Kalaycı 'Muhalefet borsa ve ekonominin çökmesini istiyor'

Kumluca Beldesi ve Özbaşı Köyü sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, borsa ve ekonomi üzerinden muhalefeti eleştirerek 'Şimdi de çıkmışlar borsa üzerinden manipülasyon yapma derdindeler. Bunların derdi milletimizin geleceği değil. Bunların derdi ülkeye ne olursa olsun da seçimi biz kazanalım derdi. Bunların derdi koltuk derdi, bunların amacı içlerindeki Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının verdiği hırs ve nefret. Bir insan borsasının, ekonomisinin çökmesini isteyebilir mi? Ama bunu isteyen, bunun olması için mücadele eden bir muhalefetle karşı karşıyayız' dedi.

Kalaycı 'Muhalefet borsa ve ekonominin çökmesini istiyor'

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, vatandaşlarla bir araya gelip talepleri dinlemeye devam ediyor. Yoğun bir program geçiren Başkan Kalaycı’nın ilk adresi Özbaşı köyü oldu. Gençlik Kolları Başkanı Onur Yıldırım ve İl Genel Meclisi üyesi Giray Gülsoy’un da katıldığı ziyarette köy sakinleri tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Kalaycı, dur durak bilmeden vatandaşların yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi. AK Parti’nin 20 yıllık iktidarı döneminde daima milletinin yanında olduğunu ifade eden Başkan Kalaycı, bu süreçte ülkeyi 6-7 kat büyüttüklerini ifade etti. Türk insanının AK Parti’ye olan inancının yapılan hizmetlerin sayesinde olduğunu kaydeden Başkan Kalaycı, “Her ne konuşurlarsa konuşsunlar. Yolumuza bakıyoruz. Milletimiz gerçekleri biliyor. 2002 yılında ülkemizin halini herkes biliyordu. IMF’ten borç isteyen, memurunun, emeklisinin, işçisinin maaşını IMF’ten aldığı borçlarla, 1999 yılında meydana gelen deprem felaketlerinde gelen yardım paralarıyla ödeyenler çıkmış şimdi güzelleme yapıyor. Milletimiz bu senaryolara, iftiralara, algılara boyun eğmedi, eğmez. Millete iftiralarla gitmeyin, hizmetinizle, vaatlerinizle gidin” dedi.

“Büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine adım adım ilerleyeceğiz”

Ülkenin büyümesinin iç ve dış mihraklar tarafından hazmedilemediğini ifade eden Kalaycı, “Şayet, Gezi olaylarıyla başlayan ve ardı ardına devam eden ihanetlerin ülkemize kur, faiz, enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeler olmasaydı bugün 1,5-2 trilyon doları bulan bir milli gelirle çok farklı bir yerde olacaktık. Ne zaman önümüzü açsak karşımıza iç ve dış mihraklar çıktı. Dış mihrakları her zaman anladık, “Rakiptir, farklı ülkedir. Büyümemizi istemeyebilirler” dedik. Yalnız ülkesinin büyümesini hazmedemeyen iç mihrakları da Allah’a ve milletimize havale ettik. Sahnede ülkemiz aleyhine hangi oyun sergilenirse sergilensin gerisinde bunu destekleyecek bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır. Şimdi de çıkmışlar borsa üzerinden manipülasyon yapma derdindeler. Bunların derdi milletimizin geleceği değil. Bunların derdi ülkeye ne olursa olsun da seçimi biz kazanalım derdi. Bunların derdi koltuk derdi, bunların amacı içlerindeki Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının verdiği hırs ve nefret. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı hırsları devlete karşı hırsa dönüşmüş halde. Bir insan borsasının, ekonomisinin çökmesini isteyebilir mi? Ama bunu isteyen, bunun olması için mücadele eden bir muhalefetle karşı karşıyayız. Buna rağmen ülkemize, ne siyasette ne ekonomide diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. İnşallah milletimi de izin vermeyecek ve 2023 seçimlerinde milletimizin son 20 yılda olduğu gibi teveccühü ile zaferle ayrılarak büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine adım adım ilerleyeceğiz” dedi.

