Güner, Kurban Bayramını kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner, bir mesaj yayınlayarak Bartın halkının ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı. Mesajında vatandaşları koronavirüs konusunda tedbiri elden bırakmaması için bir kez daha uyaran Vali Güner, 'İlimize gelecek misafirlerimizden ve Bartın halkımızdan tedbiri elden bırakmamanızı maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmenizi istiyorum' dedi.

Güner, Kurban Bayramını kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner, bir mesaj yayınlayarak Bartın halkının ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı. Bayramlar birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı özel günler olduğunu ifade eden Güner, şöyle konuştu:

“Bayramlar birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç, neşe ve coşku ile insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, dargınlıkların unutulduğu çok özel günlerdir. Paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirerek, bu günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek yaşamalıyız.

“Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmayalım”

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında kontrollü normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte iç turizmimizde yaşanan hareketlilik  önümüzdeki günlerde ve  bayram tatili ile birlikte daha da artacak özellikle İnkumu tatil köyümüz ile Amasra İlçemizde  yoğunluk yaşanacaktır. Fakat tehlike hala tam anlamıyla geçmiş değil. Valilik olarak her türlü tedbiri alsak da İlimize gelecek misafirlerimizden ve  Bartın halkımızdan  tedbiri elden bırakmamanızı  maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmenizi istiyorum.

“Halkımıza pandemi sürecinde desteleri için teşekkür ediyorum”

Yaklaşık 5 aydır koronavirüsle mücadelede sabırla görev yapan başta sağlık personelimiz olmak üzere  tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, yerel yönetimlerimize, kolluk kuvvetlerimize, sokağa çıkma kısıtlaması getirilen vatandaşlarımızın 7/24 ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yardımına koşan  vefa sosyal destek gruplarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, meslek kuruluşlarımıza, esnafımıza, basın mensuplarımıza, gencinden  yaşlısına ilimiz halkına bu süreçteki destekleri için teşekkür ediyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle; bayramı bir fırsat kabul  ederek, güzel geleneklerimizi,  asil değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren  nice bayramlara ulaşmamız dileğiyle sizlerin Kurban Bayramı’nı kutluyor,  ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum.”