BARÜ'den 'Çocuk' temalı resim sergisi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bartın Belediyesi Resim Atölyesi iş birliğinde düzenlenen 'Çocuk' temalı yağlı boya resim sergisi büyük ilgi gördü.

BARÜ'den 'Çocuk' temalı resim sergisi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte çocukların odak olarak yer aldığı, hayal gücüne ve yaratıcılığa vurgu yapan birbirinden renkli ve özgün resimler bir araya getirildi. Sergide, farklı bakış açılarıyla çizilen yağlı boya resimlere yer verilerek çocukların dünyasındaki zenginliğe dikkat çekildi.

Sergiyi ziyaret eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, çocukların duygularını, hayallerini ve hayata bakış açılarını anlama yönünde oldukça değerli bir etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çizilen eserlerin değerli bir sanatsal yeteneğin yansıması olduğunu da dile getiren Rektör Uzun, “Üniversitemizde, okul öncesi eğitim alanında araştırmalar yaparak nitelikli öğretmenleri yetiştirmek hedefi ile önemli çalışmalar yapılmaktadır.  Bu doğrultuda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanlarındaki her gayreti oldukça değerli buluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Katılımcıların beğeniyle karşıladığı etkinlik hakkında bilgi veren BARÜ Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Mercan ise üniversite-toplum buluşması kapsamında düzenledikleri sergiyle birlikte mutlu ve sağlıklı çocukların yetiştirilmesi yönünde farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

 Mercan, “Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi, okul öncesi eğitim alanında nitelikli uygulamalar ve araştırmalar yapmayı ve bu çalışmalar ile okul-veli-toplum işbirliklerini artırmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda ‘Çocuk’ temalı sergi ile üniversite-toplum iş birliğinin sağlanması da çok değerlidir. Katkı sağlayan tüm ressamlarımıza gönülden teşekkür ederiz” diye konuştu.

Program kapsamında yaptıkları eserleri BARÜ Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezine bağışlayan Aysun Keskin, Nesrin Mudanyalı, Nurgül Gökalp Büyükada, Aliye Yay, Nilgün Keser, Tülin Ofluoğlu, Derya Özyıldız, Mine Yıldırım, İlknur Halulu, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Mercan ve Dr. Öğr. Üyesi Ümmühan Akpınar’a destekleri için teşekkür edildi.

Sergiye, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Ünal ile birlikte akademisyenler, öğrenciler, çocuklar ve çok sayıda katılımcı yer aldı.