“Bizim işimiz sevgidir, gönüller yapmaya geldik”

 Başkan Kalaycı’nın bir sonraki adresi Kumluca Beldesi oldu. Kumluca’da ilk olarak İl Başkan Yardımcıları Fahrettin Özkaya, Fahri Okun, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Yıldırım ve Kumluca Belde Başkanı Nejdet Şerbetci ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Başkan Kalaycı, “Bizim işimiz sevgidir, gönüller yapmaya geldik diyerek yola çıkan, büyük ideallerle ve tam bağımsız Türkiye hedefiyle milletimizin gönlündeki yerini koruyan AK Parti; dayanışmanın, vefanın ve kardeşliğin adıdır. AK Parti milli duruşun adıdır. AK Parti, güçlü Türkiye’nin adıdır. AK Parti milletine hizmetin adıdır. Cumhur ittifakı ile birlikte yılmadan, usanmadan bu ideallerde koşmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Başarımızı Allah’ımıza ve milletimizin desteğine borçluyuz”

 Kumluca’da 24, 25 ve 26 dönem İstanbul Milletvekili MKYK üyesi Metin Külünk'ün katılımıyla Kumluca Belde Teşkilatı ve belde sakinleri ile bir araya gelerek istişarelerde bulunan Başkan Kalaycı, ardından belde teşkilatı ile toplantıda buluştu. Kalaycı, AK Parti olarak ne yaptılarsa, neyi başardılarsa önce Allah'ın yardımına sonra da mensubu olmaktan iftihar ettikleri milletin desteğine borçlu olduklarını belirtti. Bu hakikatin teşkilatlar olarak her zaman farkında olduklarını kaydeden Başkan Kalaycı, “Buralara nerelerden ve nasıl geldiğimizi, bu makamlarda ne için oturduğumuzu, omuzlarımızdaki yükün ne kadar ağır bir yük olduğunu bir an olsun unutmamalı, unutturmamalıyız. Elde ettiğimiz her başarının gerisinde Rabb'imizin inayeti ve milletimizin desteği olduğunun bilinciyle hep daha çok çalışmamız daha çok gayret göstermemiz gerekiyor. Bu uğurda partimizin kuruluşundan itibaren davamıza destek olmuş, omuz vermiş, katkı sunmuş, teşkilatlarımızda görev almış herkese tüm yol arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum. Dar-ı bekaya uğurladığımız büyüklerimizin, abilerimizin, dostlarımızın hepsine de Mevla'dan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. Geride hoş bir seda bırakarak bu dünya yolculuğunu tamamlayan bu kardeşlerimizin emaneti olan AK Parti sancağını daha da yüceltmeye, davamıza, ülkemize ve şehrimize aşkla hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Yaparsa AK Parti yapar”

Darbelerden, iç karışıklıklardan medet umanların son olarak dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik çalkalanmadan medet umduklarını ifade eden Başkan Kalaycı, “Girdikleri her seçimde sandıkta milletten ret yiyenler maalesef iktidara gelmek için darbelerden, sokak olaylarından, dış desteklerden hatta FETÖ'cülerden bile medet ummuşlardır. Son umutları pandemi ve savaş ortamı nedeniyle dünyada oluşan ekonomik sorunlar. Bu sorunları koz olarak kullanıp milletimizin gözünü boyamaya çalışıyorlar. Hatta rekor üstüne rekor kıran borsamızı çökertmek için, manipülasyon için çalışıyorlar. Teşkilatlar olarak bize düşen görev çok daha büyük bir gayretle önümüzdeki 9 ayı fırsata dönüştüreceğiz. Yapmamız gereken en önemli şey şu 20 yıl içerisinde ülkemize değer kazandırdık, bunları duymayanlara duyurmaktır. Bizim anlatmamız gereken yaptıklarımızdır. Bu ülkede bir şey yapılacaksa bunu AK Parti yapar. Bir yatırım olacaksa bunu AK Parti yapar. Bunu tüm vatandaşlarımız bilsin ve bu kadrolara güvensin. Bizler de yılmadan, yorulmadan bütün vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz. Sıkmadık el dinlemedik tek kişi bırakmayacağız” ifadesini kullandı.