Bartın'da 6 ayda 31 proje tamamlandı

3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında ZOOM üzerinden (çevrim içi) yapıldı. Vali Güner toplantıda 2021 yılının 6 aylık dönemi içerisinde 285 projede çalışma yapıldığını, 285 projeden 31'inin tamamlandığını, 126 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 33 projenin ihale aşamasında, 95 projede ise henüz çalışmalara başlanılmadığını söyledi.

Bartın'da 6 ayda 31 proje tamamlandı

3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı  Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında ZOOM üzerinden (çevrim içi) yapıldı.  Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Vali Yardımcısı Adem Topaca, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Kurucaşile Kaymakamı Muhammet Güzel, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Kaymakam adayı Emre Kazanasmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutan V. SG Üsteğmen Emrah Şendemir, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Metin Çetin, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri ile İl Müdürleri katıldı.

31 proje tamamlandı

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Vali Sinan Güner, ilimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yaparak 2021 yılının 6 aylık dönemi içerisinde; 285 projede çalışma yapıldığını, bu projelerin toplam bedelinin 9 milyar 28 milyon 923 bin TL olduğunu, tahsis edilen ödenek miktarının ise 985 milyon 904 bin TL. olduğunu, bu ödeneklerden 213 milyon 77 bin TL harcama yapılarak %21,61’lik bir nakdi gerçekleştirme sağlandığını, bu süreçte 285 projeden 31’inin tamamlandığını, 126 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 33 projenin ihale aşamasında, 95 projede ise henüz çalışmalara başlanılmadığını belirtti.

İlk sırada ulaştırma var

Bu projeler dışında Belediyelerimiz tarafından 18 milyon 824 bin TL bedelli 16 proje yürütülmekte olduğunu, bunlardan 3’ünün tamamlandığını, 10’unda çalışmaların devam ettiğini, 1’inin ihale aşamasında, 2’sine ise henüz başlanmadığını ifade eden Vali Güner, yatırımları tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 83,6 milyon TL ile ilk sırada Ulaştırma sektörü sonrasında 54,3 milyon ile Tarım-Orman, 33,2 bin TL ile Enerji, 30,7 bin TL ile Sağlık, 6,9 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri, 3,5 milyon TL ile Eğitim sektörünün yer aldığını belirterek yatırım programlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesinde görevli kurumların gereken hassasiyeti göstermelerini isteyerek kurumlara yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür etti.

2020 yılında başlanan ve devam eden projeler ile 2021 yılında planlanan yatırımların sunumları ile devam eden toplantıda, sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından bilgi verildi.

Akın: Kararların hayırlı olmasını diliyorum”

Toplantıya katılan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın toplantı sonrasında “Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi ve koordine edilmesi, il genelindeki yatırımların etkin şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldım. Toplantıda 2021 yılı projeleriyle ilgili detaylı değerlendirmeler yaptık. Başlanacak olan projelerle ilgili de fikir alışverişinde bulunduk. Yerel ve bölgesel kalkınma açısında büyük önem arz eden bu toplantıda almış olduğumuz kararların hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

TEKMÜSKOOP Küçük Sanayi Sitesinde Bilgilendirme Toplantısına katıldı

Sinan Güner aynı zamanda Milli Üretim Vizyonu kapsamında yeni bir sanayi yapılanması modeli olarak ilk örneği Tekirdağ’da hayata geçirilen orta ölçekli sanayi sitelesi/bölgesi TEKMÜSKOOP Küçük Sanayi Sitesinde Bilgilendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, MÜSİAD Sanayi Bölgeleri ve Yerleşkeleri Komitesi Başkanı Oktay Dede, MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Ramazan Doğan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, MÜSİAD Bartın Başkanı Muhammet Aksoy ve TEKMÜSKOOP Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Oktay Koç hazır bulundu.

Hediye taktiminin ardından Vali Güner, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindekilerle birlikte TEKMÜSKOOP Küçük Sanayi Sitesi'ni gezdi.