önce yatırımcıları kara para aklayan gri listedeki bir ülkeye değil; uluslararası hukuk ilkelerini uygulayarak temiz parayla iş yapan ve şeffaf bir yönetimin geleceğine ikna ettik. Parlak fikirlerin yüksek katma değere sahip ve sürdürülebilir ekonomik değerlere dönüşmesinin rotalarını belirledik. Genel Başkanımızın söylediği gibi ancak temiz para girerse kirli para sistemden çıkar. Bunu başaracağız.

Katma değeri yüksek üretimler yapan, cumhuriyetin ikinci yüzyılına yakışan bir Türkiye inşa etmek için çalışıyoruz. Betona yatırımın bir işe yaramadığı ortada. Sürdürülebilir değerler yaratmanın, ülkenin her kesimini refaha kavuşturmanın formülü geleceğin teknolojisinde ve bilimde saklı. Biz fon kuruluşları, üniversite ve önde gelen enstitü yetkilileri ile çok verimli görüşmeler yaptık. Çok önemli diğer buluşmalarımız ise ülkemiz girişimcileri ve yine orada eğitim alan gençlerimizle oldu. Beyin göçünün nedenlerini ve gençlerin Türkiye’ye dönüş için beklentilerini konuştuk. Yatırımcı bulmanın da gençlerin ülkeye geri dönüş için yeterli motivasyonu sağlamanın yolu da yine hak, hukuk, adaletten geçiyor. Hava kadar su kadar önemli olan bu değerleri ve itibarımızı ülkemize tekrar kazandıracağız.

Dünyadan kopmadan, bilimin ışığında, dezavantajlı kesimlere öncelik vererek, toplumsal refahı önceleyen bir plan ve programla ülkemizi bu sıkışmışlıktan CHP olarak biz çıkartacağız,”