MEMLEKET PARTİSİ YENİ İL BAŞKANINI SEÇTİ

Memleket Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik'in beklenmedik istifasının ardından toplanan parti il yönetimi yeni il başkanını seçti. Yönetim, kongreye kadar Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı'nın Memleket Partisi Bartın İl Başkanı olmasında karar kıldı.

MEMLEKET PARTİSİ YENİ İL BAŞKANINI SEÇTİ

Memleket Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik’in beklenmedik istifasının ardından toplanan parti il yönetimi yeni il başkanını seçti. İstifadan sonra toplanan İl Yönetimi, kongreye kadar Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı’nın Memleket Partisi Bartın İl Başkanı olmasında karar kılarken parti binasında açıklama yaparak bunu kamuoyuyla paylaştı. İl Başkanlığına seçilen Hacı Gölbucaklı, “İl Başkanımız Mustafa Çelik’in istifasından sonra partimiz içinde bir il başkanı ihtiyacı doğmuştur. Tüzüğümüz gereği yönetim kurulumuz toplanarak kendi içinde bir başkan seçebiliyor. Olmasaydı veya yönetim kurulu düşmüş olsaydı mutlaka bir kongre yapılması gerekecekti. Şu anda kongre yapmaktan ziyade bu şekilde tüzüğümüzün verdiği yetki ile yönetim kurulumuz toplanarak başkan seçilmesi kararlaştırıldı. Arkadaşlarım da bu işe beni uygun gördüler. Tabi bu bir parti görevidir ben de kabul ettim. Sağ olsunlar oy birliği ile görevi bana verdiler hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Seçim atmosferine girdik”

Bundan sonraki süreçte de çalışmalarına devam edeceklerini ve hem ülke hem de parti olarak seçim atmosferine girdiklerini kaydeden İl Başkanı Gölbucaklı şöyle devam etti:

“Bundan sonra yine çalışmalarımıza devam edeceğiz. Merkez ilçede tekrar yönetimle bir seçim yapılacak. Orada da merkez ilçe başkanı haliyle değişmiş olacak. Hayırlı olsun inşallah. Yine aynı azimle aynı şevkle aynı gurur ve ekiple biz çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra çalışmalarımız biraz daha yoğunlaşacak çünkü artık seçim atmosferine girmiş durumdayız. Seçime şu kadar var bu kadar var değil artık seçim atmosferine girdik. Sonuçta ne cumhur ne millet tek yol memleket şiarıyla devam ediyoruz.

“İttifak içinde gözükmek istemiyoruz”

Bazen soruyorlar ittifaka niye girmiyorsunuz? İttifaklar kurulabilir ve bu kurulan ittifakları erken açıkladığınızda mutlaka bunlara bir önlem almaya çalışacak bir iktidar var. Nitekim 6’lı masa ittifakını çok çok erken açıkladığı için AKP hükümeti de bununla ilgili yasa çıkardı. İttifakın yapılmasını önünü kapattı. Şimdi milletvekilliğinde ittifak yapılamıyor. Cumhurbaşkanlığında yapılabilir ama milletvekilliğinde yapılamıyor. Buradaki amaç küçük partiler milletvekili sokmasınlar yine biz burada tek olalım. Onların aldığı oylar bize gelsin. Bu mantıkla yapılan bir yasa. Onun için bizim genel başkanımızın, MYK’nın, parti meclisinin aldığı karar gereği şu anda ittifak içinde gözükmek istemediğimizdir.

“AKP iktidarının sonu geldi”

Fakat son düzlüğe çıkıldığında mutlaka yılbaşından sonra olacaktır. Mutlaka bizlerde bazı partilerle ittifak içine girebiliriz olması da gerekir. Çünkü bu AKP iktidarının sonu geldi. Biz ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan, Atatürkçü demokrat bir partiyiz. Programımız bugün gerçekten Türkiye’de hiçbir partinin yapmadığı programlardır. İnşallah başarılı olacağımıza inanıyoruz.

“İhmal kimdeyse en güzel şekilde cezalandırılması gerekmektedir”

41 maden şehidimiz var Allah’tan rahmet yaralılarımıza geçmiş olsun ailelerine başsağlığı diliyorum. Bizlerde cenazelerine, mevlitlerine katıldık. O gece arkadaşlarımızla beraber oradaydık, çok kötü çok acıydı. Bunun soruşturması devam ediyor. Bu konuda yorum yapmayalım ama ihmal kimdeyse hata neredeyse bunların en güzel şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Soma’daki gibi ya da diğer maden kazalarındaki gibi olmamalı. Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Burada ne ise suçlusu cezasını en ağır şekilde ödemeli. 41 tane canımız vefat etti.”