Ensar Vakfı'ndan ödüllü bilgi yarışması

Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından Hz. Peygamber'in (S.A.V.) güzel ahlakını ve İslam inanç esaslarını konu alan 'Sana Emanet' çevrimiçi bilgi yarışması düzenlenecek. Konuyla ilgili bilgi veren Ensar Vakfı Bartın İl Başkanı Murat Yıldırım 'Sana Emanet Bilgi yarışmasına öğrenciler 30 Kasım 2022 tarihine kadar www.sanaemanet.org internet adresinden başvuruda bulunabilecek. Kaybedeni olmayan bu güzel yarışmaya, Bartın ve ilçelerinde okuyan tüm Lise Hazırlık 9. ve 10'uncu sınıf (İmam Hatip liseleri de dahil hazırlık 9. ve 10. sınıf) 6. ve 7'inci sınıf (İmam Hatip ortaokulları dahil) tüm bu sınıflarda okuyan öğrencilerimizi davet ediyoruz' dedi.

Ensar Vakfı'ndan ödüllü bilgi yarışması

Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından Hz. Peygamber’in (S.A.V.) güzel ahlakını ve İslam inanç esaslarını konu alan "Sana Emanet" çevrimiçi bilgi yarışması düzenlenecek. Ülke genelinde düzenlenecek olan yarışmaya ortaokul 6’ıncı ve 7’inci sınıflar, Lise hazırlık 9. Sınıf, İmam Hatip Lisesi İHL hazırlık 9. Sınıf, Lise 10’uncu sınır ve İmam Hatip Lisesi 10’uncu sınıflar başvuruda bulunabilecek. 6 kategoride gerçekleşecek olan yarışmada her kategoride birincilik ödülü 10 bin TL ikincilik ödülü 7 bin 500 TL, üçüncülük ödülü 5 bin TL olarak. Yarışmada ilk 100’e kadar ödül verilecek bu kapsamda, dördüncülük-onunculuk arasındaki ödüller 3 bin TL, on birinci ve yirminci arasındaki ödüller 1.500 TL Yirmi birinci ve ellinci arasındaki ödüller 1.000 TL, elli birinci ve yüzüncü arasındaki ödüller ise 500 TL olacak. Yarışmaya 30 Kasım’a kadar başvuru yapılabilecek.

Yıldırım: “Öğrencilerimizi davet ediyoruz”

Konuyla ilgili bilgi veren Ensar Vakfı Bartın İl Başkanı Murat Yıldırım, “Peygamber Efendimiz, bir hadis-i şerifinde ‘Yedi sınıf insan vardır ki; Yüce Allah, kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir.’ buyurmaktadır. İşte bu yedi sınıf insandan birisi de Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir. Sana Emanet Bilgi Yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz, insanlık için eşsiz bir örnek olan Peygamber Efendimiz’in (sav) güzel ahlakını ve İslam İnanç Esaslarımızı daha da yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Sana Emanet Bilgi yarışmasına öğrenciler 30 Kasım 2022 tarihine kadar www.sanaemanet.org internet adresinden başvuruda bulunabilecek. Kaybedeni olmayan bu güzel yarışmaya, Bartın ve ilçelerinde okuyan tüm Lise Hazırlık 9. ve 10’uncu sınıf (İmam Hatip liseleri de dahil hazırlık 9. ve 10. sınıf) 6. ve 7'inci sınıf (İmam Hatip ortaokulları dahil) tüm bu sınıflarda okuyan öğrencilerimizi davet ediyoruz”

“Gençliğimize en iyi örnek peygamber efendimizdir”

Gençliğin bir ülkenin maddi ve manevi kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Şube Başkanı Yıldırım, “Biz gençliğimizin örnek olmasını, önder olmasını arzuluyoruz. Bunun için de en büyük örneği ve önderi gençlerimize Peygamber Efendimizi gösteriyoruz. Gençlik bir ülkenin motor gücüdür. Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir unsurdur. Bizlerde bunun için çalışıyoruz. Bu ülkenin gençliğini şuurlandırmak ve milletine faydalı hale getirmek bizim en büyük vazifemizdir. Ensar Vakfımız kurulduğu günden bu yana gençliği merkezine alarak insanlığa hayırlı hizmetlerini sürdürmektedir. Bizim tek derdimiz kendisinin, ailesinin ve ülkesinin geleceğine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmektir. Rabbimiz güç ve kudret verdiği müddetçe bu uğurda çalışmayı sürdüreceğiz. Bizim buradan velilerimize de bir çağrımız var. Peygamberimizin örnek ahlakı ve güzel dinimizin inanç esaslarıyla tanışmayan bir gençliğin, kendi öz ve değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir. Bütün velilerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz. Bizim bu yarışmayı yapmaktaki amacımız, İslam inanç esaslarımızın neslimiz tarafından doğru bir şekilde öğrenilmesine katkı sağlamaktır.” diye konuştu.

6’ncı sınıf

Yarışmalarla ilgili bilgiler de veren Yıldırım şöyle devam etti: Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri bu kategoride yer alacaklar. 18 Aralık 2022 Pazar günü saat 12:00'da yapılacak yarışmada "Sorularla 40 Derste Ahlak" kitabından sorumlu olacaklar ve 40 soru için 60 dakika sürede yarışacaklar.

7’nci sınıf

Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri bu kategoride yer alacaklar. 18 Aralık 2022 Pazar günü saat 15:00'da yapılacak yarışmada "Sorularla 40 Derste Ahlak" kitabından sorumlu olacaklar ve 40 soru için 60 dakika sürede yarışacaklar.

Hazırlık – 9’uncu sınıf

İmam Hatip Liseleri hariç diğer tüm okul türlerinin Hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri bu kategoride yer alacaklar. 24 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 12:00'da yapılacak yarışmada "Sorularla 40 Derste İnanç Esasları" kitabından sorumlu olacaklar ve 40 soru için 60 dakika sürede yarışacaklar.

İHL hazırlık - 9’uncu sınıf

İmam Hatip Liseleri Hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri bu kategoride yer alacaklar. 24 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 15:00'da yapılacak yarışmada "Sorularla 40 Derste İnanç Esasları" kitabından sorumlu olacaklar ve 40 soru için 60 dakika sürede yarışacaklar.

10’uncu sınıf

İmam Hatip Liseleri hariç diğer tüm okul türlerinin 10. sınıf öğrencileri bu kategoride yer alacaklar. 25 Aralık 2022 Pazar günü saat 12:00'da yapılacak yarışmada "Sorularla 40 Derste İnanç Esasları" kitabından sorumlu olacaklar ve 40 soru için 60 dakika sürede yarışacaklar.

İHL 10’uncu sınıf

İmam Hatip Liseleri 10. sınıf öğrencileri bu kategoride yer alacaklar. 25 Aralık 2022 Pazar günü saat 15:00'da yapılacak yarışmada "Sorularla 40 Derste İnanç Esasları" kitabından sorumlu olacaklar ve 40 soru için 60 dakika sürede yarışacaklar.