Kurtkaya'dan esnaf ve ev ziyaretleri

Gelecek Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yasemin Dora Kurtkaya, şehir merkezinde yerel seçim çalışmaların ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Bartın esnasını ziyaret ederek onların talep ve önerilerini dinleyen Aday Kurtkaya, ev ziyaretleri de gerçekleştirerek 31 Mart seçimlerinde kendisine ve partisine destek istiyor.

Kurtkaya'dan esnaf ve ev ziyaretleri

Gelecek Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yasemin Dora Kurtkaya, şehir merkezinde yerel seçim çalışmaların ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Bartın esnasını ziyaret ederek onların talep ve önerilerini dinleyen Aday Kurtkaya, ev ziyaretleri de gerçekleştirerek 31 Mart seçimlerinde kendisine ve partisine destek istiyor. Çalışmalarını teşkilatta birlikte yürüttüğünü ifade eden Kurtkaya “Çalışmalarımızı teşkilatlarımızla birlikte yürütüyoruz. Esnaf ziyaretlerimizi, ev ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizleri evlerine davet eden hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Buradan beni şanslı hissettiren azimli, fedakar, beklentisi olmayan ve benden daha gayretli olan teşkilatıma teşekkür ederim. Benden daha gayretli olmaları bize ayrı bir motivasyon sağlıyor. Şehrimizin yerel ekonomisi güçlü, rekabet gücü yüksek, modern ile gelenekselin uyumunu göz önünde tutarak doğal ve kültürel mirasına sahip çıkan, nefes alan, yürünebilir, ekolojik yapının ve dinamik teknolojik gelişmelerin dengeli şekilde bir arada olduğu bir yapıya sahip olmasını istiyoruz, hemşehrilerimizin de bunu istediğini biliyoruz” dedi.

Herkes için adil ve katılımcı planlama

Herkes için adil ve katılımcı planlama anlayışını benimseyeceklerini kaydeden Yasemin Dora Kurtkaya “Şehir planlama politikalarımız en temelde kentsel ve çevresel adalet, kültürel gelişim, ekonomik refah ve hakkaniyetli bölüşüm ilkeleri arasında denge gözetecek, herkes için adil ve katılımcı planlama anlayışını benimseyeceğiz. Her farklı yaş grubunun nitelikli etkileşimine imkân veren kamusal mekânlar oluşturacağız. Yaya ve bisiklet öncelikli şehir içi ulaşım planlaması yapılacağız. Doğal kaynaklarımıza, kentsel aktivitelere ve nitelikli toplu taşıma sistemlerine yürüme mesafesinde erişim, sağlıklı yaşam ve ulaşım etkinliğini sağlayabilmek için bisiklet yolu ve bisiklet park alanlarını kurmak önceliklerimizden olacaktır. Somut ve somut olmayan kültürel mirasın tespiti, korunması ve günümüz kentleşmesi ile etkileşime geçecek şekilde yeniden işlevlendirilmesi ve hayatiyet kazanması öncelikli olarak ele alacağız” şeklinde konuştu.

“Kent konseyini kuracağız”

Bartın’daki sivil toplum kuruluşlarının da yerel yönetime aktif katılımını sağlayacaklarını söyleyen Kurtkaya “Bir kentin kültürünün, kimliğinin, değerlerinin sadece siyasetçi ve planlamacılar tarafından değil, o kentte yaşayanların da katılımıyla geliştirilmesi gerekir. Biz de şehrimizi el birliği ile geliştireceğiz. Bartın'ımızın sosyal, ekonomik ve fiziki açılardan niteliklerinin arttırılmasında ve kalkınmasında, sivil toplum örgütleri ve tüm sektörlerin de iş birliği halinde olduğu yönetişim modellerine ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle şehir karar mekanizmalarına sivil toplumun aktif katılımını arttıracak kent konseyini kuracağız, yerel yönetimlerde karar alma ve uygulama süreçlerini ve  katılımcıları tamamen şeffaf hale getireceğiz. Hemşerilerimizin isteklerini ve taleplerini biliyoruz. Bartın Belediyesini tüm kurumlarını halkımızın talepleri doğrultusunda çalışır duruma getireceğiz. Bartın'ımız da birlikte belediyeciliğin, şeffaf yönetimin öncülüğünü yapacağız” ifadelerinde bulundu.