Halil Balık yeniden aday!

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, başkanlığa tekrar aday olduğunu açıkladı.

Halil Balık yeniden aday!

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, 22 Ekim Cumartesi Günü yapılacak olan seçimlerde başkanlığa tekrar aday olduğunu açıkladı. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve 22 Ekimde Başkanlık İçin tekrar aday olduğunu açıklayan Halil Balık, yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

“Geride bıraktığımız 4 yıllık yönetim döneminde bazen zorluklar yaşadık, bazen üzüldük, bazen sevindik, bazen gururlandık bazen de yorulduk ama hiçbir zaman Bartın için, şehrimiz için çalışmaktan vazgeçmedik.

Yönetim olarak sağlığımızdan ve ailemizden fedakârlık ettik. Ama bu süreçte birlik ve beraberliğimizi korumaya büyük özen gösterdik. Gücümüz birliğimiz dedik. Ve bu güçle çalışmaya devam ettik. Bu vesile ile geride bıraktığımız yönetim döneminde desteğini ve yüreğini esirgemeyen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başarı bir ekip işidir. Üyelerimizin menfaati için her konuda elimizi taşın altına koyduğumuz,  şeffaf, adil, dürüst bir anlayışla hizmet verdiğimiz bir dönemimizi daha geride bırakıyoruz. Hesap veren bir oda anlayışı ile yaptığımız tüm faaliyetleri üyelerimiz ile paylaştık. Şeffaf bir şekilde hesap veren bir yönetim anlayışı ile çalıştık. Her üyemize aynı hizmeti vermeye gayret ederek adil bir hizmet anlayışı benimsedik. Bizden yardım isteyen hiç kimseyi geri çevirmedik ve üyemiz olmasa bile bize ulaşan herkesin sorununun çözümü için çalıştık.

“Sanayicimizin ve tüccarımızın zamanı değerlidir.” 

İşte bu anlayışla üyelerimizin hayatını kolaylaştıran projeleri hayata geçirdik ve işlem sürelerini kısalttık. Dijital dönüşüme ayak uydurarak online belge ve aidat ödeme hizmetlerini kullanıma sunduk.

“TOBB’a, Bakanlıklara ve Cumhurbaşkanımıza yaşanan sıkıntıları ilettik”

Bu yüzyılın en farklı ve zor süreçlerinden biri olan Pandemi dönemini birlikte yaşadık. Geçirdiğimiz bu pandemi döneminde her kurumda çalışan sayısı azaltılırken biz oda olarak tüm personelimizle tam zamanlı çalışmaya devam ettik. Üyelerimizin dertleri ile dertlenmeye devam ettik.  Bazen yüz yüze konuşamadık ama farklı iletişim yollarıyla onların sorunlarını dinledik, not aldık ve TOBB’a, bakanlıklara ve Cumhurbaşkanımıza yaşanan sıkıntıları ilettik. Üyelerimizin bize ilettiği sorunların birçoğunun çözümleri Cumhurbaşkanımızca açıklanan ekonomi destek paketlerinde yer aldı. Bu sayede odamız teminatı ile Bartın’da ki sanayici ve tüccarlarımızın çok düşük faizlerle 30 milyon TL’ye yakın kredi kullanmasını sağladık.

“İş dünyamızın sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm bulduk”

Bartın özelinde ise; Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanlarımız, Sayın Siyasi Parti temsilcileri ve kamu kurum müdürlerimiz ile birlikte iş dünyamızın sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm bulduk. Görev dönemlerimizin tümünde, Herkesin sorunlarını dinledik ve çözüm üretmeye çalıştık. Biz birleştirici olduk. Köprüler kurduk. Dürüst ve gerçekçi bir hizmet anlayışı benimsedik.  Olmayacak hiçbir şeyi gerçekleştirme sözü vermedik. 

