GİAD Tıp Bayramını kutladı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Alkım Tan, 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajı yayımladı.

GİAD Tıp Bayramını kutladı

Bartın GİAD Başkanı Alkım Tan yayımladığı mesajında şunları söyledi:

“Hekimlik; insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biridir ve her geçen gün önemini daha da arttırmaktadır. Özellikle Türk toplumunda kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Çok zor ve uzun bir eğitim sürecinden geçerek, büyük özverilerle çalışan hekimlerimizin sorumluluklarının çok ağır olduğunu biliyoruz. Sağlık çalışanlarımız, yüreklerindeki insan sevgisi ile böylesine meşakkatli bir mesleği sevgi ve azimle, zaman mefhumu tanımaksızın fedakârca yerine getirmektedirler. Bu sebeple emeklerinin değerini ölçmenin de mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum.

            Bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği dünyamızda, sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler kaydedilmektedir. Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkin sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedefidir.

            Karşılıksız hizmet ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında şüphesiz hekimlik gelmektedir. Uzun süren eğitim programının ardından, hayat boyu devam eden ve hızla değişen şartlara ayak uydurmayı gerektiren akademik bir ruhu yansıtan hekimlik; hayatla ölüm arasındaki şifa köprüsüdür.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, başta hekimlerimiz olmak üzere ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”