Hasret ve minnetle…

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da törenle anıldı. Atatürk'ün aramızdan ayrılış saatinde yani 09.05'te ise Bartın'da hayat durdu ve şehir sessizliğe büründü.

Hasret ve minnetle…

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanındaki törende Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Erkan Şahin ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Atatürk anıtına çelenk dundu. Siyasi partilerin temsilcileri, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı törende Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşu yapılırken İstiklal Marşçının okunmasıyla tören sona erdi.

Kültür Merkezinde anma

Atatürk’ü Anma Programı Bartın Kültür Merkezi Büyük Salonda devam etti. Katılımcıların salonu doldurduğu programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Öğrencilere hediyeleri takdim edildi

Programda Liseler arası şiir ve kompozisyon yaraşmasında dereceye giren öğrencilere Nurtaç Arslan, -Erkan Şahin, Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ödüllerini verirken öğrenciler teker teker eserlerini okudu.

Gösteri ilgi ile izlendi

Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu “Atatürk ile Son Yıl” adlı etkinlikte Atatürk’ün en sevdiği şarkıların söylenmesi ile Zeybek gösterileri salondaki katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Program Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazırlamış olduğu “Atatürk” adlı resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.