KALAYCI'DAN KARAKAŞ'A JET 'CUMHURBAŞKANLIĞI' YANITI

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı'dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin harcamalarıyla Bartın'daki yatırımları kıyaslayarak AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti Bartın Teşkilatını eleştiren CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş'a jet yanıt geldi. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşların tek çatı altında toplandığı ve bütçelerinin de birleştirildiğini ifade eden Başkan Kalaycı, 'Cumhurbaşkanlığı makamı artık ülkenin yönetim merkezidir. Bu yüzden Cumhurbaşkanlığı'nın bütçesi üzerinden yapılan eleştiriler de anlamsız. Cumhurbaşkanlığına bağlı kaç kuruluş olduğundan haberleri de mi yok? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinden yapılan siyaset, kendi yapamadıkları hizmetleri, çözemedikleri sorunları örtbas etmeye yetmez' dedi. Kalaycı, CHP'li Amasra Belediyesine de 'Amasra'da 3 yıllık süreçte tek bir hizmet yok. Buna rağmen borçları artıyor' sözleriyle yüklendi.

KALAYCI'DAN KARAKAŞ'A  JET  'CUMHURBAŞKANLIĞI' YANITI

“Külliye siyaseti çözemediğiniz sorunları örtbas etmeye yetmez”

Yatırımlar üzerinden yapılan eleştirileri anlamsız bulduklarını söyleyen Kalaycı  “AK Parti döneminde Bartın’a yapılan yatırımlar ortadadır. AK Parti döneminde Bartın, ulaşımdan sağlığa, eğitimden sanayiye çok sayıda yatırım almıştır. Bunu kimse inkar edemez. AK Parti iktidarımız 20 yıllık süreçte cumhuriyet tarihinin 5-6 katı hizmet almıştır. Bunu 1993’te başlayan Bartın Kültür Merkezi inşaatını 2002 yılına kadar tamamlayamayan zihniyet sorguluyor. Kurucaşile – Bartın yolunu yapan biziz, Bartın Amasra yolunu bölünmüş yol yapan biziz. Bartın – Zonguldak yolunu tamamlayan biziz. Boş durumda bulunan Bartın Organize Sanayi Bölgesini fabrikalarla dolduran, toplamda 5 bin hemşehrimizin istihdama katılmasını sağlayan da biziz. Bununla da kalmadık. Yeni ilave alanda 5 bin kişiye daha istihdam sağlanacak. Yapılan kamu yatırımları Bartın’ın çehresini değiştiren yatırımlardır. Yeni yatırımlarımız da hızla devam ediyor. Kimse yatırımlar konusunda AK Parti ile mukayeseye girmemeli. AK Parti döneminde vatandaşlarımızdan toplanan vergiler yine vatandaşlarımıza hizmet olarak dönmektedir. AK Parti iktidarında Bartın’da hak ettiği yatırımları kat ve kat almaktadır. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Bu yatırımları kim hayal edebilirdi?”

“2002 yılından sonra bu yatırımların yapılacağını kim hayal edebilirdi?” diye soran Kalaycı, “Bartın’da 1993 yılında başlanan Kültür Merkezi inşaatını 2002 yılına kadar tamamlayamadılar. 9 yılda bir inşaat tamamlanamadı. Ödeneksizlik yüzünden atıl duruma düştü. Spor yatırımları, eğitim yatırımlarımız ortada. AK Parti demek hizmet demektir. AK Parti döneminde başlanan hiçbir proje yarım kalmaz. Milletimizin hizmetinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bu konuda da AK Parti Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un özverili çalışmaları ortadadır. 24 saatini Bartın’a ayırmakta. Sadece Bartın’la değil, ülkenin 81 ilinde yaşayan Bartınlıların sorunları ile ilgilenmektedir. 81 ilde yaşayan vatandaşlarımız herhangi bir sorununda rahatlıkla vekilimize ulaşmaktadır. Unutulmasın ki Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç Bartın’ınımızın gururudur ve Bartın’ın 81 ilde yaşayan Bartınlıların milletvekilidir. ” diye konuştu.

“Amasra’da 3 yıllık süreçte tek bir hizmet yok”

Bartın’da belediyelerin çalışmalarını da değerlendiren Kalaycı, “Amasra Belediyesinde sayısız vaatler verildi. Borçlardan bahsettiler. Amasra’ya 3 yıllık süreçte ne yaptılar? Bir tek çivi mi çaktılar? Bartın’daki diğer belediyeler projeler üretip, yatırımlar yaparken, Amasra’da herhangi bir hizmet olmamasının nedeni ne? Bartın’da 8 belediyenin 7’si projeler yapıp, hizmet üretirken, Amasra’da 3 yıllık süreçte tek bir hizmet yok. Buna rağmen borçları artıyor. Hiçbir hizmet üretemezken daha da belediyenin borçlarını artırdılar. Bunların cevabını versinler” ifadelerinde bulundu.

“Cumhurbaşkanlığına bağlı kaç kuruluş olduğundan haberleri de mi yok?”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bütçesi, üzerinden yapılan eleştirilere de tepki gösteren Kalaycı, “Türkiye 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti. Bilmiyorlarsa hatırlatalım. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlar artık tek çatı altında. Başbakanlık bütçesi ile Cumhurbaşkanlığı bütçeleri birleşti. Cumhurbaşkanlığı makamı artık ülkenin yönetim merkezidir. Bu yüzden Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesi üzerinden yapılan eleştiriler de anlamsız. Cumhurbaşkanlığına bağlı kaç kuruluş olduğundan haberleri de mi yok? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinden yapılan siyaset, kendi yapamadıkları hizmetleri, çözemedikleri sorunları örtbas etmeye yetmez. Milletimiz gerçekleri görüyor. AK Parti milletin partisidir ve o şekilde kalmaya da devam edecektir. Kimse veremedikleri cevaplar üzerinden algı operasyonu yapmaya kalkmasın” dedi.