Fırıncıoğlu'ndan EMITT'te ağda tatlısı ikramı

Ülkemizi yasa boğan deprem felaketi nedeniyle ertelenen Dünya'nın en büyük fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT 2023), 12-15 Nisan tarihlerinde Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor.

Fırıncıoğlu'ndan EMITT'te ağda tatlısı ikramı

Yoğun katılım olan fuarda Bartın Belediyesi tarafından Bartın’a özgü 150 yıldır üretilen, ilimize özgü bir tatlı olan ve Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru sonucu Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınan Bartın Ağda Tatlısı, uzun yıllardır yapılan, yöresel lezzetlerimizden biri olan ve Coğrafi Bölge Mahreç İşareti tescil edilen “Bartın Tatlı Böreği” ve 9 kattan yapılan diğer örneklerine göre daha kalın olan yöremizle özdeşleşen ve Coğrafi İşaret Tescil süreci devam eden Su Böreğinin tanıtımı gerçekleştiriliyor. Yöresel ürünlerin yanı sıra ilimizin tarihi ve kültürel değerleri, müzeleri, doğası tanıtılarak, katılımcılara tanıtım broşürleri dağıtılıyor. İlimizin kültürel ve turistik değerlerini tanıtımının yapıldığı fuarda özellikle ağda tatlısı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

“Standımıza Herkesi Bekleriz”

Bartın Standını, çevre il ve ilçe belediye başkanları, Bartınlı hemşehrilerimiz, basın mensupları ve ilimiz hakkında bilgi almak isteyen turizm profesyonelleri ziyaret ediyor. Bartın standında misafirleri ağırlayan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, ziyarette bulunan misafirlere ikramlarda bulundu. Başkan Fırıncıoğlu; “İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen ve hemen hemen her yıl katılarak ilimizin doğal ve tarihi değerlerini turizm profesyonellerine ve katılımcılarına tanıttığımız fuarın ilimizin turist potansiyelinin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Birçok ülkeden çok sayıda kurum ve kuruluşun katılım sağladığı fuarda ilimizin tarihi, doğal ve turizm değerlerinin tanıtıldığı standımıza herkesi bekleriz” dedi.