BARÜ depremden etkilenen araştırmacılarla birlikte çalışacak

Bartın Üniversitesi (BARÜ), TÜBİTAK tarafından çağrıya çıkılan Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programı (BİÇABA) ile 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen 17 araştırmacıyla birlikte çalışacak.

BARÜ depremden etkilenen araştırmacılarla birlikte çalışacak

Ülkemizde meydana gelen ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen araştırmacılara destek olmak için TÜBİTAK tarafından başlatılan Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programı (BİÇABA) çağrısı sonuçları açıklandı.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle doktora sonrası araştırmacıların TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerde yer almalarını sağlayan program kapsamında Bartın Üniversitesinde (BARÜ) devam eden 8 projeye yeni ekip üyeleri dâhil oldu. Böylece farklı disiplinlerdeki projelerde görev alacak 17 araştırmacının akademik gelişimlerine destek olunacak.

Ülkemizin geçtiği zor günleri elbirliği içerisinde aşacaklarına olan inancını dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “6 Şubat'taki depremler sonrasında ülkemizdeki seferberliğe katılarak yaralarımızı sarmak için gayret gösterdik. Bilim insanlarımız sahaya giderek toplumsal destek süreçlerinde yer alıp, gelecekte yapılacaklarla ilgili bilimsel verileri değerlendirerek raporlar hazırladı. Şimdi ise depremden etkilenen öğrenci ve araştırmacılar kurumumuz bünyesinde yürütülen projelerde yer alacak. Birlikte çalışıp, birlikte başaracağımıza olan inançla yarınlarımıza değer katacak projelerin hayata geçmesinde emeği geçen akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle topluma ulaşan çalışmalar yapma doğrultusundaki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bilim temelli kalkınma yolculuğundaki kıymetli teşvikleri için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal ile Ar-Ge ekosistemimizin geliştirilmesi noktasındaki katkıları için TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı (BİDEB) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Faruk Ursavaş’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.