GİAD Turizm Haftası Kutladı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Alkım Tan 12 – 22 Nisan Turizm Haftası Kutlama mesajı yayımladı.

GİAD Turizm Haftası Kutladı

Başkanı Alkım Tan mesajında şunları söyledi:

“Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri “Turizm Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Turizm, iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. Turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır.

“Zengin bir potansiyele sahip”

Ülkemiz, zengin tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan, barındırdığı sayısız tarihsel ve kültürel zenginliğin yanı sıra, coğrafyası, farklı arayış ve beklentilere yanıt veren iklim koşullarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Bu zengin coğrafyada yer alan güzel ilimiz de, sahip olduğu tarihi - kültürel mirası, doğal güzellikleri ve değerleriyle, turizm açısından farklı renk arayanların talep ettiği tüm özellikleri içinde barındıran zengin bir potansiyele sahiptir. İlimiz, sahip olduğu tarih, kültür ve doğa turizminin yanında mavi bayrak sahibi kumsalı ile turizm çeşitliliği bağlamında önemli avantajlar sunmaktadır.

İlimiz, Mavi ile yeşilin en güzel tonlarının buluşma noktası, Sular Diyarı Bartın, güzelliğiyle Fatih Sultan Mehmet Han'ı bile şaşırtan Amasra, Osmanlı donanmasına yıllarca hünerli ustaları ile hizmet eden Kurucaşile ve yemyeşil bitki örtüsü ile cenneti anımsatan Ulus ilçelerini içerisinde bulunduran bir Anadolu kentidir. Bu Anadolu kentinin kalkınması için turizm çok önemli bir sektördür. Bununla birlikte 59 kilometrelik sahili, uygun iklim koşulları, deniz turizmi dışında değişik turizm aktivitelerinin de yapılabileceği zengin bir turizm potansiyeline sahiptir.

“Tüm sorumlulukları yerine getirmeleri gerekiyor”

Bu kapsamda özellikle kültürel zenginliklerimizin turizme kazandırılması,  kaynakların değerlendirilmesi, bu alanda hizmet veren personelin eğitiminin artırılması, gerekli altyapı ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi hususlarında gerekli çalışmalar yapılmaya devam edilmelidir. İlimiz kamu, özel kuruluşlar ve STK’ların ortak hareket etmesiyle ivme kazanacak olan Bartın turizmi için kentimizden olumlu izlenimlerle ayrılan turistlerin en iyi tanıtım aracı oldukları da unutulmamalıdır. Bartın vizyonu ve ekonomisi için hayati önem taşıyan turizm bilincinin geliştirilmesi ve vatandaşlarımızın turizmi canlandırmak adına üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası'nı kutluyor, yılın tamamında turist ağırlayan bir Bartın hedefine ulaşmayı diliyorum.”