KALAYCI'DAN GÜNDEM SARSACAK AÇIKLAMALAR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bartın'daki gazetecilerle bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Irmak Islah Projesi, yeni çevre yolu projesi, hastane inşaatı, TTK gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu. Irmak Islah Projesinin onaylanıp ihale edildiğini ifade eden Başkan Kalaycı, hastane inşaatının yıl içinde tamamlanacağını, Arıt suyunun bölge bölge tutulması için çalışmaların başladığını ve çevre yolunda kamulaştırmaların yapıldığını söyledi. Karadeniz doğalgazının değerinin 1 trilyon dolar olduğunu da belirten Kalaycı, Amasra TTK Müessesinin de asla kapanmayacağını kaydederek 'Biz elim bir faciayla karşı karşıya kaldık. Üzüntümüzü yaşarken bir taraftan maden şehidi evlerine giderek siyaset yapanları kınıyorum. 'TTK kapatılacak. HEMA'ya devredilecek şeklinde işsizleri ayaklanmaya, işsizleri protestoya teşvik edenleri biliyoruz' dedi.

KALAYCI'DAN GÜNDEM SARSACAK AÇIKLAMALAR

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bartın’daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında Irmak Islah Projesi, yeni çevre yolu projesi, hastane inşaatı, TTK, Arıt suyu ve ildeki diğer yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kalaycı, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İlk önce basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Turhan Kalaycı şöyle konuştu:

“Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Rabbim sağlık, sıhhat içerisinde nice günleri beraberce kutlamayı nasip etsin. 1961 yılında 212 Sayılı Kanun ile ilan edilen fikir gücü, fikir işçisi olarak kabul edilen gazeteciler günü 1971 yılından sonra da çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Bizler de sizlerin müsait durumuna göre bugün sizleri davet ettik ve tekrar çalışan gazeteciler gününüz kutlu olsun.

“CHP Danışmanını kınıyorum”

Bildiğiniz gibi seçim arifesindeyiz. Öncelikle bir şeyi kınayarak başlamak istiyorum. CHP Genel Merkezi'nde Türk bayrağını kaldırarak basın açıklaması yapan danışmanı kınamak istiyorum. Hiçbir CHP'linin kabul etmeyeceği bir hareketi CHP Genel Merkezi'nde yapan danışmanı kınıyorum. Özerklikten bahsetmesini kınıyorum. Gerçekten bu sözleri Atatürk'ün kurmuş olduğu bir partide söz etmesi bizleri üzmüştür.

“3600 ek gösterge, emekli, memur, asgari ücret zammı bizleri memnun etmiştir”

Değerli basın mensuplarımız 3600 ek göstergenin verilmesi, emekliye, memura zammın verilmesi, EYT'nin çıkması, asgari 8 bin 506 liraya çıkması bizleri memnun etmiştir. Bizi en memnun eden emekliye zam da 3 bin 500 lira tavan ücreti alan emeklimizin 5 bin 500’e yani yüzde 65’lik bir zam yapılmasıdır. Gerçekten hükümetimize Sayın Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Bizler AK Parti’de siyaset yapan, Sayın Cumhurbaşkanımızı takip eden bir nefer olarak çok mutluyuz.

“Bartın 2022’de faciayı yaşadı”

Tabii Bartın yerelinde de Bizler öncelikle 2023 yılınızı da tebrik ediyorum, kutluyorum. 2022 yılı acısıyla, tatlısıyla geride kaldı. Bartın açısından biz bir buçuk yılda 2 sel afeti ve büyük bir facia, Amasra TTK'mızda meydana gelen kaza olayını yaşadık 2022 yılında. Tabii Bartın'ımızı, ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Öncelikle 2 sel afetinde ve bu kazada bize gerekli olan tüm desteği sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, valimize, ilimizin müdürlerine, sayın milletvekilimize çok çok teşekkür ediyoruz. Biz devletin ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini gördük. Rabb'im böyle kazalar, böyle afetler bir daha yaşatmasın.

