Karakaş 'Nefret dilinden ötürü elini sıkmadım'

Millet Konağındaki Ramazan Bayramı bayramlaşmasında AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı'nın elini sıkmayan CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş konuştu. Başkan Karakaş, 'Ramazan ayının son günü olan arife gününde, parti binamızın karşısında düzenlenen seçim bürolarının açılış töreninde yaptığı konuşmasının son bölümünde Millet İttifakı siyasi partilerinin tamamını kapsayan bir şekilde kullandığı nefret dili ve hiçbir Millet İttifakı liderinin söylemediği sözleri sanki söylemiş gibi tekrarladığı yalan, yanlış, asılsız, siyasi nezaket kurallarına ve Ramazan ayının oluşturduğu, yardımlaşma, saygı, sevgi ve kardeşlik ruhuna aykırı toplumu kutuplaştırıcı, bölücü söylemleri bizleri derinden yaralamıştır' dedi.

Karakaş 'Nefret dilinden ötürü elini sıkmadım'

Ramazan Bayramı dolayısıyla Millet Konağı'nda düzenlenen protokol bayramlaşmasında CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı’nın tokalaşmak için uzattığı eli sıkmadı. Karakaş’ın “Ben seninle bayramlaşmıyorum" cümlesi ise kamera kayıtlarına geçti. Kalaycı’nın verdiği tepki ise sadece “tamam” olurken CHP İl Başkanı Karakaş yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karakaş yaptığı açıklamada Kalaycı'nın kullandığı nefret dili ve hiçbir Millet İttifakı liderinin söylemediği sözleri sanki söylemiş gibi tekrarlamasından dolayı elini sıkmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

 “AKP önceki dönem il başkanı ve Bartın milletvekili adayı Turhan Kalaycı Ramazan ayının son günü olan arife gününde, parti binamızın karşısında düzenlenen seçim bürolarının açılış töreninde yaptığı konuşmasının son bölümünde Millet İttifakı siyasi partilerinin tamamını kapsayan bir şekilde kullandığı nefret dili ve hiçbir Millet İttifakı liderinin söylemediği sözleri sanki söylemiş gibi tekrarladığı yalan, yanlış, asılsız, siyasi nezaket kurallarına ve Ramazan ayının oluşturduğu, yardımlaşma,  saygı, sevgi ve kardeşlik ruhuna aykırı toplumu kutuplaştırıcı, bölücü söylemleri bizleri derinden yaralamıştır. Ramazan Bayramından bir gün önce meydanlarda dile getirilen bu söylemler alenen halkı, tahrik, kin ve düşmanlığa sevk eden nefret dilidir.

“Toplumun hiçbir kesimini ayrıştırmayacağız”

 Bu zihniyet ile aynı dili Millet İttifakı olarak hiçbir zaman kullanmadık ve kullanmayacağız. Bizler toplumun hiçbir kesimini ayrıştırmayacağız. Dil, din, mezhep, ırk ve etnik köken üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bu güzel ülkemizde tüm toplum kesimleri ile birlikte siyasi düşüncelerimiz farklı da olsa kardeşçe yaşamak istiyoruz. Siyasi iktidar tarafından ayrıştırılan ve kutuplaştırılan bu siyasi ortamda hepimizin söylemlerine dikkat etmesi gerekiyor. Aynı gün aynı dil ve üslup ile cevap verebilirdim, Ramazan Ayının ruhuna uygun olmayacağını düşünerek vermedim.  Turhan Kalaycı'ya dargın değilim ki bayram günü barışayım. Ben şahsi olarak 0nun, parti binamızın karşısındaki seçim bürolarının açılışı sırasında Ramazan ayının son günü olan arife gününde, yapmış olduğu nefret dili içeren söylemleri nedeni ile Millet Konağında yapılan bayramlaşmada elini sıkmadım.”