Kudüs için sabah namazında buluştular

'81 İlde, Şehitlerimize Rahmet, Kudüs'e Dua İçin Aileler Sabah Namazında Buluşuyor' sloganıyla Bartın'da binlerce vatandaş camileri doldururken Bartın İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Bayıryüzü Köyünde 'Kudüs Bilinci programı düzenlendi.

Kudüs için sabah namazında buluştular

"81 İlde, Şehitlerimize Rahmet, Kudüs'e Dua İçin Aileler Sabah Namazında Buluşuyor" sloganıyla  Bartın’da binlerce vatandaş camileri doldur 2024 yılının ilk sabah namazında aileleriyle birlikte Aşağı Yeni (Şadırvan) Camiini dolduran vatandaşlar sabah namazında tüm şehitlere dua için ellerini semaya kaldırdı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve cemaatle sabah namazının kılınması ve tesbihatın ardından tüm şehitler ve Filistin vatandaşları başta olmak üzere tüm mazlum coğrafyaların esaretten kurtulmaları için dualar edildi. Sabah namazı buluşmasına katılan İl Müftüsü Ömer Keskin, Yahudi ürünlerine karşı boykot uygulamanın önemine dikkat çekerek; “Müslümanlık, iman, İslam, bir duruştur. İyi günde kötü günde safını belli edeceksin. Kaderi Allah yazar, bize düşen nerede durduğumuzdur.” dedi.

Keskin: “Türkiye'nin güvenliği Filistin’den başlıyor”

Müftü Keskin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Çocuklarımıza onurlu duruşu öğretmemiz lazım. O kan karışan kolayı içmemenin gözyaşı ile pişmiş hamburgeri yememenin ne kadar soylu bir davranış olduğunu, çocuklarımıza, gençlerimize bizim öğretmemiz lazımdır. Her eylem bizi yeniden diriltir, yoksa ölür gidersin, kaybolursun. Bugün Gazze’ye sahip çıkamazsan yarın İstanbul’a sahip çıkamazsın. Türkiye'nin güvenliği Filistin’den başlıyor. O kardeşlerimiz uçbeyi. Gazze uç beyliği. Onlar bizi koruyor biliyor musun? Çok değil 1917’de Kudüs düşmüş, sadece bir sene sonra İstanbul düşmüş. Bakın tarihlere, 1917’de İngilizler Kudüs’ü işgal etmişler, 1918’de İngilizler İstanbul’u işgal etmişler. O zaman, zalimlere meyletmeyeceğiz. Ömür boyu boykot uygulayacağız. Yahudi Siyonist mallarına elimiz uzandığı zaman şu ayeti hatırlayacağız. “Zalime meyletme, zalime taraftar olma, zalime destek olma. Sonra ateş seni yakar.” Aldığın her bir ürünle o zalim, Gazze'deki kardeşini yakıyor. Zalime destek olduğumuz için öte tarafta da Allah seni yakıyor.”

‘Kudüs Bilinci’ sunumları devam ediyor

Bartın İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından da Bayıryüzü Köyünde 'Kudüs Bilinci programı düzenlendi.  Bayıryüzü Köyü gençleri ile akşam ve yatsı namazının kılınmasının ardından "Vazgeçilmez Davamız Kudüs" konulu sunum gerçekleştirildi. Etkinlikte Müftülük tarafından “Şeker Hoca ile Kalplere Yolculuk” pamuk şeker etkinliği yapıldı.