Gezen ve Ardıç doğaseverleri bekliyor

Bartın'ın tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerini de tanıtmaya çalışan Bartın Valiliği bu kez de doğa severler için Ulus İlçesinde çam ağaçlarının görsel şölene çevirdiği Gezen ve Ardıç Yaylalarına dikkat çekti.

Gezen ve Ardıç doğaseverleri bekliyor

Bartın’ın tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerini de tanıtmaya çalışan Bartın Valiliği bu kez de doğa severler için Ulus İlçesinde çam ağaçlarının görsel şölene çevirdiği Gezen ve Ardıç Yaylalarına dikkat çekti. Karadeniz ormanlarında eşsiz bir deneyim yaşamak isteyenler için Gezen ve Ardıç Yaylalarının müthiş bir fırsat olduğunu ifade eden Valilik, “Ulus İlçemizde yer alan çam ağaçlarının görsel şölene çevirdiği yayla turlarının ve doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmez adresi Gezen ve Ardıç Yaylaları doğa tutkunlarını Karadeniz ormanlarında eşsiz bir deneyim yaşamaya bekliyor” dedi.

Gezen Yaylası nerede?

Ardıç bölgesindeki iki yayladan birisi olan Gezen Yaylası, Ardıç Yaylası'na 8 Km uzaklıktadır. Ardıç Yaylası ile aynı özelliklere sahip olup, 2 hektar büyüklüğündedir. Yaylanın yükseltisi 1400 metredir. Gezen Yaylası'ndan 8 kilometre uzaklıktaki Kokurdan ile Kokurdan'dan 6 km mesafedeki Turna Düzlüğü, diğer görülmeye değer yerlerdendir.

Ardıç Yaylası nerede?

Ulus İlçesi, Kumluca Beldesi'ne 33 kilometre uzaklıktadır. Yaklaşık 1500 m yükseklikte yer alan yaylanın genel sahası takriben 10 hektardır. Yaylanın bitki örtüsünü; ardıç, köknar, kayın, meşe, gürgen, fındık, karaçam, sarıçam, kavak, akçaağaç, üvez, ormangülü, çobanpüskülü, yabangülü, ısırgan, ahududu, böğürtlen, çilek, ayıüzümü gibi diğer ağaç türleri ve yüzlerce alt flora oluşturur.    Ardıç kuşlarının çokluğu ile tanınan yayla, yaban hayatı yönüyle de zengindir.