Gölbucaklı: 'Bartın bu katliamla konuşuluyor'

Bartın'da Okçular Köyündeki özel bir şahsa ait olan hayvan barınağında selde telef olan köpeklerle ilgili açıklamada bulunan Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı 'Köpekler ölmüş, tellere takılmışlar, ip ısırmış kendini kurtarmak için kaçamamış. Gerçekten üzücü insanın vicdanı dayanmıyor yüreği de dayanmıyor bu işe. Böyle bir olayda sorumlular kimse cezasını almalı' dedi.

Gölbucaklı: 'Bartın bu katliamla konuşuluyor'

Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı Bartın’da yaşanan sel afetinde Okçular Köyü’nde özel bir şahsa ait olan hayvan barınağında hayvanların ölmesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Barınakta yaşananları katliam olarak nitelendiren Başkan GölbucaklıMaalesef Bartın’da yaşanan sel felaketiyle mücadele ettik. Can kaybımız yok dedik ama ne yazık ki çok üzücü bir katliam gerçekleşti. Bartın Okçular Köyü’nde özel bir kişi tarafından kiralanmış bir arazide kendi adına hayvan barınağı adı altında köpeklerin beslenildiği yer var.Malesef köpeklerimiz burada bakılıyormuş, tabi burası yasal olmayan bir yer. Burada 100 civarında hayvanlarımız katledildi. Sel suyalarının yükseldiğinde barınakların kapıları açılamadı ve içeride bulunan hayvanlar kaçamadılar. Nasıl bir bebeği bir yere bırakırsanız ve dönüp bakmazsanız olacağı bu. HAYTAP Derneği Bartın Başkanımız Özge Öztekin’de bizlere yardımcı oldu. Memleket Partisi olarak buraya geldik, çok üzüldük. Burası şu anda atıl vaziyete geldi. Burada bulunan hayvan barınağına nasıl müsaade edildi, bunu anlamış değiliz” dedi.

“Aslında bu barınağın yasal olması gerekliydi”

Barınağın aslında yasal olması gerektiğine dikkat çeken Hacı Gölbucaklı şöyle devam etti:

“Daha önce bu şahıslar zamanında İnkum tepesinde açlık grevi yaptılar. Hatta o dönem Bartın Milletvekili olan Rıza Yalçınkaya ile birlikte kendisinden açlık grevinden vazgeçmesi için ricada bulunduk. Yine Milletvekili Yılmaz Tunç gitti görüştü. O günden bugüne nasıl gelindi, hala çözmüş değiliz. Keşke bunlar hala İnkumu tepesinde kalsaydı. Aslında bu barınağın yasal olması gerekliydi. Devlet eliyle, devlet kanalıyla olması lazımdı. Niçin şahısların eline bırakıp kıyıda köşede hayvanlara bakılıyor, bunu sorgulamak lazım. Bunu sorgulamayan kurum ve kişiler kimse onlarında burada sorumluluğu var. Biz istiyoruz ki o kurumlarda sorumluluğu alsınlar, cezası varsa onlarda çeksinler. Yani bu bir kişiye bağlı bir şey değil.

“Bartın bu katliamla konuşuluyor”

Herkes hayvan sever , kimi kuş sever, kimisi kedi köpek sever, kimi evinde yılan besler.Ama bu artık hayvan severlikten çıkmış, burası hangi amaçla hayvanlara bakılıyordu onu bilemiyoruz. Ama yazık oldu. Sosyal medya da değil Bartın, değil Türkiye Dünya’da konuşulan bir yer oldu burası. Kötü bir izlenimle konuşuluyoruz Bartın olarak. Bu katliamla konuşuluyoruz. Buranın fotoğrafları ve videolarını sosyal medyada gördük. Köpekler ölmüş, tellere takılmışlar, ip ısırmış kendini kurtarmak için kaçamamış. Gerçekten üzücü insanın vicdanı dayanmıyor yüreği de dayanmıyor bu işe. Şimdilik bizim söyleyeceklerimiz bu kadar. İnşallah böyle bir durumu bir daha yaşamayız. Tek isteğimiz bu tür yerlerin resmi olarak yapılması ve her şeyin kontrol altında olması gerekiyor.”