Halter değil madalya kaldırdılar

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Türkiye Halter Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar, Gençler, 23 Yaş Altı ve Büyükler Halter Türkiye Şampiyonasında büyük başarı göstererek 6 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Halter değil madalya kaldırdılar

Türkiye Halter Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar, Gençler, 23 Yaş Altı ve Büyükler Halter Türkiye Şampiyonasında müsabakalar tamamlandı. Ankara’da gerçekleştirilen organizasyona aralarında Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin de olduğu Türkiye’nin birçok ilinden toplamda 482 sporcu katılım sağladı. BARÜ’lü milli sporcular şampiyonada 6 altın, 4 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 13 madalya ile müsabakalara damga vurdu.

6 Türkiye şampiyonu BARÜ’den

BARÜ’lü milli haltercilerden Büyükler kategorisinde +109 kiloda yarışan Ali Oflaz koparmada 160, silkmede 190 kilo totalde 350 kilo ile aynı kategoride 73 kiloda yarışan Batuhan Sancak 116 kilo koparma, 153 kilo silkme toplamda 269 kilo kaldırarak birincilik kürsüsüne çıktı.

Gençler +109 kiloda yarışan Taner Çağlar koparmada 106 kilo, silkmede 185 kilo toplamda 291 kilo, Gençler 73 kilo sıkletinde yarışan Emre Altıntaş 125 kilo koparma, 150 kilo silkme ile toplamda 275 kilo kaldırarak altın madalyaya uzandı.  

U23 kategorisinde ise 102 kiloda yarışan Emre Öztürk koparmada 140, silkmede 180 kilo kaldırarak toplamda 320 kilo, aynı kategori 81 kiloda ter döken Mert Özgür Altun ise 121 kilo koparma, 149 kilo silkme toplamda 270 kilo kaldırışlarıyla tüm rakiplerini geride bıraktı.

Şampiyonada 6 altın madalya kazanan Türkiye şampiyonu milli sporcular, BARÜ’nün gururu oldu.

BARÜ’lüler şampiyonadan 13 madalya ile döndü

Şampiyonada Büyükler kategorisi 64 kiloda Berfin Altun ile Gençler kategorisi 45 kilo sıkletinde yarışan Ceren Akarsu da başarılı bir performansla Türkiye ikincisi oldu. U23 kategorisinde yarışan 102 kiloda Utku Kapucu ile 89 kiloda Bahadır Erdal ise gösterdikleri performansla Türkiye ikincisi olan diğer isimler oldu. Büyükler kategorisi 89 kiloda Enes Yaşar, aynı kategori 71 kiloda yarışan Ayşe Vural ile U23 kategorisi 61 kiloda yarışan Melihcan Günay ise Türkiye üçüncülüğü elde ederek bronz madalya almayı başardı. Böylece BARÜ’lü milli sporcular şampiyonada büyük başarı göstererek 6 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya ile toplam madalya sayısını 13’e yükseltti.

“Milli sporcularımızla halterde ‘Biz de varız’ diyoruz”

Türkiye Halter Şampiyonasında elde ettikleri başarılardan dolayı genç sporcuları tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak spor alanında elde ettiğimiz başarıları geleceğe taşıyoruz. Her geçen dönem bilimsel ve sportif anlamda kazanımlarımızı artırarak daha iyiye ulaşma konusunda umut veren sonuçlara ulaşıyoruz. Türkiye Yüzyılına değer katma yolunda tüm bileşenlerimizle olduğu gibi sporcularımızla da ‘Biz de varız’ diyoruz. Bu düşüncelerle Geleceğin sporcularını yetiştirme konusunda öncü çalışmalar yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan ile birlikte tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Elde ettikleri yeni başarılarla bizleri gururlandırarak gelecek adına umutlandıran genç sporcularımızı da tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.