Köylerde İl Genel Meclisi seçimi telaşı

Bartın'da belediye başkan adaylarının 31 Mart yerel seçim çalışmaları mahalle mahalle, ev ev devam ederken köylerde de seçim yarışı yaşanıyor. Henüz liste netleşmese de AK Parti'den yeniden birinci sıra adayı olması beklenen İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Yanaz ve Budakdüzü Köylerini ziyaret ederek hem önümüzdeki seçimlerde köy sakinlerinden destek istedi hem de İl Özel İdaresince bu yıl yapılması planlanan çalışmaları aktardı.

Köylerde İl Genel Meclisi seçimi telaşı

Bartın’da 31 Mart yerel seçim yarışında sular yavaş yavaş ısınmaya başladı. Şehir merkezinde Bartın Belediyesini kazanmak için CHP’den Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya, Cumhur İttifakının Adayı Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Gelecek Partisinden Adayı Yasemin Dora Kurtkaya, İyi Parti’den Aday Atınç Günal, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Mahalle mahalle, ev ev Bartınlılara buluşan adaylar önümüzdeki seçimlerde hem kendisine hem de partisine seçmenden destek istiyor. Şuanda şehir merkezinde seçim telaşı tam olarak kendisini hissettirmese de alttan  altta hareketlilik yaşandığı aşikar.

Köylere seçim ziyaretleri başladı

Bu hareketlik kendini köylerde de hissettirmeye başladı. Partilin henüz İl Genel Meclisi Üyesi Aday Listeleri resmen açıklanmadı. İl Genel Meclisinde mevcut haliyle AK Parti, CHP ve MHP’nin üyeleri bulunuyor. Bunun dışında herhangi bir partinin üyesi ya da bağımsız üye Mecliste bulunmazken önümüzdeki dönem bu durumun nasıl şekilleneceği ve hangi partinin kaç tane üyesinin mecliste yer alacağı şimdiden merak ediliyor. Seçmen kitlesi göz önüne alındığın partilerin en fazla üyeyi çıkarmak için matematiksel hesaplar yaptığı ve köylerde çalışmalarına sessiz sedası devam ettiği biliniyor.

AK Parti’de listenin en güçlü isimleri Kenan Dursun ve Ali Eyüpustaoğlu

Köylerde seçim çalışmalarını yürüten en önemli isimlerden biri Kenan Dursun. Şuanda AK Parti’den Mecliste yer alan ve İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan Kenan Dursun’un önümüzdeki seçimde yine partisinden 1. Sıra Meclis Üyesi Adayı olarak gösterileceğine garanti gözüyle bakmak mümkün. Aynı şekilde yine AK Parti’den Meclis Üyeliği yapan Ali Eyüpustaoğlu’ da listede yer alması beklenen diğer bir isim. AK Parti kanadından henüz İl Genel Meclisi Üyesi Aday Listesi resmen açıklanma da ikili köylerde seçim çalışmalarına çoktan başladı.

Yanaz ve Budakdüzü’ne destek ziyareti

İkili bu kapsamda Bartın Merkez İlçeye bağlı Yanaz ve Budakdüzü Köylerini ziyaret etti. Köy sakinleriyle bir araya gelen Başkan Dursun, önümüzdeki seçimlerde İl Genel Meclisi için partisine destek istedi.  AK Parti iktidarları döneminde İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresince içme suyundan ulaştırmaya, sağlıktan eğitime kadar Bartın’daki köylere yapılan yatırımları teker teker anlatan Kenan Dursun, 2024 Çalışma ve Yatırım Programıyla ilgili de köylerdeki vatandaşlara detaylı bilgiler verdi.

Dursun: “Hizmet yolunda durmadan, emin adımlarla ilerliyoruz”

“Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimize hizmet yolunda durmadan, emin adımlarla ilerliyoruz. İl Genel Meclis Üyemiz Ali Eyüpustaoğlu ve teşkilat üyelerimiz ile birlikte Yanaz  ve Budakdüzü Köyü sakinlerimizi ziyaret ettik. Muhtarlarımıza ve Köy sakinlerimize misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diyen Dursun, Eyüpustaoğlu’yla birlikte her iki köyün sorun ve taleplerini dinleyip not almayı da ihmal etmedi.