“Irmak Islah Projesi onaylandı ve ihalesi yapıldı”

Tabii buradan şu müjdeyi de söylemek isterim. Çağlayan'dan sanayi çıkışına kadar olan ırmak ıslah projesi onaylandı ve ihalesi yapıldı. İnşallah bu ay içinde Sayın Bölge Müdürümüz Bartın Belediyemize Taşkın Sel ile olan yazıyı gönderecek ve bu bölgeler taşkın sel hususunda maruz kaldıkları engelden kurtulmuş olacaklar Bu da hem sanayimiz açısından hem de o güzergahtaki tüm yer sahipleri açısından iyi bir müjde. İnşallah tabii ki bu ticaretimiz açısından da Bartın'ın gelişmesi açısından da bu ıslahın hızlı bir şekilde yapılarak yürürlüğe girmesi, yapılması, Bartın açık açısından sevindirici olacaktır diye düşünüyorum.

“Arıt suyunun tutulması için çalışmalar başladı”

Tabii sel afetinde Bartın'da yapılan barajlara ne denmişti? Betona yatırım denmişti. Biz eğer o barajları yapmamış olsaydık Bartın'dan söz etmemiz mümkün değildi. Gerçekten 6’ncı ayın 26’sında yağan yağmur Bartın'ı yok edebilecek derecede yağdı ve iklim değişikliklerinin ilimize vermiş olduğu bu afetten dolayı gerçekten Bartın'ın düzlüklerinde hiçbir dükkan, hiçbir mekan suyun içinde kalmaktan kurtulamayacaktı. Kozcağız Barajımız, Kirazlıköprü Barajımız, diğer barajlarımız gerçekten bizi korudu. Şimdi şu anda inşallah Arıt’tan gelen derenin bölge bölge su tutması için yapılan çalışmalar da başladı. İnşallah o da bittiğinde Bartın'ımız büyük bir tehlikeden kurtulmuş olacak. Irmak ıslahı inşallah yaza kadar en hızlı bir şekilde bitirilecek ve Bartın’ın bir tarafı ıslah edilmiş olacak. Bizler tabii diğer Kocağız'dan gelen ırmağında ıslahı için ihalesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın vekilimiz Ankara'da, bizler de burada yerelde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

“Bu yılın içinde hastanemizin açılışını yapacağız”

Hastanemiz son sürat devam ediyor. İnşallah bu yıl içinde hastanemizin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Hastane bizim için, Bartın için, bölgemiz için çok önemli bir yatırım Bu da betona yatırım değil, insana yatırım, insan sağlığına yatırım.

“Maden şehidi evlerine giderek siyaset yapanları kınıyorum”

Tabii şunu da söylemek istiyorum. Biz elim bir faciayla karşı karşıya kaldık. Üzüntümüzü yaşarken bir taraftan maden şehidi evlerine giderek siyaset yapanları kınıyorum. Şu anda TTK kapatılacak, TTK Hema’ya devredilecek şeklinde işsizleri ayaklanmaya, işsizleri protestoya teşvik edenleri biliyoruz. TTK'mız asla kapanmayacak. Biz inşallah daha nice orada çalışacaklar. Bizler oraya işçi alınması için çalışıyoruz. İşçinin fazla olması, TTK'nın daha da genişlemesi için çalışıyoruz.

“Bartın'da işsizlik yok, işçisizlik var”

Bizim isteğimiz bölgemizde işsizlik olmaması. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Bartın'da işsizlik yok, işçisizlik var. Dolayısıyla inşaat sektörünü çok iyi bildiğim için bunu belirtmem lazım. Şu anda inşaatlarımızda işçi yok. Efendim Filyos'ta 8 bin işçi 7/24 çalışıyor. Gece gündüz çalışıyor 800 Bartınlı çalışıyor. Gerçekten işçi bulmakta zaman zaman zorlanıyoruz. Tabii Filyos'un bitmesinden sonra Bartın'ın önemi daha büyük olacak.

“Doğalgazımızın değeri 1 trilyon dolar”

Yine doğalgazımız, Mart ayında inşallah BOTAŞ'ın borusuna eklenerek ülkemiz derin bir nefes almış olacak. Filyos'tan bağlanması, bu bölgeden çıkması bizler için ayrıca sevindirici olmuştur. Ülkemiz için de büyük bir sevinç olmuştur. 1 trilyon dolar şu andaki doğalgazımızın değeri. Tabii biz şunu çok iyi biliyoruz ülkemizin maden yatakları bununla sınırlı değil. Yine doğalgaz, petrol çalışmaları yine aynı şekilde ilerideki günlerde müjdeler bekliyoruz. Bizler Mavi Vatan diyoruz, Libya diyoruz, Suriye diyoruz. Karabağ, Azerbaycan diyoruz. Irak'taki PKK hedeflerini inlerini başlarına yıkıyoruz. Allah'a çok şükür. Türkiye'miz bölgesinde söz sahibi bir ülke olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar teşekkür ediyoruz.

