KARABÜK ŞEHİT MADENCİLERİ UNUTMADI

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından KBÜ Demir Çelik Yerleşkesinde 'Amasra Maden Şehitleri Anısına Ağaç Dikme Töreni'' yapıldı. Fidanlara maden ocağı kazasında şehit olan maden işçilerinin adları verilirken törene şehit madencilerin aileleri de katıldı. Fidan dikiminde grizu faciasının üstünden 53 gün geçmesine rağmen ailelerin göz yaşları hala sel olurken Karabük Valisi Fuat Gürel, 'Bu sadece Bartın ve Amasra'nın acısı değil. Ülkemizin bütününün acısı' dedi.

KARABÜK ŞEHİT MADENCİLERİ UNUTMADI

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Orman İşletme Müdürlüğünün katkıları ile KBÜ İşletme Fakültesi Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sırma Oya Tekvar öncülüğünde KBÜ öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak KBÜ Demir Çelik yerleşkesi Demirgül Camii giriş bölgesinde “Amasra Maden Şehitleri Adlarına Ağaç Dikme Töreni” yapıldı. Etkinliğe; Karabük Valisi Vali Fuat Gürel, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, dekanlar, kurum müdürleri, akademisyenler, Bartın Amasra’daki maden şehitlerinin aileleri, Kızılay Gönüllüleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Polat: “Madencilerimizi anmış olacağız”

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kuran Tilaveti okunmasıyla başlayan ağaç dikme töreninin açılış konuşmasını yapan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “Peygamber Efendimiz bir hadisinde ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’ demiştir. Bu değerli etkinlikte şehit madencilerimizin anısına fidanlarımızı toprakla buluşturup, ağaçlandırmanın önemini hatırlayıp yitirdiğimiz madencilerimizi anmış olacağız. Rabbim yaşamını yitiren madenci kardeşlerimizin ailelerine sabır versin. Allah rahmet eylesin. Etkinliğe katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gürel: “Bu sadece Bartın ve Amasra’nın acısı değil”

Karabük Valisi Fuat Gürel, şehitliğin ne olduğunu gelecek nesillere dikilen fidanlarla taşınacağını belirterek, “Maalesef bir kaza sonucu 42 kardeşimizi kaybettik. Bu sadece Bartın ve Amasra’nın acısı değil. Ülkemizin bütününün acısı. Bir elmanın üç yarısı diyebileceğimiz Bartın, Zonguldak ve Karabük’te de aynı şekilde hissedildi. Özellikle terör şehitleriyle yakından ilgileniyoruz, maden şehitlerinin aileleri de bizlere emanet” dedi.

Her bir fidana isimleri verildi

Vali Fuat Gürel ve KBÜ Rektörü Polat ve beraberindekiler şehit aileleriyle fidan dikerek, fidanlara can suyu verdi. Maden şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı metal isim künyesi fidanların yanlarına yerleştirildi. Tören Amasra maden şehitlerinin ailelerine katılımlarından dolayı teşekkür belgesini takdimi ile devam etti. Şehitler, bir kez daha yad edildi, rahmetle anıldı. Programın sonunda şehit ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Şehit madencilerin aileleriyle birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla etkinlik son buldu.