“5 yıldızlı hizmet vermeye devam ettik”

Üyelerimize daha kaliteli hizmet verebilmek adına Odamızın fiziki yapısını ve hizmet kalitesini iyileştirdik.  2018 – 2022 döneminde de akredite odalar arasında yer alarak, 5 yıldızlı hizmet vermeye devam ettik.

“Bartın TSO Uyum ve Arabuluculuk Merkezini açtık”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile geçtiğimiz ay Bartın TSO Uyum ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra yapmayı planladığımız yeni hizmet binamız için de TOBB Başkanımızdan destek sözü aldık.

“Sosyal sorumluluklarımızı unutmadık”

TOBB Okul projesi ile 16 derslikli okulu şehrimize kazandırdık. Lütfullah Kocabaş Meslek Eğitim Merkezinin mobilya sektörüne eleman yetiştirmesi için üç eksenli SNC bantlama makinası ve bilgisayar odası ile ilgili BAKKA ile 2700000 TL lik projeye imzalarımızı attık. Teminatları yattı 21 Ekim 2022 tarihin de ihalesi yapılacak. Gerek okul ihtiyaçları, gerekse ramazan yardımları ile Bartın’lı hemşerilerimizin yanında durduk. Pandemi döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle evden eğitim gören öğrencilerimize 110 adet tablet dağıtımını sağladık. Her yıl yaklaşık bin öğrencimizin kışlık giyim ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Yine pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği alan ve çalışamayan 1500 kişi ye gıda çeki yardımında bulunduk. 2021 yılında Ulus’a bağlı Kumluca beldesi ve 2022 yılında Bartın merkezde yaşanan sel felaketinde, en büyük ortağı TOBB'un olduğu KGF desteği ile KOSGEB tarafından selden zarar gören 400 iş yerimize faizsiz kredi verilmesini sağladık. Sanayici, tüccar ve esnaflarımızın her zaman yanında olarak ihtiyaçlarının acilen çözümü için girişimlerde bulunduk.

“Şehrimizin gelişmesine katkı sağlayacak her projenin yanında durduk”

İlin en büyük sivil toplum kuruluşu olmanın vizyonuyla Bartın’a değer katacak,  Bartın ekonomisine can katacak her projeye, her görüşe, her faaliyete sahip çıktık, öncü olduk.  Hizmetin en güzeline layık Bartın’ımızın, tanıtımı için yapılan her faaliyete ortak olduk. Yaptığımız projelerle üyelerimiz ve Bartın halkının farkındalığına değer kattık. Gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı fuarlarında Bartın’ın yöresel ürünlerini ve ekonomik değerlerinin alıcılarla buluşmasına yardımcı olduk.  İlin ve yöresel ürünlerin tanınmasında önemli bir role sahip olan Coğrafi İşaretli ürünleri tescili ile ilgili yapılan çalışmalarda yerimizi aldık. Coğrafi işaretli ürün olarak tescilini yaptırdığımız Taş Sacın tanıtımı ve ticarileşmesi ile ilgili Karaman köyünde yer alan üretim için BAKKA ile proje çalışmalarımıza başladık. Söz verdik, sözümüzü tuttuk. Üyelerimizin yanında olduk. Bartın’ımızın tanıtımına destek olduk. Yılmadan, yorulmadan çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projelerimizin yanında Kano projesi, Sera fide projesi ve Yöresel ürünler tanıtım aracı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerin hayata geçmesi hem istihdama hem de ilimiz ve bölgemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacak.

“Bir dönem daha Başkanlığa adayım”

İşte bu anlayışla yeni dönemde memleketimize hizmet etmek amacıyla arkadaşlarımızla çıktığımız bu yolda üyelerimizin desteği ile bir dönem daha Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum. 22 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde; Bartın’ımıza,  Bartın ekonomisine değer katmaya talibiz. Ekip olarak yola çıktık.  Odamızın ve şehrimizin geleceği için Güçlü oda,  güçlü üye anlayışının devamı için 22 Ekim tarihinde yapılacak olan seçimlerde üyelerimizin desteklerini bekliyoruz.”