Kurtkaya, projelerini açıkladı

Bartın'ın bu zamana kadar asıl sorunlarına değinilmediğini söyleyen Gelecek Partisi Bartın Belediye Başkan Adayı Yasemin Dora Kurtkaya, kendisinin şehir merkezinde ilk kadın belediye başkan adayı olduğuna dikkat çekerek 'Daha önce bırakın kadın başkanı, kadın aday bile çıkmamış. Bu sebeple 'Bartın'a kadın eli değecek, Bartın güzelleşecek' sloganıyla yola çıktık. Kadın aday olmanın avantalarını ve dezavantajlarını yaşıyorum. Ama güzel Bartın'ımızı daha da güzel modern bir kent yapmak için var gücümüzle çabalıyoruz' dedi ve projelerini açıkladı.

Kurtkaya, projelerini açıkladı

Gelecek Partisi Bartın Belediye Başkan Adayı Yasemin Dora Kurtkaya, özgeçmişini de anlatarak kendisinin şehir merkezinde ilk kadın belediye başkan adayı olduğuna dikkat çekti. Bartın’ın bu zamana kadar asıl sorunlarına değinilmediğini söyleyen Kurtkaya şöyle konuştu:

Bartın merkezde ilk kadın belediye başkan adayıyım. Daha önce bırakın kadın başkanı, kadın aday bile çıkmamış. Bu sebeple “Bartın’a kadın eli değecek, Bartın güzelleşecek” sloganıyla yola çıktık. Kadın aday olmanın avantalarını ve dezavantajlarını yaşıyorum. Ama güzel Bartın’ımızı daha da güzel modern bir kent yapmak için var gücümüzle çabalıyoruz.

“Hayatımın neredeyse tamamı Bartında geçti”

Hayatımın neredeyse tamamı Bartında geçti. Ailem gurbetçiydi Almanyada doğmuşum ama kendimi bildim bileli Bartındayım. İlkokulu Cumhuriyet ilkokulunda, orta okul ve liseyi Bartın Lisesinde tamamladım. Sonrasında ünivesite sınavı sonucunda İzmir Ege Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Kimyagerlik Bölümünü kazandım ve lisans eğitimini burada tamamladım. Mezun olduktan sonra Vav Kimya isimli kimyasal ve temizlik maddeleri imalatı yapan iş yerini kurarak Bartına yerleştim. Hala daha burayı işletmekteyim. Aynı zamanda pedagojik formasyona sahibim ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanıyım.  Ali Ekber Kurkaya ile evliyim. Bu evlilikten bir çocuğum var. Oğlum şu an Kayseride üniversite öğrencisi.

“Çok zor bir zamanda çok zor bir görev üstlendik”

Siyasete AK Partinin kuruluşu ile birlikte başladım desem yeridir. Yaklaşık 20 yıldır siyasetin aktif olarak içindeyim. Bartında Ak Parti teşkilatları içerisinde değişik kademelerde yer aldım. Başlangıçta tamamen iyi niyetli olarak başlayan bu siyasi oluşumda yer almaktan oldukça mutluydum. Ancak ilerleyen zamanda rant, israf, adam kayırma düzenini kabullenemedim. Son derece kötü olaylara şahitlik ettim. İktidarı para kazanma aracı olarak gören ve bu sayede her türlü ahlaksızlığa ve pisliğe bulaşan yapıyı görmem üzerine Ak Partiden istifa ettim. Sonrasında 1 yıl kadar siyasetten uzak kaldım. Ancak Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu davetiyle birlikte Gelecek Partisi’nde yer almaya karar verdim. Partinin kurucular kurulu üyesiyim. Çok zor bir zamanda genel başkanımızla çok zor bir görev üstlendik. Aynı zamanda Gelecek Partisi Bartın İl Başkanlığı görevini yürüttüm. Gelinen noktada genel başkanımızın teklifiyle partimizin Bartın Belediye Başkanı adayı oldum. Atalarım memleketi olan büyük bir sevdayla bağlı olduğum Bartın’a hizmet etmek için çok heyecanlıyım.

