Karadon maden şehitleri anıldı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi 'ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışması yapan taşeron şirketin çalıştığı alanda 17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 madenci için facianın 12'nci yılında kuyu başında anma töreni düzenlendi.

Karadon maden şehitleri anıldı

Anma törenine TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, TTK Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu ve müessese müdür yardımcıları, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter ve Amasra Eski Şube Başkanı  Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Müessese ve İşletme yöneticileri, Zonguldak Maden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, nezaretçiler ile madenciler katıldı. Törende, faciada hayatını kaybeden maden işçileri için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve mevlit şekeri dağıtıldı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada faciada hayatını kaybeden 30 madenciye Allah'tan rahmet diledi.
Facianın ardından 12 yıl geçmesine rağmen acılarının dinmediğini belirten Yeşil, "17 Mayıs 2010 Karadon’da eksi 540 kodunda taşeron şirkette çalışan 30 arkadaşımızı kaybettik.  Üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen acılarımız dinmedi. Sendika olarak biz yıllarca haykırdık, taşeron şirketlerin kurumda çalışmasının yanlış olduğunu bağıra bağıra her yerde söyledik ama ne yazık ki Karadon'da 30, Kozlu'da 8 arkadaşımızı kaybettik. Sendika ve Zonguldak'taki işçilerle beraber biz bu uygulamayı durdurduk ama ne yazık ki diğer bölgelerde bu uygulamalar devam etti. Devamında Soma ve Ermenek'te arkadaşlarımızı kaybettik. Uygulamanın ne kadar yanlış olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu vesileyle tüm maden şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Allah bizlere tekrar böyle acılar yaşatmasın" dedi.