Türk Büro-Sen'den SGK çalışanları için talep!

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Bartın Soysal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Bartın Şubesi, SGK çalışanları adına taleplerini sıraladı.

Türk Büro-Sen'den SGK çalışanları için talep!

Türk Büro-Sen Bartın Şubesi, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Bartın Soysal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. SGK çalışanları adına taleplerini sıralayan Türk Büro-Sen Bartın Şubesi Başkan Yardımcısı Serkan Bilgin, “Her yıl Mayıs ayının  16-22 tarihleri arası sosyal güvenlik haftası olarak kutlanmaktadır. *81 İl Müdürlüğü, 558 merkez müdürlüğü ve 30.000 çalışanıyla, 84 milyon insanımıza,  doğumundan ölümüne kadar hizmet vermekte olan sosyal güvenlik kurumunun personel sayısına bakıldığında ,  bir çalışına yaklaşık 2800 vatandaşımızın düştüğü görülmektedir. Bu nedenle kurumumuzda ağır iş yükü altında ezilen personelimizin sayısının son derece yetersiz olduğu artık kendini iyice hissettirmektedir.  Kurum çalışanlarının bu kadar iş yükü altında ezildiği bir dönemde,  özlük hakları, mali hakları, toplu sözleşme masasında maalesef çözüme kavuşturulamamıştır.  Dün toplu sözleşme masasında eylem kararı alamayanların bugün eylem kararı almaları da manidardır” dedi.

Kamu çalışanları yüksek  enflasyon farkıyla yüzleşti”

Kamu çalışanları 2022 yılının Ocak ayında yüksek  enflasyon farkıyla yüzleşmek zorunda kaldığını kaydeden Bilgin açıklamaya şöyle devam etti:

“Toplu sözleşme masasında 5+7 maaş artışına imza atanlar, 1 kuruş bile seyyanen zam alamayanlar, kamu çalışanlarını maalesef yalnız bırakmışlardır. Bu yüzden kamu çalışanları 2022 yılının Ocak ayında yüksek  enflasyon farkıyla yüzleşmek zorunda kalmışlardır.  Diğer taraftan  666 sayılı kanun hükmünde kararname ile SGK çalışanlarının  ikramiyeleri, fazla mesai ücretleri ve havuz paraları gibi mali hakları elinden alınırken , o gün eylem kararı alamayanların, yaptığımız eylemlere destek vermeyenlerin,  bugün tiyatro oynamaya kalktıkları görülmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, neyin ne olduğunu bilmektedir. Bu itibarla tatlı su sendikacılığına SGK çalışanlarının bir daha prim vermeyeceğine eminiz.

“Enflasyon farkı aylık olarak ödensin”

Biz Türk Büro Sen olarak  enflasyon farkının aylık olarak ödenmesini ve toplu sözleşmelerin her yıl yapılmasını,  3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesini, sözleşmelilerin bir an önce kadroya geçirilmesini,   görevde yükselme sınavlarında mülakatın kaldırılmasını ve refah payının bir an önce kamu çalışanlarına verilmesini   talep ediyoruz. Yine,  17 Nisan 2021 tarihinde  Sosyal güvenlik Kurumu ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında yapılan, üç yıllık imzalanan promosyon anlaşmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen, memurlarımızın yüksek enflasyon altında ezilmesi nedeniyle, banka promosyonu ödemelerinin güncellenmesine yönelik taleplerimizi yüksek sesle dile getirdiğimizi belirtmek isterim.

“Sosyal güvenlik çalışanlarımızın yanındayız”

Kendilerini yok sayan, hiçbir zaman gerçek anlamda eylem yapabilme özgürlüğünü kendinde bulmayanların Ağustos böceği misali bugün sahte eylem ve tiyatro gösterilerine mesai arkadaşlarımızın itibar etmeyeceklerini düşünüyoruz. Bu vesileyle Türk Büro Sen olarak, sosyal güvenlik çalışanlarımızın dün de bugün de ve yarın da yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının yalnız olmadığını Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro Sen’in her hal ve şartta yanlarında olduğunu kararlı bir şekilde tekrar ifade ediyor,  Bartın  SGK İl Müdürlüğünde  yetkili  sendika olmamıza vesile olan   çalışma arkadaşlarımıza teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”