Millet İttifakı adaylarından Kozcağız çıkarması

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, ikinci sıra adayı Ceyda Sargın, İl ve İlçe örgütleri, partililer ve Millet İttifakı'nın Bartın yetkilileri ile Kozcağız'a çıkartma yaptılar. Milletevkili Bankoğlu, 'Kozcağız'da birleşe birleşe büyüyecek!' dedi.

Millet İttifakı adaylarından Kozcağız çıkarması

Millet İttifakı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da seçim çalışmalarını son hız sürdürüyor. CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu partisinin İl Başkanı Selim Karakaş, Kadın Kolları Başkanı Fatma Mazhar, geçmiş dönem Kozcağız Bel. Bşk. Meliha Okutay partinin ileri gelenleri ve örgüt üyeleri ile Kozcağız’a giriş yaptı. Burada Millet İttifakı’nın Bartın ikinci sıra adayı Av. Ceyda Sargın, İyi Parti İl Başkanı Sinem Özüoklu ve parti üyeleri, Saadet Partisi İl Başkanı Mücahit Mekeç ve teşkilat üyeleri ile buluşarak, güçlerini Kozcağız’da gösterdiler.

 

Kozcağız merkezde başlayan ve cadde boyunca esnafın nabzını yoklayan, halkın talep ve şikayetlerini dinleyen heyet, 14 Mayıs sonrası icraatlarına ilişkin bilgi verdi. Bankoğlu yaptığı açıklamada yaklaşan Ramazan Bayramı’nın çarşıya biraz olsun hareketlilik getirdiğini ancak esnafın da, yurttaşın da memnun olmadığını belirtti. Bankoğlu “Bayrama birkaç gün kala çarşılar, pazarlar hareketlenir. Bayram kahvaltılığından tutun da şekerine, çocukların üstüne başına, Pazar alışverişine kadar farklı olur. Açıkçası en ucuz ayakkabının 5 yüz liradan başladığı, bir kilo lokumun 2 yüz lira olduğu bir bayram var önümüzde. Esnaf kirasından elektriğe, aldığı maldan vergilere kadar büyük bir yükün altında olduğunu her yerde olduğu gibi Kozcağız’da da dile getiriyor. Mobilyacılar, beyaz eşyacılar, kuyumcular mevsim itibarıyla düğün alışverişlerinin hiç olmadığı kadar düşük olduğunu belirtiyor. Halkın düşen alım gücü her sektörü derinden etkiliyor. Emekli hemşehrilerimize önümüzdeki bayram hem asgari ücret tutarını hem de bu bayramdan doğan asgari ücret farkıyla bayram ikramiyelerini 15 bin liraya tamamlayacağımızı söyledik. İsrafı bitirerek, hükümetin önceliği olan rant ekonomisi yerine merkezine halkımızı alan, üretime dayalı, paylaşımcı bir ekonomi modeli uygulayarak bu kısır döngüye son vereceğiz. Halkımız bu ucube sistemin bir an önce bitmesini ve parlamenter sistemin gelmesini istiyor”dedi.

 

Bankoğlu ve Millet İttifakı’nın temsilcileri daha sonra Pazar yerine gittiler. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan heyet Kozcağızlıların şikayetlerini dinlerken 14 Mayıs sonrası hedeflerini anlattılar. Konuya ilişkin olarak Bankoğlu, dar gelirli yurttaşların durumlarının iyileştirilmesi konusunda uzun ve kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. Verdiği bilgiler arasında Aile Destek Sigortası kapsamında 57 bin aile tipi belirlendiğini, geliri olmayan veya hanesine asgari ücret altında gelir getirenlerin durumuna göre destek sağlanacağını belirtti. Bankoğlu “Aile bizim için en hassas konulardan birisi. Bu yönetimde kadınlar, gençler ve çocuklar çok hasar gördü. Biliyorsunuz Sayın Kılıçdaroğlu hiçbir çocuk aç yatmayacak, diye söz verdi. Tencerede dert kaynamayacak. Bu bizim için kabul edilemez. Bu insanlık dışı durumu görmezden gelmek vicdansızlık. Çocuğunun beslenme çantasına sadece ekmek koyan hatta onu dahi koyamayan anneler varken, başınızı yastığa koyup rahat uyuyamazsınız. Daha doğru uyuyamamanız gerekir. Üst başı, oyuncağı geçtik bebeğine bez, mama alamayanlardan bahsediyoruz. Adetle bebek bezi, açık mama, taneyle soğan…daha neler göreceğiz demiyorum. 14 Mayıs’tan sonra bu kabus gibi günleri önce sandıkta halkımız, sonra da bize verdikleri görevle hükümet olarak bitireceğiz. Pırıl pırıl güneşli bir günde Bartın’ımızın her yerinde olduğu gibi taptaze mis gibi ürünlerini getirmiş güzel hemşehrilerimizin bize duyduğu güvenle umudumuz daha da büyüdü. Size söz dedik, yine baharlar gelecek” diyerek sözlerini noktaladı. 

 

 

 

Millet İttifakı adaylarından Kozcağız çıkarması
Millet İttifakı adaylarından Kozcağız çıkarması
Millet İttifakı adaylarından Kozcağız çıkarması
Millet İttifakı adaylarından Kozcağız çıkarması
Millet İttifakı adaylarından Kozcağız çıkarması