“Bartın’ın asıl sorunlarına değinilmiyor”

Bartın gelişen düzende çok atıl kalmış bir şehir. Esasında işlenmemiş bir cennet Bartın. Bu zamana kadar Bartın’ın asıl sorunlarına değinildiği kanaatinde değilim. Bartın turizm ve tekstil yönünde gelişmeye son derece açık bir şehir. Önceki dönemlerde Bartın için ne yapıldı desek aklımıza sadece yollar ve parklar gelir. Ancak yapılan yollara rağmen trafik sonu çözüldü mü? Parklara rağmen insanlarımızın güzel vakit geçirebileceği alanlar oluşturuldu mu? Bu soruların cevabına tarafsız düşünen tüm hemşerilerimizin HAYIR diyeceğinden eminim.

“Bartın’a katma değer katacağız”

Peki biz ne vaat ediyoruz. önemli olan asıl nokta bu. Biz son derece somut adımlarla Bartın’ı geliştirmeyi vaat ediyoruz diyebiliriz. Bunu da tüm hemşerilemizin ortak katkısıyla yapacağız. Yani belediyenin kapılarını vatandaşlarımıza açacağız. Profesyonel ve işlerinde liyakatli bir ekip kurduk ve kuracağız. Bartının sorunlarını halletmekle kalmayacağız Bartına katma değer katacağız.

“Yeni kanal projeleriyle seli önleyeceğiz”

Bartına ilişkin 5 adet önemli projemiz var. Bunlardan ilki alt yapı sorunu. Bilindiği üzere ilimiz yoğun yağmur alan ve sel felaketleri ile karşılaşan bir bölgede. Neredeyse her sene alt yapı yetersizliğinden sel felaketinden etkilenmektedir. Doğru ve liyakatli bir ekiple çalışarak doğru projelerle Bartının alt yaoı sorunun çözeceğiz. Yağmur sularının gidiş güzergahını belirleyecek ve yeni kanal projeleri suyun denizlere akmasını sağlayacağız. Bu sayede hem vatandaşlarımız hem esnafımız selden etkilenmeyecek. Yine sel suları sağlık açısından da son derece olumsuz. Her sel sonrası vatandaşlarımızda belli sağlık sorunları ortaya çıkıyor.bu sayede bunun da önüne geçeceğiz.

Bartınımızın ikinci en büyün sorunu ulaşım ve trafik. Bunun için köprüler ve viyadük yaparak kemerköprü ve orduyeri köprüsünün trafiğini azaltacağız. Yeni şehi hastanesinden Karaköy istikametine yapacağımız viyadük ile ulaşım ağını genişleteceğiz. Çarşı içerisine giriş ve çıkış yollarını düzenleyerek yoğunluğu azaltacağız. Yine çarşı içerisine 1500 araçlık katlı otopark inşa ederek şehir içi trafiğini rahatlatacağız. Aladağ mahallesinden çatmaca mevkine, hürriyet mahallesinden de yalı mevkine gidecek teleferik yaparak ulaşım imkanlarını çeşitlendirecek ve kolaylaştıracağız.

“Sular şehri Bartın’da suyun fiyatı çok yüksek”

Aslında sular şehri olan Bartın’ımızda halkımıza çok yüksek fiyatlardan satılan suyun fiyatını 1 yıl içerisnde %50 düşüreceğiz. Bartın’ımız için son derece önemli olacak, sosyal yaşantıya ve istihdama katkı olacak AVM projemizi hayata geçireceğiz. Belediyenin destek ve katkısı ile Bartına AVM inşa edeceğiz.Yine Bartında sosyal yaşamı ve turizmi doğrudan etkileyecek şekilde Belediye Sosyal Tesislerinin bulunduğu yeri yasal usullere uygun olarak restore edecek, düğün salonu, konferans salonu ve tiyatro salonunu da içerisine alacak şekilde Bartınımıza yakışır bir Belediye Oteli inşa edeceğiz.

