Amasra ve İnkumu'nda izmaritler toplandı

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' etkinlikleri düzenlendi. 'Zehire Değil Gıdana ve Geleceğine Yatırım Yap' sloganıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Amasra ve İnkumu sahil kenarında afiş ve broşür dağıtımı çalışması yapılarak, Müdürlük çalışanları tarafından sahil kenarında sigara izmariti toplama etkinliği gerçekleştirildi.

Amasra ve İnkumu'nda izmaritler toplandı

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü”ne dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
"Zehire Değil Gıdana ve Geleceğine Yatırım Yap" sloganıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Amasra ve İnkumu sahil kenarında afiş ve broşür dağıtımı çalışması yapılarak,  Müdürlük çalışanları tarafından sahil kenarında sigara izmariti toplama etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe vatandaşlarımızda eşlik etti.
Etkinlikler çerçevesinde İlimiz kent merkezi Arap Camii önünde de stant açan sağlık çalışanları, vatandaşlara dağıtılan broşürler eşliğinde öncellikle tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlar konusunda bilgilendirilmelerde bulunarak,  standa başvuran vatandaşlarımıza CO ölçümü yaptıktan sonra Bartın Sağlıklı Hayat Merkezinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniğine davet ettiler.