Fırıncıoğlu: 'Yaraları en kısa zamanda saracağız'

Sel suları çekildikten sonra Yalı Bölgesi, Kemer Meydanı, Orduyeri Mahallesi, Karaçay Mahallesi gibi selin etkili olduğu bölgelerde temizlik ve dezenfekte çalışmaları yapan Bartın Belediyesi, esnaf ve vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Bartın Valisi Nurtaç Arslan'la birlikte sel anında ve sonrasında incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, '7-24 görevdeyiz. Telefonlarımız sürekli açık, vatandaşlarımızdan gelen talepleri hızlı bir şekilde değerlendirip müdahale ediyor, bir taraftan sel sonrası temizlik, ilaçlama ,su tahliye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devletimizin tüm kurumları ve kuruluşları ile birlik beraberlik içinde çalışarak yaraları en kısa zamanda saracağız' dedi.

Fırıncıoğlu: 'Yaraları en kısa zamanda saracağız'

Bartın Belediyesi sel sularının çekilmesi ile çalışmalarını hızlandırdı. Afetten en çok etkilenen Yalı Bölgesi, Kemer Meydanı, Orduyeri Mahallesi, Karaçay Mahallesi’nde temizlik çalışmaları yoğun şekilde devam ederken su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalarının yanı sıra oluşabilecek mikroplaşmayı da önlemek isteyen Bartın Belediyesi ihtiyaç duyulan noktalarda ilaçlama çalışmaları yapıyor. Sağanak yağışın ilk etkili olmaya başladığı andan itibaren hep sahada olan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu yapılan çalışmaları yakında takip ediyor. Çalışma yapılan bölgelerde selden etkilenen vatandaşları da ziyaret eden Başkan Fırıncıoğlu talepleri dinleyip, geçmiş olsun temennisinde bulunuyor. Tüm ekipleri ile mesai saati gözetmeksizin çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Fırıncıoğlu yaptığı açıklamada “7-24 görevdeyiz. Telefonlarımız sürekli açık,  vatandaşlarımızdan gelen talepleri hızlı bir şekilde değerlendirip müdahale ediyor,  bir taraftan sel sonrası temizlik, ilaçlama ,su tahliye çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Su tahliye çalışmaları devam ediyor

İlimizde etkili olan sağanak yağmurlar sebebiyle oluşan taşkınlarda bir çok ev hasar aldı. Özellikle zemin katlarda su baskınları oluşurken vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla Bartın Belediyesi çalışma başlattı. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezine gelen ihbarlar doğrultusunda su baskını yaşanan noktalara ekipler sevk edilip biriken suyun tahliyesi yapılıyor.

Temizlikten sonra bakım onarım yapılacak

Bir çok işletmenin yanı sıra yürüyüş yolları, park alanları, yol ve kaldırımların hasar gördüğü Yalı Bölgesi’nde de sel suların çekilmesi ile temizlik çalışmaları başlatıldı. Suların çekildiği bölgelerde yıkama çalışmaları yapılırken devam eden çalışmaları Bartın Belediye Başkan Yardımcıları Necmi Balık, Emre Önder ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik’de yakında takip ediyor. Yıkama çalışmalarının tamamlanması ile bölgede hasar gören noktalarda bakım onarım çalışmaları yapılacak.

Kemer Meydanı temizlendi

Kemer Meydanı’nda suların çekilmesiyle bölgedeki ulaşımın aksamaması ve vatandaşların her hangi bir sorunla karşılaşmaması için Bartın  Belediyesi çalışma başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Kemerköprü Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi ve Kemer Meydanı tazyikli su ile yıkanmaya başlandı. Geç geç saatlerde başlayan çalışmalar hızlı şekilde devam etti.

