Kalaycı'dan Maraş'ta nokta nokta tespit

Peşe peşe iki büyük depremin yıktığı Kahramanmaraş'ta yaralar sarılmaya çalışılırken AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve 40 kişilik teşkilat grubu depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesine gitti. 18 mahalleden oluşan ilçede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Kalaycı ve teşkilat mensupları mahalleleri tek tek gezerek eksikleri tespit etti, yapılabilecekleri not aldı ve halkın acılarına ortak olmaya çalıştı.

Kalaycı'dan Maraş'ta nokta nokta tespit

Pazarcık ve Elbistan merkezli olmak üzere peşe peşe iki büyük depremin yıkıp geçtiği Kahramanmaraş’ta yaralar sarılmaya çalışılıyor. Yaşam belirtisi tespit edilen enkazlarda arama-kurtarma çalışması yapılırken bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Depremzedeler için çadır ve konteyner kurumlarının yapıldığı kentte yardımlarda yerine ulaştırılmaya çalışıyor. Bu kapsamda Bartın’dan da kente personelden, araç ve makinelerine, ahşap konteynerlardan soba ve battaniyeye gıdadan su ve ekmek yardımına kadar birçok yardım gönderildi. Adeta yardım seferberliğinin ilan edildiği Bartın’da kurum ve kuruluşlardan siyasi partilere sivil toplum kuruluşlarından bireysel yardımlara kadar hala Maraş’a yardımlar gönderiliyor.

AK Parti Bartın Teşkilatı Çağlayanceri’te

AK Parti İl Başkanlığı da bu kapsamda Kahramanmaraş’a gitti. AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz başkanlığında il teşkilatı ve kadın kollarından oluşan 40 kişilik grup, Adıyaman’la sınır ilçelerinden ve Türkiye’nin de ilk büyük köy yerleşimi olma özelliği taşıyan Maraş’ın Çağlayancerit İlçesini ziyaret etti. Merkez nüfusu 13 bin toplam nüfusu da 24 bin olan ilçede 18 mahalle bulunuyor. Peş peşe yaşanan iki büyük depremin sonunda ilçede 40 bina ya yıkılmış ya da hasar görmüş. Depremden etkilenen vatandaşlar ise ilk anlardan itibaren ilçedeki spor salonuna yerleştirilmiş. AFAD çadırlarının kurulduğu ilçede merkezden uzak mahallelerdeki depremzedelere çadırlar ve yardımlar ulaştırılmış.

Yaraların sarıldığı ilçe kayıpların yası tutuluyor

İlçeye yardım gönderenlerin başında da AK Parti Bartın Teşkilatı geliyor. Yardım kamyonlarının günler öncesinden ulaştığı ilçedeki durumu parti teşkilatı da yerinde gördü. İlçenin depremlerdeki can kaybı toplam 13, ilçede yaşamayıp Maraş merkez ya da diğer yerlerde yaşayan ancak ata toprağına defnedilenlerle birlikte ilçedeki can kaybı 100’ü buluyor. Çağlayancerit bir taraftan yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftan da kayıplarının yasını tutuyor.

Tanımasa da acılara ortak oldu

Turhan Kalaycı da ilçe ziyareti esnasında bir cenaze törenine katılarak ev halkını tanımasa da acılarına ortak oldu. Kaybının yasını tutan vatandaşlara teker teker baş sağlığı dileyen Kalaycı, Kuran-Kerim eşliğinde dualar etti. Cenazedekilerin bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu, onlar adına yapılabilecekleri tek tek not aldı.

Nokta nokta inceleme ve tespit

AK Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Mehmet Bel’le birlikte ilçede yardım dağıtım yerini de ziyaret eden Kalaycı, Başkan Bel’den ilçedeki son durumla ilgili bilgi aldı. Sorunları ve eksikleri yerinde tespit etmek için Bartın’dan giden heyet, gruplar halinde ilçedeki mahallere dağıldı. Kalaycı da Mehmet Bel, Enver Ayvaz ve birkaç Bartın teşkilatı üyeleriyle birlikte ilçedeki dağ köylerinin yolunu tuttu. Depremlerden zarar gören köylerde nokta nokta yıkılan evlerde inceleme yapan Turhan Kalaycı, köy muhtarı ve depremzede köylülerin talepleri dinleyerek eksiklikleri parti genel merkezine bildirmek üzere not aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ve geçmiş olsun dileklerini iletti

İlçedeki çalışmaları tamamlayan Turhan Kalaycı ve Bartın heyeti, Bartın İl Müdürlüğünce Kahramanmaraş’taki bir okulda depremzedeler için kurulan mutfağı da ziyaret etti. Mutfak için Bartın’dan gönderilen gıda yardımlarını da teslim eden Kalaycı ve beraberindekiler okulun yan tarafında kurulan çadırlarda kalan depremzedelere sıcak yemek de dağıttı. Tüm depremzedelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten Kalaycı ve AK Parti Bartın heyeti, depremlerin vurduğu il merkezindeki bazı alanları da ziyaret ederek Bartın’a döndü.

 

 

Kalaycı'dan Maraş'ta nokta nokta tespit
Kalaycı'dan Maraş'ta nokta nokta tespit
Kalaycı'dan Maraş'ta nokta nokta tespit
Kalaycı'dan Maraş'ta nokta nokta tespit
Kalaycı'dan Maraş'ta nokta nokta tespit
Kalaycı'dan Maraş'ta nokta nokta tespit