“Biz dışarıdaki güçleri çok iyi biliyoruz”

Geçmişte 700 yüz milyon dolar için IMF kapılarında bekleyen Türkiye'den, şu anda 10 doların üzerinde mazlumlara, dış ülkelere yardım eden bir ülke seviyesine geldik. İnşallah 2023 destanını da yazdıktan sonra Türkiye Yüzyılı başlamış olacak. 2023 seçimlerine biz şöyle bakıyoruz. 2023 seçimleri kesinlikle Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında geçmeyecektir.  Biz dışarıdaki güçleri çok iyi biliyoruz. Ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Gece gündüz sahadayız. 2023 seçimleri Türk milletinin, Türklerin, İslam coğrafyasının ve mazlum coğrafyaların seçimi olacaktır. Bu bilinçle yolumuza devam ediyoruz. Allah nasip ederse inşallah 2023’te Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar o koltuğa oturtturduktan sonra nasip olursa Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşacaktır. Biz bu son 5 yıldan Sayın Cumhurbaşkanımızın deyişiyle Türkiye Yüzyılının başlamasından çok umutluyuz.

“Bartın’da en yüksek oyu aldıracağız”

 Elbette üzerimize oynanan büyük oyunlar var. Gezi, 2023’te Türkiye ekonomisinin en iyi olduğu dönemden bahsediyoruz. 10 ağaç için 78 ili yakıp yıkan sokak çetelerini gördü bu ülke. Daha sonra 17/25 Aralık darbesini yaşadık. 15 Temmuz'u yaşadık. 15 Temmuz'dan sonra pande ekonomik darbe yapmaya kalktılar. Daha sonra pandemi girdi ve pandemiden sonra da küresel bir enflasyonla karşı karşıya kaldık. Tabii ki bu engellemeleri, bu süreçleri, bu enflasyonu yenmenin tek yolunun da Cumhur İttifakı olduğunu söylemek istiyorum. Yine halkımız, milletimiz Cumhur İttifakı’nın Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu sorunların giderileceğini biliyor ve umuyor. Biz sokağa çıktığımızdaki karşılaştığımız her esnafımız, her kardeşimizle istişarelerimizde bu ortaya çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan halkımızın ümidi var. İnşallah Bartın'da da biz elimizden gelenin en iyisini yaparak hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de partimize en yüksek oyu aldıracağız.

“İftira ve yalan siyaseti 2023’te galip gelmeyecektir”

Biz bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Tabii bu süreçte sizlerle beraber de her zaman bir araya geleceğiz ve bizlere ilettiğiniz haberlere de kulak asarak yolumuza devam edeceğiz Biliyorsunuz, çevre yolu ihale edildi. 2 milyar 200 milyonluk bir yani yatırım diyelim. Ama ona da betona yatırım, yandaşa, yandaş müteahhide verdi dediler. Bunlar her zaman olacaktır. Bunlar iftira ve yalan siyaseti. İnşallah 2023’te galip gelmeyecektir. Bartın halkımızın hemşehrilerimizin sağduyusuna güveniyoruz. Yine hastaneler, okullar, yollar, tüneller hepsi Allah'a çok şükür Bartın'da gerçekten 11,5 milyarlık bir yatırım yapıldı. 11,5 milyarlık yatırım da şu anda devam eden bir şehiriz. Bu yatırımların ilimize gelmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza, sayın milletvekilimize çok çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yatırımların devam edeceğini de halkımızın desteğiyle bekliyoruz.”

“Irmak ıslah projesine rekreasyon alanları da dahil”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalaycı, Bartın Irmağı Islah Projesiyle ilgili soruya “Bu proje en son bildiğim kadarıyla 490 milyon TL’ye mal olacak. Çağlayan’dan TOKİ Köprüsü’nün aşağısına kadar olan kısmı kapsıyor ve buna rekreasyon alanları da dahil” yanıtını verdi.

