Kadınlar günlerini kutladı

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Kadınlar Matinesi' büyük ilgi görürken Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da kent merkezinde karanfil dağıtarak kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Kadınlar günlerini kutladı

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Kadınlar Matinesi’ büyük ilgi gördü. Bartın Belediye Sosyal Tesisini dolduran kadınlar gönüllerince eğlendi. Ramazan Çelik’in sahne aldığı etkinliğe Bartınlı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu; “Bartın Belediyesi olarak kadınlarımızın her alanda hayatlarını kolaylaştırmak, toplumdaki yerlerini güçlendirmek ve kadın girişimcilerimizi desteklemek her zaman temel önceliğimiz olmuştur. Kadınlarımızın her alandaki başarılarına, mücadelelerine ve katkılarına minnettarız. Belediyemizin, şehrimizin tüm imkânları sizlerin emrinde. Sizinle birlikte olmaktan, sizin evladınız olmaktan, kardeşiniz olmaktan gurur duyuyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emek ve katkıları olan herkese teşekkür ediyor, kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Fırıncoğlu’ndan kadınlara karanfil

Başkan Fırıncıoğlu aynı zamanda kent merkezinde karanfil dağıtarak kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Fırıncıoğlu, “Türkiye’deki ve Dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Peygamber Efendimiz ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ buyurmuştur. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumu ifade ederek her türlü ayrımcılığın ve argonun olmadığı, kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı, hayatın her alanında eşit haklara sahip olarak kadınlarla birlikte yan yana yürüyeceğimiz bir toplum dileğiyle. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Yeryüzünde gördüğünüz tüm güzellikler Kadının eseri” der. Bu nedenle kadının eseri olabilecek tüm güzelliklere bizlerde sahip çıkmak zorundayız. Bir kez daha Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlamak istiyorum. Çalışan ya da çalışmak isteyen çalışabilen, çalışma hayatı içerisinde olan tüm kadınlarımızın da emeklerine sağlık ve verdikleri katkıdan ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Emekçi kadınların simgesi Galla Pazarı

Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın’ın kültürel miras olan, köklü geleneklere dayanan Bartın Galla Pazarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterine alınmasıyla da ilgili “ “Şehrimizin önemli bir kültürel mirası olan ve geçmişi köklü geleneklere dayanan Bartın Galla Pazarı, yapılan başvuru sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterine alındı. Bu çalışmaya emek veren Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyor, geleneğimizi yaşatan üreticilerimize bereketli kazançlar diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.