Hattat'tan Elbistan'daki depremzedelere büyük destek

6 Şubat depreminin en fazla hasara yol açtığı kentlerden olan Elbistan'daki 8 bin kişilik konteyner kentteki Etkinlik ve Eğitim Çadırı 20 Nisan Perşembe günü depremzede vatandaşların hizmetine açıldı.

Hattat'tan Elbistan'daki depremzedelere büyük destek

Depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren tüm imkânları ile depremzedelerin yanında olan Hattat Holding tüm şirketleri ve insan kaynağı ile deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor.

Sosyal Yardım Projelerinde olmayı kendine ilke edinmiş olan Hattat Holding bu kapsamda depremin ilk günlerinden başlayarak arama kurtarma faaliyetleri de dahil olmak üzere deprem bölgesine sürekli olarak yardımlarda bulunuyor. Hattat Holding bu defada Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde “Etkinlik ve Eğitim Çadırı” yapıldı.

 8 bin kişilik konteyner kentte yapılan tam donanımlı çadır, her gün binlerce kişiye hizmet verecek. Çadır içerisinde çocuk oyun havuzu, yüzlerce oyuncak, zeka ve gelişim oyunları, 2 bin kitaptan oluşan kütüphane, çalışma masaları, diz üstü bilgisayar, internet, yazıcı, Lcd Tv, yazı tahtası, buzdolabı ve çay seti olacak. Çadırda gün boyu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilecek personel bulunacak. Günün belirli saatlerinde çocuklara, belirli saatlerinde sınavlara hazırlanan öğrencilere, belirli saatlerde ise kitap okumak isteyen herkese hizmet verecek. Dernek ve belediyeler ile yapılan işbirlikleri ile burada her hafta eğitici ve eğlendirici atölyeler düzenlenecek. Etkinlik ve Eğitim Çadırının yan tarafındaki toprak alanda ise çocuklarla birlikte sebze, meyve ve çiçek ekilerek çocuklara tarım sevgisinin aşılanması sağlanacak.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. İbrahim Hattat yaptığı açıklamada ‘’Holding olarak Sosyal projelerde olmak bizim için büyük gururdur. Ülkemizin yaşamış olduğu bu büyük felaket de Holding olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik ve etmeye devam edeceğiz. Deprem sırasında ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımızı acil şifalar diliyoruz. Konteyner kentte yaşam devam ettikçe devam edecek olan projemizin bölgedeki halkımızın moral ve gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz.’  dedi.