“Emekli maaşlarında iyileştirme yapılacaktır diye düşünüyorum”

Emekliye iki kere zam yapılması ve İntibak Yasasının Mecliste görüşülüp görüşülmeyeceğine dair da Kalaycı “İntibak Yasasıyla ilgi görüşmeler yapılıyor. Bundan herkes rahatsız ama bu yasa bizim zamanımızda çıkan bir yasa değil. Sayın Cumhurbaşkanımız emekli zammıyla ilgili ilk önce yüzde 25 açıklamasını yaptı. Bu konuda bende il başkanı olarak arayabileceğim yerleri aradım. AK Partili emekli arkadaşlarımızda bu zam oranıyla ilgi düşüncelerini bana söylediler. Bende gerekli yerlere bunu ilettim. Bir gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız en düşük emekli maaşı üzerinde yüzde 65 oranında bir zam yaptı. Aslında zammın ortalaması yüzde 40’a tekabül ediyor. Halkın beklentisi daha fazlaydı. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımız Haziran sonu ya da Temmuz ayında telafi edecektir. Beklenen zammı o zaman verecektir ve eşitleyecektir. Her konuşmasında “Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” diyen Sayın Cumhurbaşkanımız gereğini de yapacaktır.” dedi.

“6’lı masanın adayı işaret edilen aday olacak”

İl Başkanları toplantısında seçim tarihiyle ilgili bir gelişmenin yaşanıp yaşamadığı ve kendi başkanlığı dönemini nasıl değerlendirdiğiyle ilgili de Turhan Kalaycı “Sayın Cumhurbaşkanımız seçim tarihine 5 ay var diye Antalya’da söyledi. İl başkanlarıyla ilgili olarak ilimizde herhangi bir sıkıntı yok şuanda. Biz her defasında Genel Merkezimiz bize hangi görevi verirse onu yaparız diye söyledik. Milletimizin en çok teveccüh gösterdiği parti AK Parti. Milletimizin merkezi aslında AK Parti. Biz gittiğimiz yerlere her zaman şunu söylüyoruz: “Geçim zamanı gelelim de seçim zamanı gelmeye yüzümüz olsun.” Bartın’ın yüzde 70’ini şuanda ziyaret etmiş durumdayız. Beldelerimizde ve ilçelerimizde iki tur attık. Üçüncü turu da inşallah seçimde atacağız. Bartın’da da gece-gündüz esnafımızı ziyaret ediyoruz. 2023 seçimlerinin Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında geçmeyeceği, arkasında Amerika’nın, Almanya’nın, Fransa’nın güdümü olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz 2023’ü tekrar bir Kurtuluş Savaşı olarak görüyoruz. Bu seçimin önemini çok iyi bildiğimiz için AK Parti kadroları gece-gündüz sahada. Herkes sahada liderinin arkasında. Bizim adayımız belli. Daha muhalefetin adayı bile belli değil. 6’lı masa oturacak, konuşacak ve adayını belirleyecek. Ben adaylarının da onların belirlediği aday olacağına inanmıyorum. İşaret edilen aday olacaktır. Çünkü onların fikir babaları yurt dışında” şeklinde konuştu.

“Ev fiyatlarındaki artıştı halkımız gerekli mercilere şikayet etmeli”

Orta gelirlinin ev sahibi olmasıyla ilgili pakettin açıklamasının ardından ev fiyatlarının yükselmesiyle ilgili bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağına dair de Kalaycı “Muhakkak bir çalışma olacaktır. Paket açıklamadan önceki fiyatları milletimiz biliyor. Tabi halkımızda bu fiyatların paket açıklamadan ve açıklandıktan sonraki haliyle ilgili gerekli mercilere şikayetini etmesi güzel olacaktır” ifadelerinde bulundu.

“Bartın’ın ilk planlı köyü Şarköy yapılıyor”

Şarköy’de bazı evlerde kamulaştırma süreci olduğuyla ilgili bir soruya da Kalaycı “Kamulaştırma sürecinin bittiğini biliyorum. O bölgede aynı zamanda sanki villalardan oluşan bir köy yapılıyor. Hem örnek hem de mükemmel bir hizmet yapılıyor. İnşallah planlı ve programlı ilk köyümüz o köy olacak. Bu da Bartın’ımıza yakışacak. Kozcağız ayrıca doğalgaza kavuştu. İnşallah 3-4 yıl içerisinde Bartın’daki tüm beldeler ve ilçeler doğalgazı almış olacak. En son ilimize Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcımız Sayın Mahmut Gürcan gelmişti. O zaman kendisinden bir AFAD yardımı istemiştik. Bize de bu yardımı gönderdiler” şeklinde cevap verdi.

