Hasret, yine gururlandırdı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu, milli judocu Hasret Bozkurt, Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) tarafından yılın en iyi bitiriş tekniğini yapan kadın sporcusu seçildi.

Hasret, yine gururlandırdı

Katar’ın başkenti Doha'da düzenlenen 2023 Dünya Judo Şampiyonasında mindere çıkan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Hasret Bozkurt, tarihi bir başarıya imza attı. Hasret Bozkurt 57 kiloda yarıştığı rakibi dünya şampiyonu Brezilyalı Silva Rafaela ile olan karşılaşmasında yaptığı ippon ile maçı kazandı.

Bu bitiriş hareketi ile Uluslararası Judo Federasyonunun yaptığı oylama sonucu milli judocu Hasret Bozkurt, “2023 Yılının En İyi Bitiriş Tekniğini Yapan Kadın Sporcusu” ödülünü alarak önemli bir başarı elde etti.

Başarılarına bir yenisini daha eklemeyi başaran milli sporcuyu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Üniversite olarak birçok branşta yetiştirdiğimiz sporcularla gurur duyulacak bir performans ortaya koyuyoruz. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden gençleri yetiştirmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda judo sporunda ülkemizi başarıyla temsil eden öğrencimizin 2023 IJF Judo Ödülleri'nde yaptığı bitiriş hareketiyle ‘Yılın En İyi Bitiriş Tekniği Yapan Kadın Sporcusu’ seçilmesinin gururunu yaşıyoruz. Büyük gayretler sonucunda elde ettiği başarıdan dolayı Milli judocu öğrencimiz Hasret Bozkurt’u tebrik ediyorum. Ayrıca hiçbiri tesadüf olmayan bu başarılarda emek veren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan ile birlikte tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.