Kalaycı 'Ormanın kahramanları gururumuzdur'

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, PKK'lı teröristler tarafından özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde büyük felakete yol açan orman yangınları ile ilgili devletin ellerindeki bütün imkanları ile mücadele ettiğini söyledi.

Kalaycı 'Ormanın kahramanları gururumuzdur'

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, PKK’lı teröristler tarafından özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde büyük felakete yol açan orman yangınları ile ilgili devletin ellerindeki bütün imkanları ile mücadele ettiğini söyledi.  Yapılan mücadeleye yapılan eleştirilerin canları pahasına yanan ormanları söndürmeye çalışan bütün personellerin durumunu da olumsuz etkilediğini ifade eden Kalaycı, “Ortada tek bir noktada süren yangından bahsetmiyoruz. Hain teröristler, bu sefer kendilerini kundakçılıkla, çevre ve orman talanı ile gün yüzüne çıkarttı. Yapılan mücadelede son demlerini oynayan bölücü terör örgütü mensupları son kozlarını oynamakta, aklı sıra kaçış yolu aramaktadır. Akdeniz ve Ege bölgelerimizde olan da budur. Türkiye’ye karşı başlattıkları hani planlarında başarılı olamayınca tüm çirkeflikleri ile doğaya, ormanlara saldırmaya başladılar. Ama büyük Türkiye devleti bu sorunla baş edecek güçtedir. Yapılan tüm eleştirilere rağmen bu konuda görevli bütün personeller canlarını hiçe atarak yangınlarla mücadele etmektedir. Devleti aciz göstermeye, mücadeleyi sekteye uğratmaya çalışanlara inat, vatan sevgisi, devlet sevgisi ile bir mücadele sürdürülmektedir.” dedi.

“Yangınlardan 111’i kontrol altına alındı”

Tüm kurumlar mücadelede Çok sayıda noktada yangınların kontrol altına alındığını da kaydeden Kalaycı, “Son günlerde ülkemizin birçok noktasında meydana gelen orman yangınlarının başladığı ilk andan bugüne kadar, devletimizin ilgili tüm kurum ve kuruluşları eşgüdüm içerisinde yangınla mücadeleye devam etmektedir. Bugüne kadar meydana gelen yangınlardan 111’i kontrol altına alınmış, 3 ilimizdeki 6 yangınla mücadele ise halen devam etmektedir. An itibariyle devam eden yangınlara 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile yaklaşık 4 bin 800 personel müdahale ediyor. Kahramanlarımızın yeşil vatanımızı korumak için yaptığı cansiperane çalışmaları takdirle ve gururla karşılıyoruz. Onlara sosyal medyadan çok güçlü bir destek vermeliyiz. Bunun için sosyal medyada başlatılan #ormanın kahramanları gündemine herkesi destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.