Mekeç 'Bizim bir çizgimiz var'

Partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Mücahit Mekeç, 'Bizim bir çizgimiz var, dün hangi duruşu sergilediysek, dün ne söylediysek, sonuçlara ve süreçlere aldırmadan bugün de aynı yerde durmaya devam ediyor, aynı şeyleri, aynı kararlılıkla söylemeye devam ediyoruz' dedi.

Mekeç 'Bizim bir çizgimiz var'

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı'nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı  Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Halil İbrahim Akpınar’ın konuşmacı olarak katıldığı il divan toplantısına GİK üyesi Talat Gizli ve İl başkanı Mücahit Mekeç’in yanı sıra il, ilçe ve belde yönetimleri katıldı.

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç toplantıda şöyle konuştu:

 “Saadet Partisi olarak sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman ve her zeminde, ısrarla ve büyük bir disiplin içerisinde aynı yere damlamaya devam ediyoruz. Biz biliyoruz ki taşı delen, suyun şiddeti değil damlaların sürekliliğidir. Bugün Saadet Partisi herkes ve her kesim tarafından ilgi ve dikkatle takip ediliyorsa biz bu gücümüzü istikrarlı bir şekilde yaptığımız teşkilat çalışmalarımıza borçluyuz. Bugün gündeme gelen bir meselede herkes Saadet Partisi’nin duracağı yeri merak ediyor, herkes genel başkanımızın söyleyeceği söze kulak kesiliyor. Neden? Çünkü bizim bir çizgimiz var, dün hangi duruşu sergilediysek, dün ne söylediysek, sonuçlara ve süreçlere aldırmadan bugün de aynı yerde durmaya devam ediyor, aynı şeyleri, aynı kararlılıkla söylemeye devam ediyoruz. İşte bu, Saadet Partisi’nin gücüdür, Saadet Partisi’nin özgül ağırlığıdır. Artık vakit gelmiştir. Saadet Partisi olarak, önümüzdeki seçimlerde milletimizin teveccühüne mazhar olmak için hazırız.”

 Akpınar: "Sıkıntıların sebebi 20 yıldır yapılan yanlış uygulamalardır”

Saadet Partisi GİK üyesi Halil İbrahim Akpınar ise yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

“Saadet Partisi olarak elbette fikirlerimizi, projelerimizi, çözümlerimizi ve geçmiş dönemde yaptığımız efsane hizmetleri konuşmak istiyoruz. Ancak bugün, içerisinde bulunduğumuz sorunları ve iktidar sahiplerinin yanlışlarını da ortaya koymak mecburiyetindeyiz.

Bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyorsak, bugün bir yönetim krizi ile karşı karşıya isek, ahlaken ve manen bir erozyon yaşıyorsak, bunlar bir günde olmadı. Mevcut iktidar 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Biz bu aşamaya süreç içerisinde sürüklendik. 20 yıldır yapılan yanlış uygulamaların faturası bugün tüm şiddeti ile önümüze gelmeye devam etmektedir. 2002-2008 yılları arasında yaşanan görece ekonomik rahatlık, o dönem üretime yönelik değil, tüketime ve borçlanmaya yönelik yatırımlarla gerçekleşti. 2008-2014 yılları arasında ise dünyadaki para bolluğu neticesinde yine yüksek faizli borçlanma kanalı ile Türkiye’ye sıcak para girişini yaşadık. Bu da ekonomide sanal bir bolluk olarak yansıdı. Tabi ki bunun bir faturası olacaktı. Bu akıl almaz yanlışların bedelini bugün bütün şiddeti ile ödüyoruz. Bugün yaşanan sıkıntılar, 20 yıldır yapılan yanlışların zincirleme bir şekilde yansımasıdır.

“Bir yönetim krizi de yaşıyoruz”

Bugün aynı zamanda bir yönetim krizi de yaşıyoruz. İktidar sahipleri hata yaptıklarını kabul etmiyorlar. Hatalarını söyleyenleri de hain ilan ediyorlar. Ülkeyi yönetme görevini bir kenara bırakıp algıları yönetmek üzere tüm imkanlarını seferber etmiş durumdalar. Bu böyle gitmez. Gitmeyecek inşallah. Saadet Partisi olarak bu algı kirlenmesini kıracağız inşallah. Oluşturulan suni gündemleri değil, ülkemizin geleceği için, vatandaşımızın huzur ve refahı için gerçek gündemi her daim haykırmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde iktidarı devralıp adalete, liyakate ve şeffaflığa dayanan yönetim anlayışımızla bu ülkeyi ayağa kaldıracağız. Yaptığımız saha çalışmalarında insanımızın bize olan teveccühünü en güçlü şekilde görüyoruz. Geçen seçimlerde aleyhimize yapılan propagandanın tesiri ile bize direnç gösteren insanların bugün bizi kucakladığına şahitlik ediyoruz.”