“2024 yılında çevre yolunun biteceğine inanıyorum”

Çevre yolu güzergahının belli olmadığı ve kamulaştırma çalışmalarının yapılmadığıyla ilgili iddialara da Kalaycı “Kamulaştırma yapıldı. Arıt bağlantısıyla ilgili olarak çevre yolunun 7 kilometresi Arıt yolunun içinde kalıyor. Bunu yapacak olan müteahhidimiz çevre yolu ihalesini aldı. En kısa sürede bu yolun biteceğini biliyorum. 2024 yılında bu yolun biteceğine inanıyorum. Bizim muhalefetten beklentimiz bu konuda betona yatırım yapıldığını söylemeleri değil, tam tersi eksik olan yerleri bize söylemeleri” dedi.

“Demiryolu projesi şanda durmuş vaziyette”

Demiryolu projesi ile ilgili soruya da Kalaycı “Bizim isteğimiz Bartın Limanına kadar gelmesi. Bununla ilgili çalışma şu anda durmuş vaziyette. Tekrar gündeme getirip Filyos Projesinin, çevre yolu projesinin ve demiryolunun da bitmesini istiyoruz. Ayrıca bölgemizin de teşvik kapsamında 5. Veya 6. Bölge olmasını istiyoruz. Bu yönde de çalışmalarımız var. Bartın coğrafi konumu itibariyle Filyos projesinden en fazla yararlanacak iller arasında . Tabi ki imar durumuyla ilgili, yatırımlarla ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Yatırımların OSB’de bir kısmı bitti bir kısmı devam ediyor. Ayrıca sayın vekilimiz kanalıyla gelen Dubai’li bir firma ilk etapta bin 200 daha sonra 4 bin işçiye çıkacak bir mobilya ile ilgili entegre tesis kuracak. İnşallah hem Hattat Enerji hem de Dubai’li firması 6. Aylarda bin’e yakın işçi alacaklar. İnşallah hızlı bir şekilde maden ocaklarını ve fabrikaları açarız diye düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

“İşçi çıkaran başta sel afetine maruz kalan bir firmamız”

Tekstil firmalarının işçi çıkarması ile ilgili de Turhan Kalaycı “ İşçi çıkaran başta sel afetine maruz kalan bir firmamız. Oradaki bir bölümü taşeron firmalara vererek kendi işçilerini çıkarmış oldu. Tabi elbette asgari ücretten dolayı 1-2 işçi çıkaran olabilir ama biz 6. Aya kadar Bartınlı hemşerilerimize bize gelirlerse gerekli yardımı yaparız. Ayrıca 1.1.2018 den sonra devlet kurumuna alınan işçilerimiz kura ve KPSS puanı ile alındı. Halkımız arasında şöyle bir şey var. Son Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı işçi alımı ile ilgili bize muhalefet olan partiler tarafından halkın arasına yayılan bir dedikoduyu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Sağlık Bakanlığının aldığı işçiler kuradan çıkıyor. Güvenlik soruşturması bittikten sonra hemen işe başlıyor. Ne partimizle ne de bu süreçte buna müdahil olma durumumuz mümkün değil. Neymiş sayın vekilimizle biz listeyi önceden veriyormuşuz.  Kuralar çekilse de çekilmese de bizim dediklerimiz alınıyormuş gibi iftira boyutuna varan bir dedikodu sahaya yayılıyor. Kurada hiç kimsenin müdahil olma şansı yoktur. KPSS puanında da müdahil olma şansı yoktur. Bu dedikoduların önüne geçmek için hükümetimiz 1.1.2018 tarihinde taşeron yasası ile birlikte herkese kadro vermiştir. Bizleri de bu iftiradan korumuştur. Halkımızın da bizi anlamasını istiyoruz. Çünkü hiçbir iktidar Bartın’da 47 kişi alıp da 2-3 bin kişiyi dışlayacak pozisyona kendisini düşürmez. Böyle bir şey mümkün değil buna asla kimse inanmasın” şeklinde konuştu.

