İlk 6 ayda ödeneğin yüzde 36'sı kullanıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 2023'ün ilk 6 ayında 320 proje yapıldığını ve projeler için ayrılan ödenekten yüzde 36'sının kullanılarak projelere 896 Milyon 483 Bin TL harcandığını açıkladı. Vali Arslan bu süreçte 320 projeden 32'sinin tamamlandığını, 170 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 41 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 71 projede çalışmalara başlanılacağını da söyledi.

İlk 6 ayda ödeneğin yüzde 36'sı kullanıldı

İl Koordinasyon Kurulu, üçüncü toplantısını Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında Valilikte gerçekleştirdi. Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu,  Rektör Vekili Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz  Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı katıldı.

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Vali Arslan, Bartın’da gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Nurtaç Arslan, şunları söyledi:

“İlimizde 2023 yılı ilk altı aylık dönemi içerisinde; 28 Milyar 427 Milyon TL tutarında 320 proje yapıldı. Bu projelere tahsis edilen ödenek miktarı 2 Milyar 489 Milyon TL. Bu ödeneklerden 896 Milyon 483 Bin TL harcama yapılarak yüzde 36’lık bir nakdi gerçekleşme sağlandı. Bu süreçte 320 projeden 32’si tamamlandı. 170 projede faaliyetleri devam etti.  41 proje ihale aşamasında ve 71 projede çalışmalara başlanılacak.

Belediyelerce 12 proje yürütülüyor

Bu projeler dışında Belediyelerimiz tarafından 34,8 Milyon TL bedelli 12 proje yürütülüyor. Bunlardan 6’sı bitirildi. 6’sında ise çalışmalar devam ediyor. Yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 362,2 milyon TL ile ilk sırada Tarım-Orman sektörü, sonrasında 260,6 milyon TL ile Ulaştırma sektörü, 183,7 milyon TL ile Sağlık sektörü, 39,4 milyon TL ile Eğitim-Kültür-Spor sektörü ve 27,2 milyon TL ile Diğer Kamu Hizmetleri sektörü yer alıyor. Yatırım programlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesinde görevli kurumlarımıza yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür ediyorum.”

2023 yılı yatırımlarının gerçekleşme durumları ile 2024 yılında planlanan yatırımlarla ilgili yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından toplantı görüş ve önerilerle sona erdi.