Müdürlükten ebeveynlere boğulma uyarısı!

Bartın'ın Mugada sahilinde 11 ve 12 yaşlarında iki çocuğun boğulma tehlikesi atlatması sonrası Bartın Sağlık İl Müdürlüğü, anne ve babaları, çocukların boğulma riskine karşı uyardı. Müdürlük ebeveynlerden çocuklar deniz ve havuzda oynarken onları görebilecekleri yerlerde olmalarını istedi.

Müdürlükten ebeveynlere boğulma uyarısı!

Bartın'ın Mugada sahilinde ailesiyle birlikte tatile gelen K. (12)ve K.(11) isimli iki çocuk boğulmak üzereyken Bartın İl Özel İdaresi cankurtaranları tarafından son anda kurtarılmıştı. Bir anda denizde batıp çıkmaya başlayan iki çocuk Cankurtaranlar Ertan Yaman, Yasin Arslanoğlu, Adnan Yılmaz ve Erdi Dombaz'ın dikkati ve anında müdahalesi sayesinde karaya çıkartılarak ilk müdahaleleri yapılmıştı. Son anda kurtarılan çocukların sağlık durumunun iyi olması ailesi başta olmak üzere herkesi sevindirmişti.

Çocukları suda yalnız bırakmayın!

Bartın Sağlık İl Müdürlüğü de Mugada’da yaşanan ve sonu çocukların kurtarılmasıyla iyi biten bu talihsiz olay sonrası anne ve babaları çocukların boğulma riskine karşı uyardı. Ebeveynlerden çocuklar deniz ve havuzda oynarken onları görebilecekleri yerlerde olmalarını isteyen Müdürlük,  “Suda boğulma riskini azaltmak için; çocuklar deniz/havuz kıyısında oynarken onları görebileceğiniz yerden ayrılmayın. Yüzme bilseler bile çocukları suda yalnız bırakmayın” dedi.