Meslek Komite Üyelerine Eğitim

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meslek Komite Toplantısı, Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık Başkanlığında gerçekleşti. Eğitim sonrasında açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Halil Balık, 'Günümüzde aile şirketlerinin ikinci kuşaktan sonra varlıklarını sürdürebilme oranlarının ne kadar az olduğu dikkate alındığında, aile şirketlerinin yaşadığı sorun ve tehditlerin ortadan kaldırılması amacıyla kurumsal yapıya geçişin planlanması büyük önem kazanıyor' dedi.

Meslek Komite Üyelerine Eğitim

Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keramettin Şenkal, Yönetim Kurulu Üyesi Necati Sandıkçı, Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Şimşek, Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Oğullar, Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları ve Üyeleri ile Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara katıldı.

BATIKAR Danışmanlık yetkilisi Eyüp Sabri Kundak tarafından “Şirketleşmenin Avantajları ve Kurumsallaşma” konulu eğitimi ile başlayan program kapsamında, işletmelerde kurumsal gelişim, kurumsal gelişim ilişkileri, kurumsallaşmada sürdürülebilir olma, kurumsal gelişimde liderlik başlıkları altında önemli bilgilere yer verildi.

Balık: “Aile şirketlerinin kurumsallaşması önemli”

Eğitim sonrasında açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Halil Balık, “Günümüzde aile şirketlerinin ikinci kuşaktan sonra varlıklarını sürdürebilme oranlarının ne kadar az olduğu dikkate alındığında, aile şirketlerinin yaşadığı sorun ve tehditlerin ortadan kaldırılması amacıyla kurumsal yapıya geçişin planlanması büyük önem kazanıyor. Günümüz rekabet ortamında kurumsallaşamayan aile şirketlerini bekleyen tehlikeler açıkça görülmektedir. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu tehlikeleri bertaraf etmek için çalışmalarımız gayretle devam etmektedir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi üyelerimiz ile istişare içinde çalışmayı çok önemsiyoruz. Bunun için çözüm odaklı çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bizlere zaman sınırı olmaksızın her an ulaşabilir, sorunlarınızı ve fikirlerinizi iletebilirsiniz.” Dedi.

Eğitim sonrasında oda bünyesinde çalışmalarını yürüten Meslek Komitesi Üyeleri söz alarak, sektörleriyle ilgili beklentilerini ve sıkıntılarını dile getirdi. Komitelerinin sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin görüşülmesiyle devam eden toplantı fikir alışverişi ve temenniler ile son buldu.