Kalaycı: 'Muhalefetin amacı oy avcılığı'

Bartın'daki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek talep ve önerileri dinleyen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, 'Bu zamana kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Ama onlara, sorsanız sözde her şeyi çözecekler. Amaçları bu değil. Amaçları oy toplayalım da nasıl toplarsak toplayalım' sözleriyle muhalefete yüklendi.

Kalaycı: 'Muhalefetin amacı oy avcılığı'

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı İl Başkan Yardımcısı Ayhan Tepe, Belediye Meclisi Üyesi Secaattin Aykan ve teşkilat mensupları ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek talep ve önerileri dinledi. Ziyaretlerinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Kalaycı, “Her rengi, her sesi, her talebi menzil bilip; davamızı ve meramımızı gönüllere nakşederek 2023 zaferine milletimizle birlikte yürümeye devam ediyoruz.” dedi. Vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını da ifade eden Başkan Kalaycı, “Bizim için seçim dönemi, normal dönem fark etmez. Her an, her dakika vatandaşlarımızla iç içeyiz. Milletimizi seçimden seçime hatırlayanlardan asla olmadık ve olmayacağız. İlk günkü aşkla, ilk günkü azimle ülkemize hizmet etmeye, milletimizin isteklerini emir telakki sayıp bu uğurda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Rakamlar gerçekleri gösteriyor”

AK Parti’nin milletin gönlünde olan yerinin Yargıtay tarafından açıklanan son parti üye sayısında da ortaya çıktığını kaydeden Başkan Kalaycı, “2023 yılına 11 milyon 241 bin üyeyle girdik. Bu eser hepimizin. Aslında parti kayıtlarımızda bu rakam 11 milyon 393 bine yaklaşıyor. Diğer partilerin hepsini üst üste koysak partimizin yarı üye sayısına erişemiyorlar. Son katılımlara baktığımız da bile partimize olan ilgi ve alaka kendisini çok iyi göstermektedir. Partimize yeni katılımlarda bile diğer partilerin kat kat üzerindeyiz. Çünkü biz milletimizin gözü, kulağı, sesi, ta kendisiyiz. Artık eski Türkiye yok. Milletimiz algılara, yalanlara, dolanlara inanmıyor. Hizmet edenin, ülkemiz için, milletimiz için çalışanın kim olduğunu gayet iyi biliyor.” şeklinde konuştu.

 “Onlar için varsa yoksa koltuk sevdası”

Türkiye’nin büyümesini içeride ve dışarıda hazmedemeyenler tarafından durdurulmak istendiğini de kaydeden Başkan Kalaycı, “2013 yılından itibaren ülkemiz tamamen fiili saldırılarak maruz kaldı. Önce Gezi olayları ile ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, istikrarına yapılan saldırıları yaşadık. Biz çalıştıkça, ülkemiz için çabaladıkça yeni planlarını devreye soktular. 17-25 Aralık yargı-emniyet darbe girişimiyle ülkenin meşru yönetimini devirmeye yönelik kumpas devreye sokuldu. Çukur eylemleriyle vatan topraklarımızın bütünlüğüne saldırdılar. Ordumuzun içine sızdırdıkları hainler vasıtasıyla başlattıkları 15 Temmuz darbe girişimi de milletimizin sinesine çarpıp, akamete uğradı. Bu saldırıların tamamını def ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Maalesef burada muhalefetten ülkenin istikrarına, bütünlüğüne yönelik tutum beklerken, tam tersi bu saldırıları savundular, arka çıktılar. Çünkü dertleri milletimiz değil, kendi bekaları, kendi menfaatleri. Hala da aynı anlayıştalar. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olan düşmanlıkları, hırsları gözlerini kör etmiş. Her türlü ittifakı deniyorlar. Ortaya çıkıp, ülkemizin bütünlüğüne ses eden ne kendi yöneticilerine ne de malum partinin yöneticilerine ses edemiyorlar. Çünkü onlar için varsa yoksa koltuk sevdası. Ülkemiz umurlarında bile değil” ifadesini kullandı.

“Amaçları oy avcılığı yapmak”

 Muhalefetin aksine yapacakları vaatleri sunduklarını da kaydeden Başkan Kalaycı, “Bu zamana kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Ama onlara, sorsanız sözde her şeyi çözecekler. Amaçları bu değil. Amaçları oy toplayalım da nasıl toplarsak toplayalım. Kendi partilerinin grup başkanvekilleri bile utanmadan, sıkılmadan bunu itiraf etmedi mi? Yerel seçimlerde herkese bedava traktör vaadini sordular. ‘Çarpıcı olsun diye yazdık, söyledik” dedi.  Amaçları yapmak değil, uçuk vaatlerle, yapmayacakları işleri söyleyerek oy avcılığı yapmak. 2002 öncesi zihniyetlerine devam ediyorlar. Ama milletimiz 2002 öncesi Türkiye’sine dönmek istemiyor. Buna da müsaade etmeyecektir. 2023 seçimlerinde de milletimizin teveccühü ile zaferle ayrılacak ülkemizi ve milletimizi kalkındırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.