Orduyeri’ne özel inceleme

Selin büyük hasar verdiği noktalardan bir tanesi de Orduyeri Mahallesi oldu. Sel sularının yol, kaldırım, ev ve işletmelere zarar verdiği Orduyeri Mahallesi’nde suların çekilmesinin ardından Belediye Başkan Yardımcıları Necmi Balık, Emre Önder ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik incelemelerde bulunup yapılacak olan çalışmaları değerlendirdiler. İlk etapta sel suları ile birlikte gelen kaya, taş ve çöplerin temizlendiği  Orduyeri Mahallesi’nde daha sonra yıkama ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

Temizlenen yerler dezenfekte edildi

Taşkından etkilenen İnkumu Tatil Beldesi ve Karaçay Mahallesi’nde ilaçlama çalışmalarına başlandı. Yaka seliyle birlikte dağlardan inerek ev içerisine dolan yağmur suları çekilip suyun tahliyesi yapıldı. Çekilen ve tahliyesi yapılan suda herhangi bir kanalizasyon birleşiği bulunmazken Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında oluşabilecek mikroplaşmayı önlemek amacıyla suyun çekildiği noktalar da  ilaçlandı.

Arızalar gideriliyor

Yoğun yağışlar sebebiyle oluşan taşkınlar neticesinde temiz su arıtma, kanalizasyon arıtma ve aydınlatma panolarında arızalara oluştu. Bartın Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri arızaların giderilmesi için çalışma başlattı. Başkan Fırıncıoğlu, çalışmaları birebir takip ederken esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Fırıncıoğlu; “7-24 görevdeyiz”

Yağmurun şiddetini artırdığı daha ilk saatlerden itibaren yaşanan  olumsuzlukları yerinde inceleyen ve bizzat talimatları yönlendiren Fırıncıoğlu “7-24 görevdeyiz. Telefonlarımız sürekli açık,  vatandaşlarımızdan gelen talepleri hızlı bir şekilde değerlendirip müdahale ediyor,  bir taraftan sel sonrası temizlik, ilaçlama ,su tahliye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaralarımızı en kısa sürede el birliğiyle hızlı bir şekilde sarmak ve Güzel Bartın'ımızı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hepimize  çok büyük geçmiş olsun " dedi

 “Yaraları en kısa zamanda saracağız”

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç'la birlikte durum değerlendirmesi yapan ve her iki bakana da çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu “Yaşamış olduğumuz sel afeti nedeniyle şehrimize gelen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç' un katılımlarıyla Durum Değerlendirme Basın Toplantısı gerçekleştirdik. Daha sonra ise selden etkilenen Kemer Meydanı ve Yalı Mevki’nde incelemeler bulunduk. Devletimizin tüm kurumları ve kuruluşları ile birlik beraberlik içinde çalışarak yaraları en kısa zamanda saracağız. Sel afeti ile karşılaşmış olduğumuz bu zor günlerde bizlere destek olan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç' a teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

6 araçlık ilaçlama filosu

Belediye aynı zamanda  sel afetinin ardından vatandaşlar için sıkıntı unsuru olan ve sağlık açısından risk taşıyan sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları da yaptı. Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda 6 araçlık Biosidal Uygulama Ekibiyle sel felaketinden etkilenen mahallelerde ve İnkumu Tatil Beldesinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi.  Fahri Fırıncıoğlu, bu çalışmalarla ilgili “Sel afetinin izlerini bir an önce silmek için tüm ekiplerimizi seferber ettik. Selden etkilenen tüm noktalara ekiplerimizi sevk ettik. Gerek yıkama gerek su tahliyesi çalışmalarımız ile vatandaşlarımıza gereken desteği veriyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımız için sıkıntı unsuru olan ve sağlık açısından risk taşıyan sinek ve haşerelere karşı 6 araçlık Biosidal Uygulama Ekibimizle ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Halkımızın sağlığı bizler için çok kıymetli. Bu düşünce ile hazırlamış olduğumuz program çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” bilgisini paylaştı.

Halk otobüsleri hizmete başladı

Aynı zamanda selden etkilenen Belediye Halk Otobüsleri Durağında gerekli hijyenik ortamı sağlayabilmek adına çalışmalar aralıksız devam etti. Sel nedeniyle  hizmet veremeyen Belediye Halk Otobüsleri temizlik ve dezenfekte çalışmalarının ardından hizmet vermeye başladı.