Ekipler şehrin dört bir yanında

Yaşanan sel afetinin ardından çalışmalarını hızlandıran Bartın Belediyesi, mesai saati gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor. 24 saat esasına göre devam eden çalışmalarda yol ve kaldırım temizlikleri, su tahliye çalışmaları, mikroplaşmayı önlemek amacıyla ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

Ekipler şehrin dört bir yanında

Sel afetinin izlerini silmek için tüm ekiplerini seferber eden Bartın Belediyesi, şehrin dört bir yanında çeşitli çalışmalar yürütüyor. Yapılan çalışmaları yakından takip eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu afetten etkilenen işletmeleri ziyaret ederek geçmiş olsun temenninde bulundu.

Kemerköprü Mahallesi’nde Yıkama Çalışmaları Tamamlandı

Selden en çok etkilenen noktalardan olan Kemerköprü Mahallesi’nde sel sularının çekilmesi ile yıkama çalışmaları başlatılmıştı. Yoğun çalışmaların ardından bölgedeki çalışmalar tamamlandı. Sık sık alanı ziyaret eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, hem yapılan çalışmaları takip etti hem de  bölgedeki esnafları ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Yalı Bölgesi Günün İlk Işıklarına Kadar Yıkandı

Yoğun yağışlardan etkilenen bir diğer bölge olan Yalı Mevkii’nde gecenin geç saatlerinden günün ışıklarına kadar yoğun bir yıkama çalışması gerçekleştirildi. Gönüllü vatandaşların, kamu kurum ve kuruluşlarının da destek verdiği çalışmaları Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nda yakında takip etti. Bölgede normalleşme süreci adına çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor.

Karakaş’a Geçmiş Olsun Ziyareti

Bartın Belediye Başkan Yardımcıları Necmi Balık, Emre Önder ve Bartın Belediyesi, Ar-Ge Başkanı Ercüment Özçelik, selden etkilenen Barmay İnşaat Seramik sahibi, Bartın Belediyesi Meclis Üyesi Sami Karakaş’ı ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundular.

Görevli Araçların Arızaları ve Bakımları Yapılıyor

Taşkın bölgelerinde görev almak üzere diğer illerden şehrimize gelen araçların ve taşkın alanlarında görev alan Bartın Belediyesine ait araçların arızalanması durumunda gerekli bakımları Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde yapılıyor.

İnkumu’nda Hummalı Çalışma

Yoğun yağışlardan etkilenen Mavi Bayraklı İnkumu Tatil Beldesi’nde temizlik çalışmaları aralık devam ediyor. Yıkama çalışmalarının tamamlandığı İnkumu’nda yağmursuyu hatları ve plaj temizliği çalışmaları yapılıyor. Ayrıca oluşabilecek mikroplaşmanın önüne geçmek içinde ana cadde ve ara sokaklar ilaçlanıyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde Yıkama ve Tahliye Çalışmaları Hızlandı            

Çalışmalarını şehrin dört bir yanında sürdüren Bartın Belediyesi selden etkilenen Cumhuriyet Mahallesi’nde de çeşitli çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Yol ve kaldırımların tazyikli su ile yıkandığı Cumhuriyet Mahallesi’nde su baskını yaşayan evlerde tahliye çalışmaları yapılıyor. Tahliye çalışmalarının tamamlandığı alanlar ise Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlanıyor.

Fırıncıoğlu; “Birlik Beraberlik İçinde Bu Süreci En Güzel Şekilde Aşacağız”

Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu,” Sel afetinin izlerini silmek için tüm ekiplerimiz mesai saati gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Belirlemiş olduğumuz çalışma programı çerçevesinde gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Kent merkezimizin yanı sıra İnkumu Tatil Beldemizde de çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Şehrimize gelerek bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ve tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik içinde bu süreci en güzel şekilde aşacağız. Rabbim bizlere bir daha böyle afetler yaşatmaz inşallah” dedi.