“AK Parti İl Başkanı en doğal adaydır”

Milletvekili adaylığıyla ilgili de Kalaycı “Biz aday olmayız. Genel merkezimiz bize derse ki sen şuraya geç oraya geçeriz. Sen dinlen derse ki dinleniriz. Biz bu görevleri halkımıza hizmeti hakka hizmet bilerek yapıyoruz. Rabbim neylerse güzel eyler. İnşallah zamanı geldiğinde genel merkezimizin en doğru kararı alacağına inancım tamdır.  Şunu da belirtmek isterim. AK Parti İl Başkanı en doğal adaydır. Ama milletvekilliğinde bizim bırakın Bartın’ı Türkiye’nin takdir ettiği grup başkanvekilimiz Bartın’ın gururu milletvekilimiz var. İnşallah o devam eder tabi bununla ilgili kararı genel merkez verecektir” dedi.

“Belediye başkanlığındaki kararımızı açıklamış olacağız”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın aday olması durumunda parti olarak Mecliste gerçekleştirilecek olan belediye başkanlığı seçimi süreci ile ilgili soruya ise, “ Ben ikinci bir soru olarak belediye başkanlığında Sayın Başkanımız Cemal Akın’ın milletvekili aday olacak mı olmayacak mı kararını kendisinin vereceğini düşünüyorum. Ondan sonra da biz genel merkezimizle istişare yaparak belediye başkanlığındaki kararımızı açıklamış olacağız” şeklinde cevap verdi.

“Seçime hazırız”

Kalaycı seçime hazırlık süreciyle ilgili de bilgi vererek, “Biz sandık görevlileri, müşahitleriyle her şeyiyle seçime hazırız. AK Parti her zaman seçime hazır olan partidir. Bizler bildiğiniz gibi 1,5-2 yıldır sokaklardayız. Hatta 12,1,2. Ay enerji fiyatlarının tavan yaptığı aylardı. Biz kapıdan geçtiğimizde esnafımız muhalefet dolaşmıyor iktidar bu saatte nasıl dolaşıyor gibi sorular sordu. Biz zam olsa da olmasa da her zaman halkımızın yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. AK Parti hem seçime hazır hem de halkımızın devamlı yanında olan partidir. Teşkilat mensuplarımız gece gündüz çalışıyor” dedi.

İş yeri kiralarındaki artışlar…

Kalaycı basın mensuplarının iş yeri kiralarındaki artışlarla ilgili soruya ise, “Bu konuyu biz genel merkezimize, gerekli bakan yardımcılarımıza ileterek bu konuda çalışmanın olmasını sağlamalıyız” sözleriyle cevap verdi.

“Hem ev kiraları hem de iş yeri kiraları geri gelecektir”

Ev fiyatları ve Yeni Evim kampanyası ile ilgili de Turhan Kalaycı “Projenin açıklanmasından bir gün önce fiyat ne ise daha sonraki fiyata da bakılmasını istemiştim. Şu anda inşaatlarda işçi bulamıyoruz. Şu anda inşaat işçisi en yüksek ücreti istiyor. Bunu belirtmem lazım. Tabi oradaki maliyet girdilerinin nasıl arttığını hepimiz biliyoruz. Bartın’da da şu anda inşaat yapan firma çok yok. En fazla 400 konut yapılıyor. Bartın için de bu çok az. İnşallah bundan sonra hem enflasyonun durması hem de fiyatların geri gelmesi ile bu sektör ayağa kalkacaktır. Hem ev kiraları hem de iş yeri kiraları geri gelecektir” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

 

KALAYCI'DAN GÜNDEM SARSACAK AÇIKLAMALAR
KALAYCI'DAN GÜNDEM SARSACAK AÇIKLAMALAR
KALAYCI'DAN GÜNDEM SARSACAK AÇIKLAMALAR
KALAYCI'DAN GÜNDEM SARSACAK AÇIKLAMALAR
KALAYCI'DAN GÜNDEM SARSACAK AÇIKLAMALAR
KALAYCI'DAN GÜNDEM SARSACAK AÇIKLAMALAR
KALAYCI'DAN GÜNDEM SARSACAK AÇIKLAMALAR