İnkumu plajı temizleniyor

Şehrin dört bir yanında selin izlerini silmek adına çalışmalar yürüten Bartın Belediyesi İnkumu Tatil Beldesi'nde de çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor.

İnkumu plajı temizleniyor

Selin izlerini silmek adına bir çok noktada temizlik çalışmaları gerçekleştiren Bartın Belediyesi, yoğun yağışlardan etkilenen İnkumu Tatil Beldesi’nde de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yol ve kaldırımlarda yıkama çalışmaları gerçekleştiren ekipler plajda biriken çöp ve ağaç parçalarını da temizliyor. Su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışmaları yapılırken oluşabilecek mikroplaşmayı önlemek amacıyla ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu,” İlimizde etkili olan yoğun yağışlardan İnkumu Tatil Beldemizde olumsuz yönde etkilendi. Bir çok evde su baskını yaşanırken yol ve kaldırımızda hasarlar oluştu. Bölgede tatil yapan vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak amacıyla başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu bölgede görev yapan personelimiz su baskını yaşanan noktalarda tahliye çalışması yapıyor. Ayrıca sel suları ile plaja vuran çöp ve ağaç parçalarını temizlemek üzere çalışma başlattık. Yine oluşabilecek mikroplaşmayı önemek amacıyla ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz.  Mesai saati gözetmeksizin sahadayız. En  kısa zamanda sel afetinin izlerini ortadan kaldıracağız” dedi.