Gıda denetimleri tam gaz

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 29 Eylül tarihine kadar kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerine yönelik gıda denetimleri gerçekleştirilecek.

Gıda denetimleri tam gaz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla Bartın dahil 81 ilde 12 - 29 Eylül 2023 tarihleri arasında kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerine yönelik eş zamanlı olarak gıda denetimleri gerçekleştirilecek.

3 hafta süresince özellikle muhafaza ve hijyen koşulları açısından önem arz eden gıdaların satışının yapıldığı kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi işletmelerin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı yönünden denetlenecek.

Denetimlerde gerekli görülmesi halinde numune alınacak ve uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanacak. Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce çiftlikten sofraya güvenli gıda yaklaşımı ile tüketicilerin güvenilir gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbir alınacak.

Tüm tedbir ve önlemlere rağmen tüketiciler olumsuz durumları Alo 174 Gıda Hattı’na bildirebilecek.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetimler ile ilgili bilgiler verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem teşkil etmektedir. Unutmayalım ki en iyi denetçi tüketicidir.”