Kahraman madenci dönmeye başladı

İki büyük depremin 10 ili yıktığı bölgeye ulaştığı andan itibaren diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte başarılı arama-kurtarma çalışmalarına imza atan ve kahramanca birçok hayat kurtaran madenciler, Zonguldak ve Bartın'a dönmeye başladı. Bölgeden dönen madencileri Zonguldak Havaalanında çiçeklerle aileleriyle birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) karşıladı. Bölgede çalışmaya devam eden madencileri ziyaret ederek destek ve moral veren Sendika Genel Başkanı Hakan Yeşil, 'Enkazlardan bir ses duyduklarında onları kimse tutamadı. Cansiperane çalışmalarıyla depremzedeleri sağ olarak çıkarabilmek için olağanüstü bir çaba harcadılar. Madenciler sadece bizim değil aynı zamanda Türkiye'nin de gururu oldular. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Onların her biri kahramanımız' dedi.

Kahraman madenci dönmeye başladı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,8 ve 7,7 şiddetinde meydana gelen iki depremin ardından Amasra ve Zonguldak’taki 3 bin 800 madenci ve 51 MTA işçisi deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Depremin ardından bölgeye giden GMİS Yönetimi, 13 Şubat’ta döndükleri Zonguldak’a maden işçilerinin deprem bölgesindeki çalışmaları ve ihtiyaçlarıyla ilgili yetkililerle yaptıkları görüşmelerin ardından aynı gün tekrar deprem bölgesine hareket etmişti.

Depremin etkilediği ve madencilerin çalışma yürüttüğü illere dağılan GMİS Yönetim Kurulu, madencileri ziyaret ederek destek ve moral verirken deprem bölgesindeki bazı yerleşim alanlarında arama kurtarma çalışmalarının sona erdirilmesi üzerine madencilerin bir bölümünün geri dönmeye başladığını söyledi.

Madenciler askeri uçaklarla Zonguldak Havalimanı’na geldi.

Yeşil: “Onların her biri kahramanımız”

Madencilerin dönüşlerinde yaşanan aksaklıkları gidermek ve dönüşleri koordine etmek için Yönetimi ile büyük bir çaba harcayan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, arama kurtarma çalışmalarındaki başarılarıyla madencilerin Türkiye’nin gururu olduğunu söyledi. GMİS Genel Başkanı Yeşil, “Madencilerimiz sadece bizim değil aynı zamanda Türkiye’nin de gururu oldular. Depremin meydana gelmesinin ardından 3 bin 800 madenci arkadaşımız ve 51 MTA işçimiz gönüllü olarak deprem bölgesine gelerek arama kurtarma çalışmalarına katıldılar. Enkazlardan bir ses duyduklarında onları kimse tutamadı. Cansiperane çalışmalarıyla depremzedeleri sağ olarak çıkarabilmek için olağanüstü bir çaba harcadılar. Bir yandan deprem bölgelerinde büyük acılar yaşanıyor. Madencilerimiz bu acılara ortak oldular. Diğer yandan yüzlerce insanımızı enkazlardan sağ olarak çıkarabilmenin mutluluğunu yaşadık. Deprem acısını yaşayan insanlar bile deprem bölgelerinde madencilere büyük bir ilgi ve sevgiyle yaklaşıyorlar. Madenciler sadece bizim değil aynı zamanda Türkiye’nin de gururu oldular. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Onların her biri kahramanımız. Biz GMİS Yönetimi olarak madencilerimizin çalışma yaptıkları alanlara giderek onlara destek olmaya çaba harcadık. Bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay ve yönetim kurulu üyeleri de bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Deprem bölgelerinde birçok yerleşim alanında arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Bu nedenle madencilerimizin bir bölümü dönüşleri sürüyor. Biz bir yandan deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdüren arkadaşlarımıza destek olmaya diğer yandan da dönüş kararı alınan madencilerimizin dönüşlerinde yaşanan sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Şu anda madencilerin dönüşlerini koordine ediyoruz. Madencilerimizin bir bölümü dönerken, bir bölümü çalışmalarını sürdürüyor.  Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Mutlu: “Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor”      

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da deprem bölgelerindeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “GMİS Yönetimi olarak deprem bölgelerindeki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yönetim Kurulu olarak deprem bölgesindeki illere dağıldık.

