Kurtkaya'dan Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Millet İttifakına gösterdiği teveccüh için Bartın halkına teşekkür eden Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtakaya, Bartınlılara 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yaptı. Başkan Kurtkaya 'Bitmedi daha yeni başlıyoruz' dedi.

Kurtkaya'dan Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı

Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtakaya, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Millet İttifakına gösterdiği teveccüh için Bartın halkına teşekkür etti. Seçim sürecinde temiz siyaset, temiz üslupla siyaset yapmaya çalışsalar da Millet İttifakına karşı yalan ve iftira siyaseti izlendiğini ifade eden Başkan Kurtkaya “Değerli Bartınlı hemşehrilerimiz öncelikle 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri seçiminde sandığa göstermiş olduğunuz teveccüh için teşekkür ederiz. Ayrıca bu seçimde büyük gayret ve çaba sarf eden Millet İttifakı bileşenlerine (CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti) ve teşkilatlarına şükranlarımı sunuyorum.  Ne kadar temiz siyaset, temiz üslûp, ötekileştirmeden, siyaset yapalım desek de Millet ittifakı olarak bize karşı, Millet İttifakına karşı yalan ve iftira siyaseti, troll mesleğini icra edenler tarafından ve bu troll mesleğinin kurucuları tarafından, büyük bir kampanyaya maruz kaldık” dedi.

“İkinci turun kritiğini yapacağız”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem Millet İttifakının hem de Cumhur İttifakının ilk turda çoğunluğu sağlayamadığına dikkat çeken Yasemin Dora Kurtkaya şöyle devam etti:

“Buna rağmen bitmedi daha yeni başlıyoruz. Elinizde ne var, ne yok bize saldıracağınızı, saldırgan tavrınızdan vazgeçmeyeceğinizi çok iyi biliyoruz. Sizin konuştuğunuz dili konuşmayacağız. Ülkemiz cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini sonuçlandırdı. Özellikle iktidar ittifakı devlet kurumlarını da arkasına alarak muhalif kesimlere yönelik orantısız ve meşakkatli bir seçim süreci yürüttü. Her şeye rağmen milletimiz bu süreçten alnının akıyla çıktı. TBMM’de Cumhur ittifakı az farkla çoğunluğu sağladı ancak her 3 aday da Cumhurbaşkanı seçiminde ilk turda çoğunluğu sağlayamadı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise ikinci tura kaldı. Millet ittifakı olarak ilk turda kazanamamış olmanın hüznünü yaşamakla birlikte kritiğini de elbette yapacağız.

“Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı seçtirmek için yollara koyulalım”

Bu haliyle moraller bozulmuş ve kızmış da olabiliriz. İlk turda kazanamamış olmak bizi karamsar ve moralsiz de bıraktı. Dünden bugüne biraz daha kızalım, üzülelim ve bütün negatif enerjimizi dışarı atalım ama yarın yeni bir sabaha, taze bir umuda merhaba diyelim.

Kırgınlık, kızgınlık, küskünlük ve benzeri tüm insani tepkileri hiçbir zaman yok sayamayız. Hepsi çok değerli, tümü çok haklı olabilir ama haklı olmak, “ben demiştim, bizi dinlemediniz” demek bizi bu aşamada bir sonuca ulaştırmıyor maalesef. Öncelikle yanan evimizi yangından kurtaralım. Kızgınlık ve kırgınlıklarımızı 11 gün sonra yapılacak seçim sonuna bırakalım ve şimdi Sayın Kılıçdaroğlu’nu ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı seçtirmek için yollara koyulalım. Sen ben kavgası yaparak ülkemizi bir beş yıl daha bu otoriter yönetime mahkum etmeyelim.

“Hiç değilse çocuklarımız için haydi Bartın!”

Ülkemizin Demokrat Partilileri, sosyal demokratları, İYİ Partilileri, CHP, Gelecek, Deva ve Saadet Partiye gönül verenleri, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçtirmek için canla başla çalışmaya ve her bir insanımızı ikna etmeye dünden daha azimli ve kararlı olduğuna inanıyorum.  Ülkemizi otoriter tek adamlığa ve mafya/çetelerine mi teslim edeceğiz yoksa demokratik bir hukuk devletini mi inşa edeceğiz? Ülkemizin kaynaklarını bir avuç mutlu azınlığa mı yoksa her bir vatandaşımıza mı dağıtacağız. Otokrasi mi demokrasi mi diyeceğiz? Ülkemiz/vatanımız tüm şahsi kaygıların üstündedir diyenlerin; demokrasiye, hukuka, vicdana, adalete, refaha, dürüstlüğe menfez açması adına son bir gayret bu hoyratlığa dur, Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yürü demesi için ve hiç değilse çocuklarımız için haydi Bartın!”