“Bartınspora Belediye bünyesinden fon ayıracağız”

Bartınlı gençlerimizin spor alanlarındaki yeteneklerinin farkındayız. Spora gerekli her türlü desteği vereceğiz. Bartın Belediyesi Kız Voleybol takımı kuracağız. Amatör branşlara desteği artırarak gençlerimizin spora yönelmesini sağlayacağız. 1999 yılından bu yana amatör kümede mücadele eden Bartınımızın güzide takımı Bartınspora Belediye bünyesinden fon ayıracağız profesyonel takım olana kadar mücadele edeceğiz.

Bu beş projemizin yanında turizme destek olacak inkumu ve diğer sahillerimizi güzelleştireceğiz. Yine şehir içerinde seyir terası kuracağız. Irmak kenarlarını düzenleyerek bisiklet yolu, dinlenme ve seyir alanları yapacağız. 7 nisan gününü Bartın Hemşehriler günü ilan ederek 1 hafta süren etkinlikler yapacağız. Bunlarla birlikte üreticiye destek olacak, belediye satış alanları kurarak üreticinin doğrudan ürünlerini tüketiciye satmasını kolaylaştıracağız. Belediye bünyesinde meslek edinme merkezi kuracağız. Çalışan annelerimiz için 22 mahallemizde çok kapsamlı çocuk bakım merkezleri kurarak annelerin iş hayatına ve sosyal hayata katılmasını kolaylaştıracağız. Belirlediğimiz noktalarda hayvan barınağı kurarak canlılarımızın uygun koşullarda barınmasını sağlayacağız.

“Sosyal yaşantısının gelişmesi amacıyla projeler üreteceğiz”

Ayrıca sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak engel tanımaz vatandaşlarımız için Engel Tanımaz Merkezi oluşturacak bu merkezde vatandaşlarımızın eğitim, fiziki ve manevi destek, iş imkanı ve sosyal yaşantısının gelişmesi amacıyla projeler üreteceğiz.  Belediye bünyesinde Kadın Dayanışma Merkezi kurarak her zaman kadınlarımızın yanında olacağız. Çalışmak isteyen kadınlarımıza iş imkanı sağlayacak, iş kurmak isteyen kadınlarımıza teşvik ve destek vereceğiz. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmasına imkan sağlayacağız. Bunun yanında en önemlisi şiddet veya taciz mağduru olmuş kadınlarımıza hukuki ve psikolojik destek almasına yardımcı olacak barınma gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacağız.

“En az 5000 kişiye de istihdam sağlayacağız”

Bahsettiğimiz tüm bu projelerimiz sayesinde ülkemizin en önemli sorunlarından olan işsizlik sorunu ilimizde rahatlatacağız. Beş yıllık görev süremizce en az 5000 kişiye de istihdam sağlayacağız. İş imkanlarını ailelerin gelir düzeyine göre belirleyeceğiz. Aynı zamanda liyakate de önem vereceğiz. Vatandaşlarımız artık belediye bünyesinde işe girmek için bir partinin mensubu, birinin yakını veya bir grubun adamı olmak zorunda kalmayacak. Bilindiği üzere son dönemde ocak ayı içerisinde belediye personel alımı yaptı. Ancak işe girenler şu partinin mensubu veya bu kişinin yakını olarak herkes tarafından tanınıyor. Biz aslında getireceğimiz uygulamalarla bu düzene son vererek tüm hemşehrilerimiz için adil ve eşit bir düzen kuracağız.

“Bartın benim memleketim, sevdam”

Bartın benim memleketim, sevdam. Ben Bartın için yola çıktım. Bartın hayallerim çok büyük. Hemşehrilerimden en büyük ricam ellerini vicdanlarına getirerek ortak paydamız Bartın için oy kullanmaları. Diğer belediye başkan adaylarının bu şekilde somut açık projeleri var mı? Lütfen bunu düşünün. Kimi aday belediye bütçesini kullanarak propaganda yapıyor, kimi aday zenginliğini ve tanınmışlığını kullanarak propaganda yapıyor. Ama hiçbiri projelerini bu kadar açık ve net bir şekilde ortaya koyamıyor. Bartın’ın artık eskiye değil yeniye geleceğe bakması lazım. Ben ve ekibim Bartın için en güzelini yapmaya hazırız. Bartın’a kadın eli değece, Bartın’ımız güzelleşecek.”