Gruplar halinde çalışmalarını sürdüren madenci arkadaşlarımızı ziyaret etmeye ve destek olmaya çalışıyoruz. Kahramanlarımızın sıkıntı yaşamaması için koordinasyonda yaşanan sorunlara müdahale ederek evlerine ulaştırmak için çaba harcıyoruz. Birçok bölgede çalışmalarını tamamlayan madenci arkadaşlarımız dönüş yapıyor. Arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu deprem bölgelerindeki çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyor” diye konuştu.

Arslanbuğa: “Her can bizleri büyük bir sevince boğdu”

GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa da deprem bölgesinde madencilerin çalışmalarına destek olduklarını ifade ederek, “Maden işçilerimiz ülkemizin kahramanı oldular. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Enkazdan çıkardıkları her can bizleri büyük bir sevince boğdu. Tanık oldukları acılara rağmen bir can daha kurtarabilmek için büyük bir özveri gösterdiler. Hepsinin alınlarından öpüyoruz” dedi.

Yiğit: “Ne kadar önemli bir mesleği icra ettiklerine tüm Türkiye şahit oldu”

GMİS Genel Mali Sekreteri Yalçın Yiğit ise “Madenci arkadaşlarımızın gönüllü olarak koşarak geldikleri deprem bölgesinde başarıyla ve özveriyle sürdürdükleri çalışmalara destek olmak için bölgedeyiz. Enkazlardan bir canı daha sağ çıkarabilmek için uykuyu, dinlenmeyi unutan madencilerimizle gurur duyuyoruz. Ne kadar önemli bir mesleği icra ettiklerine tüm Türkiye bir kez daha şahit oldu” ifadelerini kullandı.

Demir: “Ülkemiz maden işçilerine minnettardır”

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir de Hatay, İskenderun, Malatya, Adıyaman ve birçok afet bölgesinde cefakarca görev yapan maden işçilerini yalnız bırakmamaya çalıştıklarını söyledi. Büyük bir depremle karşı karşıya olduklarını söyleyen Demir, “Bizlerin gayretleri, sahada can kurtaran arkadaşlarımızın çabaları yanında hiçbir şeydir. Onlar, kendilerine ihtiyaç duyulduğu anda gönüllü olarak deprem bölgelerine gitmiştir. Ülkemiz maden işçilerine minnettardır. Birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde deprem bölgelerinde görev yapan tüm arkadaşlarımızla gurur ve onur duyuyorum” dedi.

Sendikadan madencilere özel klip

Öte yandan sendika deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarıyla Türkiye’nin gündemine oturan maden işçilerinin çalışmalarını anlatan video klip hazırladı.Kahramanmaraş merkezli iki ayrı depremin ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri, afet bölgesinde gitmek için gönüllü oldu. Kısa sürede binlerce maden işçisi sıraya girerek depremden etkilenen illere gitmek üzere yola çıktı. Arama ve kurtarma çalışmalarında cesurca gösterdikleri üstün çaba ve gayret ile kurtardıkları yüzlerce canı hayata bağlayan maden işçileri, Türkiye’de ve dünyada gündeme oturdu. GMİS, kahramanların mücadelelerini anlatan video klip hazırladı. GMİS'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

 “Deprem olduğu andan itibaren 5 bin madenci gönüllü olarak tarih yazdınız. Ülkemize yeraltında yıllarca hizmet ettiniz. Enkazların altında ışık arayanlara umut oldunuz. Siz 'o' kahramanlarsınız... İyi ki varsınız…” 

 

Kahraman madenci dönmeye başladı
Kahraman madenci dönmeye başladı
Kahraman madenci dönmeye başladı
Kahraman madenci dönmeye başladı
Kahraman madenci dönmeye başladı
Kahraman madenci dönmeye başladı